Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Γιατί τα λιγότερα παιχνίδια θα ωφελήσουν τα παιδιά σας.

“The potential possibilities of any child are the most intriguing and stimulating in all creation” Ray L. Wilbur.

Τα παιχνίδια δεν είναι απλώς αντικείμενα με τα οποία παίζουμε. Τα παιχνίδια δίνουν μορφή στα δομικά στοιχεία για το μέλλον των παιδιών μας. Διδάσκουν στα παιδιά μας για τον κόσμο και για τα ίδια. Στέλνουν μηνύματα και επικοινωνούν αξίες. Και έτσι, οι σκεπτόμενοι γονείς σκέφτονται τι βάσεις δίνουν στα παιδιά τους με τα παιχνίδια που τους προσφέρουν.

5 βήματα ελέγχου προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Η προστασία των ιδιωτικών μας πληροφοριών στο διαδίκτυο μπορεί να φαίνεται μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σύνθετη. Ακολουθήστε τα παρακάτω 5 βήματα ελέγχου για να μείνετε ασφαλείς.

Μαθητές συνδιαμορφώνουν την Κλιματικά Ουδέτερη Κοζάνη

Στους πολίτες του μέλλοντος απευθύνθηκε ο δήμος Κοζάνης για να διαμορφώσουν από κοινού την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη. Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή των πολιτών στην πρόταση του δήμου Κοζάνης για την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030», δόθηκε βήμα στους μαθητές και τις μαθήτριες.

ΙΕΠ: Β' φάση εξ αποστάσεως ασύγχρονης επιμόρφωσης συντονιστών εκπαιδευτικού έργου κι εκπαιδευτικών ΠΕ06 ΠΕ60

Δελτίο Τύπου του ΙΕΠ, σύμφωνα με το περιεχόμενο του οποίου τη Δευτέρα 31-01-2022 ξεκινά η Β' Φάση της εξ αποστάσεως ασύγχρονης επιμόρφωσης των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των εκπαιδευτικών ΠΕ06 και ΠΕ60 για την Εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΑΝ.
Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται εκ νέου διαδικασία εγγραφής.

Πηγή: ΥΠΑΙΘ

2η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα

31 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου 2022 | Διαδικτυακή εκδήλωση

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων» και διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.).

2ος Μαθητικός Διαγωνισμός: Τα νησιά μας, φάροι βιώσιμης ανάπτυξης

Tο Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND έχει την χαρά και την τιμή να υποστηρίζει τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Τα νησιά μας, φάροι βιώσιμης ανάπτυξης ο οποίος έχει ως στόχο μαθητές, εκπαιδευτικοί και τοπική αυτοδιοίκηση να διαμορφώσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον για τα νησιά μας!

Έκκληση για άμεση ένταξη της υποχρεωτικής σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία-Είναι ήδη αργά

Έρευνες σε χώρες που η σεξουαλική εκπαίδευση μετράει δεκαετίες ένταξης στο δημόσιο σχολείο δείχνουν καθαρά ότι οι δείκτες στην έμφυλη βία, στα ΣΜΝ, στη σεξουαλική κακοποίηση, στις αμβλώσεις κατά τη διάρκεια της εφηβείας, έχουν πέσει κατακόρυφα. Στην Ελλάδα, όμως, οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν καθημερινές ειδήσεις

Επιστολή Συλλόγων και σχολείων για τη δημιουργία ΕΕΕΕΚ στην Α' Αθήνας

Αίτημα για την προσωρινή Στέγαση και Ανέγερση του νέου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αθηνών

Επιστολή στον Δήμο Αθηναίων αποστέλλουν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και σχολεία της Αθήνας με σκοπό τη δημιουργία ΕΕΕΕΚ στην Α' Αθήνας. 

Η απουσία ΕΕΕΕΚ, δυσκολεύει την συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών σε δομές ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως είναι αυτές των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ), που δημιουργούνται για να καλύψουν εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, ηλικίας από τα 14 έως τα 22 έτη.

Πάπας Φραγκίσκος: Στηρίξτε τα παιδιά σας αν είναι ομοφυλόφιλα

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε την Τετάρτη τους γονείς ομοφυλόφιλων τέκνων να τους στηρίζουν αντί να τους καταδικάζουν.

Ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε σχετικά σε σχόλιά του εκτός κειμένου σε εβδομαδιαία ομιλία του περί των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς.

Ο αγρότης που έθαψε ζωντανά τα παιδιά του

Η ιστορία που θα διηγηθούμε παρακάτω, περιγράφει με τον πιο εφιαλτικό τρόπο την ντροπή και τις προκαταλήψεις για τις ψυχολογικές και τις σωματικές ασθένειες των ανθρώπων της επαρχίας και όχι μόνο. Έκτοτε, οι κοινωνίες μας έχουν κάνει βήματα εμπρός ως προς την ενσυναίσθηση και την ενδυνάμωση των αντανακλαστικών της συλλογικής ηθικής. Ή μήπως όχι;

Το 1983 αποκαλύφθηκε το έγκλημα του αγρότη Βασίλη Τάκου, το 58χρονου αγρότη που ζούσε μαζί με την κατά 16χρονια μικρότερη γυναίκα του, τη Χρυσούλα, στο χωριό Ξηροκάμπι της Σπάρτης. Σας μοιάζει τόσο μακρινή εκείνη η εποχή;