Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

6 πράγματα που θα ήθελα να ξέρετε για τη σχέση μας.


Αυτό το διάσημο ζευγάρι στο Youtube ελπίζει να δείξει στους ανθρώπους πόσο φυσιολογικές είναι οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία και να τους κάνει να καταλάβουν ότι η αγάπη του είναι το ίδιο συναρπαστική, ικανοποιητική και πραγματική όσο και των άλλων ζευγαριών. 

Σε ποια σχολική ώρα συμβαίνουν τα περισσότερα περιστατικά bullying

Οκτώ στα δέκα περιστατικά bullying συμβαίνουν στην αυλή του σχολείου και μάλιστα στα τελευταία πέντε λεπτά του διαλείμματος, γιατί εκείνη την ώρα τα παιδιά έχουν βαρεθεί και προσφεύγουν στο να βασανίζουν τους άλλους μαθητές, δήλωσε στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου ο παιδοψυχίατρος, διευθυντής ΕΣΥ, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της ΔΕΠΥ Μάνος Τσαλαμανιός.

Τυφλοί φοιτητές ανοίγουν δρόμους

Ο Αργύρης Κουμτζής μετρά μερικές μέρες ως άριστος πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αυτήν τη στιγμή, γοητευμένος από το διάστημα, πραγματοποιεί το όνειρό του, εκπονώντας το διδακτορικό του με υποτροφία στο ινστιτούτο έρευνας για το ηλιακό σύστημα Max Planck, στο Γκέτιγκεν της Γερμανίας.

Εσπεριδοειδή: Πολύτιμες τροφές στην υπηρεσία του παιδιού σας

Δεν είναι μυστικό: Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, ακόμη και τα πιο… αντιπαθητικά λεμόνια, αποτελούν ισχυρούς συμμάχους για την καλή υγεία του παιδιού σας. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα δώρα τους εξίσου γνωστά. Τα παρακάτω οφέλη των εσπεριδοειδών ίσως σας πείσουν… να το πείσετε να τα δοκιμάσει!

Ξεπερνώντας τα προβλήματα με τους παππούδες

Η αγάπη του παππού και της γιαγιάς προς τα εγγόνια τους δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Τα αγαπούν σαν δικά τους παιδιά, δεν τους χαλούν χατίρι και η αδυναμία τους σε αυτά δεν περιγράφεται. Μήπως, όμως, αυτή η αδυναμία που δείχνουν οι παππούδες κάνει τελικά και ζημιά;

Εθισμένος με το smartphone του ένας στους τέσσερις νέους

Σχεδόν ο ένας στους τέσσερις νέους (το 23%) είναι τόσο εξαρτημένος από το κινητό τηλέφωνο του που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει εθισμό σε αυτό, σύμφωνα με μια νέα διεθνή μελέτη Βρετανών ψυχιάτρων, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Η εξάρτηση γίνεται πιο αισθητή, όταν για κάποιο λόγο ο νέος χάσει το κινητό του ή δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει, οπότε μπορεί να εκδηλώσει άγχος, μέχρι και συμπτώματα πανικού.