Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Sean Forbes: I'm Deaf



Ο Sean Forbes είναι ένας μουσικός με όραμα. Ένας διακεκριμένος, παθιασμένος ντράμερ, με το ρυθμό να αναβλύζει από μέσα του, όταν αναπνέει, περπατάει, ή χτυπά τα ντραμς του. Η μουσική τρέχει στο αίμα του, βρίσκεται στα κύτταρά του.
Επίσης, είναι κωφός. Eπιδιώκει να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανέμεσα στη  μουσική βιομηχανία και τους κωφούς και είναι από τους συνιδρυτές του δικτύου D-PAN (Deaf Professional Arts Network) (θα ξανααναφερθούμε στο D-PAN αναλυτικο΄τερα σε επόμενη ανάρτησή μας)
Μάθετε περισσότερα γι' αυτόν από την προσωπική του ιστοσελίδα


Επίκαιρα


9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Κωφών

Την Παρασκευή 14 Μαϊου αρχίζουν οι αγώνες του 9ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπόουλινγκ Κωφών, το οποίο θα διεξαχθεί στον πολυχώρο BLANOS SPORTS PARK που βρίσκεται στα Σπάτα Αττικής (1ο χλμ Λ. Πικερμίο). Οι αγώνες θα διαρκέσουν έως τις 22 Μαϊου με την συμμετοχή 116 αθλητών και 72 αθλητριών απ' όλη την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι Έλληνες αθλητές, οι οποίοι προσδοκούν σε σημαντικές διακρίσεις. 
Την Πέμπτη 13 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των αγώνων, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η επίσημη πρακτική, η τελική συνάντηση για την διευθέτηση τεχνικών θεμάτων, όπως και ο φιλικός αγώνας μεταξύ των προπονητών των χωρών που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση.

Πηγή: ΕΟΑΚ

Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία

Άρθρο 6: Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

1. Από 1.1.2011 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δημιουργείται Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του δημοσίου και των στρατιωτικών, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.

Ηχο – εντοπισμός: τα μάτια των τυφλών



Την επικρατούσα αντίληψη σύμφωνα με την οποία μόνο οι νυχτερίδες και τα δελφίνια εντοπίζουν αντικείμενα μέσω ηχητικών σημάτων, ανατρέπει νέα έρευνα Ισπανών επιστημόνων.

Κατασκήνωση για υπέρβαρα παιδιά: μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας

Η Ελλάδα κατέχει δυστυχώς μια από τις υψηλότερες θέσεις τόσο στον Ευρωπαϊκό όσο και στον παγκόσμιο χάρτη στα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μέριμνα για την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας, ούτε σε σχολικό, ούτε σε κοινωνικό επίπεδο.

Η απώλεια ακοής στο ένα αυτί επηρεάζει τη γλώσσα των παιδιών

Η απώλεια ακοής στο ένα αυτί αρκεί για να προκαλέσει προβλήματα γλώσσας στα παιδιά, ανέφεραν ερευνητές.

Ωστόσο, σημειώνουν στο περιοδικό ‘Pediatrics’, το ένα στα 20 παιδιά με τέτοιου είδους απώλεια ακοής συχνά δεν λαμβάνει τη βοήθεια που χρειάζεται, όπως μπροστινή θέση στην τάξη, βοηθήματα ακοής ή ειδική εκπαίδευση. Όπως δήλωσε η ερευνήτρια Sandra M. Grether, η κύρια ιδέα που αποκαλύπτεται από την έρευνα είναι ότι δεν πρέπει να αγνοούνται τα παιδιά με απώλεια ακοής στο ένα αυτί.

"Ενα Τραγουδι Απο την Αλεξανδρεια"

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010,  και ώρα 20:00, στον Πολυχώρο "Απόλλων" της Νομαρχίας Πειραιά διοργανώνεται μια Φιλανθρωπική Μουσική Βραδιά με θέμα: 

"Ενα Τραγουδι Απο την Αλεξανδρεια"  

Βιβλίο: 275 απαντήσεις για το σύνδρομο Άσπεργκερ

Ο κόσμος του Συνδρόμου Άσπεργκερ συγχέει και ταράζει. Από τη στιγμή που οι γονείς θα υποψιαστούν ότι το παιδί τους έχει Σύνδρομο Άσπεργκερ, γνωστό και ως Διαταραχή Άσπεργκερ, ξεκινά μια πορεία δίχως χάρτη. Μόλις το παιδί διαγνωστεί, ο προορισμός γίνεται ακόμα πιο θολός. Πρόκειται για Σύνδρομο Άσπεργκερ ή για αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας; Θα μπορέσει το παιδί να κάνει φίλους; Μήπως χρειάζεται ειδική αγωγή; Πώς μπορεί να διδαχτεί τις κοινωνικές δεξιότητες; Ο κατάλογος από ερωτήματα συνεχίζεται, αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν απαντήσεις.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Το Αυθεντικό Παιχνίδι – OriginalPlay

Η Ηλιαχτίδα σας προσκαλεί σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα:

Το Αυθεντικό Παιχνίδι – OriginalPlay

με τους O. FredDonaldson, PhD. και JolantaGraczykowska, ΜΑ.


Σάββατο και Κυριακή 29-30 Μαΐου 2010

Ώρα 09:30-15:30 (Σάββατο) & 09:30 – 13:00 (Κυριακή)

Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού

Έχει δύο εισόδους από Ρήγα Φεραίου και από

Ξάνθου και Μπουμπουλίνας

(Εξυπηρετεί το Μετρό – Στάση Εθνική Άμυνα)

"Οι Άγγελοι των Θαλασσών" στο Metropolis

Το κατάστημα Metropolis, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής του σε ζητήματα περιβάλλοντος, συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό "Οι Άγγελοι των Θαλασσών" τριήμερο εκδηλώσεων, με βασικό θέμα τους "υπέροχους γείτονές μας", τα δελφίνια του Κορινθιακού, αλλά και με σχετικές εκδηλώσεις για περιβαλλοντολογικά ζητήματα.

Αναζήτηση θεμάτων Πανελληνιων Εξετάσεων (2001-2009)




Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αναζητήστε θέματα των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων από τον Ιούνιο του 2001 κι έπειτα.

Ένα προς ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό

Σε δημόσια διαβούλευση για περίπου είκοσι ημέρες έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Δείτε παρακάτω τι προβλέπεται στις ρυθμίσεις κάθε άρθρου, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη αυτό που σας ενδιαφέρει.
Συνέχεια στο αρχικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας

15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΣΕΚΚ

Μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο Μετς το φάιναλ φορ του 15ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος της ΟΣΕΚΚ. Οι τέσσερις ομάδες που έχουν πάρει το εισιτήριο, ΠΑΣΚΑ Ελληνικά Πετρέλαια, Θεσσαλός, Μαρούσι και Δωδεκάνησος, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους προκειμένου να αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής. 

Αυτονομία EXPO στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου 28-30 Μαϊου

Από Παρασκευή 28 ως την Κυριακή 30 Μαϊου η μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την μεγαλύτερη στην χώρα μας έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία και την αυτόνομη διαβίωση υπό τον τίτλο Autonomia EXPO. Φετινός τόπος διοργάνωσης είναι για πρώτη φορά (μέχρι πέρυσι η έκθεση φιλοξενείτο στο ΣΕΦ) το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Την έκθεση συστήνει στους αναγνώστες της σελίδας με τον δικό του γλαφυρό τρόπο ο εμπνευστής και “ψυχή” της Νίκος Βουλγαρόπουλος. Μας γράφει :

1η Ετήσια γιορτή αθλητών ιστιοπλοίας με αναπηρία

Η Επιτροπή Ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ της Ε.Ι.Ο. διοργανώνει στις 26 Μαΐου την 1η ετήσια γιορτή των αθλητών ιστιοπλοΐας με αναπηρία στην αίθουσα Ανέμων του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός 2010

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ως μέλος της Επιτροπής Ευαισθητοποίησης των Νέων, συμμετέχει στην διοργάνωση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα τους Πρόσφυγες 2010.