Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Τα οφέλη του τραμπολίνο για τα παιδιά με Αυτισμό.

Θυμάστε πόσο διασκεδαστικό ήταν όταν ήσασταν παιδιά και πηδούσατε πάνω και κάτω στο τραμπολίνο; Τα παιδιά και οι ενήλικες σε όλο τον κόσμο τρελαίνονται να κάνουν τραμπολίνο- είναι μια ατελείωτη πηγή χαράς και ένας τρομερός τρόπος σωματικής άσκησης. Δεν προκαλεί απογοήτευση σε κανέναν και είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν όλοι σχεδόν κάθε στιγμή.

Πώς όμως το τραμπολίνο βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό:

Τα πρώτα παιδιά των social media ενηλικιώθηκαν με τραυματικές εμπειρίες: Απευθύνουν έκκληση σε γονείς να σταματήσουν το oversharing

Μπορεί εμάς να μας φαίνεται σαν χτες που δημιουργήσαμε λογαριασμό στο Facebook, αλλά τα παιδιά εκείνης της εποχής, τα πρώτα που είδαν τις φωτογραφίες και την προσωπική ζωή τους να βγαίνουν στα social media, είναι ήδη ενήλικες.

Όταν η μουσική και ο χορός πολεμούν το σκοτάδι - Μάχη με την τύφλωση με πρόσθετες αναπηρίες

Στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Νίκος Καζαντζίδης και η κόρη του επέλεξαν να καθίσουν πίσω πίσω. Εκείνη έβγαζε τότε κάποιες φωνούλες κι αν συνέβαινε αυτό την ώρα της συναυλίας της νεανικής ορχήστρας θα μπορούσαν να φύγουν κατευθείαν από την πόρτα χωρίς να ενοχλήσουν το κοινό. Στα χέρια της κρατούσε ένα παιχνιδάκι, ενώ έκανε τις στερεοτυπίες της καθώς έχει τύφλωση και νοητική υστέρηση με κάποια χαρακτηριστικά αυτισμού.

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό"

Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, το Εργαστήριο Ψυχοπαιδαγωγικών Εφαρμογών στην Προσχολική Αγωγή, Labaratory for Research on Early Research on Early Childhood Psychopedagogy, Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ) και το Greek Cultural Institute συνδιοργανώνουν στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2024 το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό».

Το φαινόμενο του «αγαπημένου παιδιού»: Τι συμβαίνει όταν οι γονείς ξεχωρίζουν τα παιδιά

Έστω και ενδόμυχα, μπορεί να υπάρχει ένα «αγαπημένο» παιδί στην οικογένεια. Και αυτό μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών, ακόμη και στη φάση της ενήλικης ζωής τους, αλλά και στις οικογενειακές σχέσεις.

Πώς συνδέονται μεγάλοι οίκοι αρωματοποιίας με την παιδική εργασία

Η φθηνή παιδική εργασία στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι ένα απεχθές παράγωγο της παγκοσμιοποίησης και αφορά σχεδόν όλους τους εμπορικούς κλάδους. Τώρα μια περυσινή έρευνα του BBC για τις αλυσίδες εφοδιασμού των εταιρειών παραγωγής αρωμάτων του, που μόλις δημοσιοποιήθηκε, εμπλέκει μεγάλες φίρμες προϊόντων ομορφιάς με την ανήλικη εργασία. 

«Προφανώς θα πάω να ψηφίσω»: Μαθητές παροτρύνουν για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Με το σύνθημα «Ψηφίζουμε όλοι για την Ευρώπη που οραματιζόμαστε» και «Η Δημοκρατία χρειάζεται υπερασπιστές. Γίνε ο επόμενος» οι μαθητές-πρέσβεις και οι εθελοντές μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης παρακινούν τους πολίτες να συμμετέχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές.

ΚΑΕ Άρης: Κάνει το μπάσκετ προσβάσιμο σε άτομα με προβλήματα όρασης!

Σε μια εξαιρετική κίνηση προχώρησε η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα όρασης να έχουν τη πρόσβαση και τη δυνατότητα να παρακολουθούν με ειδικό τρόπο τα παιχνίδια της ομάδας!

Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης 4,5 και 6 Ιουνίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΑΝΑΚΕΜ - Πανελλαδικό Σύστημα Ανακύκλωσης ΑΕΚΚ, το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» και με τη συμμετοχή του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει», της Εθελοντικής Ομάδας «Έλληνες Διασώστες» και της Εθελοντικής Ομάδας «Save Your Hood Thessaloniki» διοργανώνουν δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στις 4, 5 και 6 Ιουνίου 2024 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο των Εποχών, από τις 09:00 έως τις 13:00 και θα συμμετέχουν καθημερινά πέντε τμήματα 20 -25 μαθητών Δ΄, Ε΄ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικών σχολείων, όπου θα περνάνε ανά μισή ώρα κυκλικά από τον κάθε σταθμό ενημέρωσης – βιωματικής εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί έφτιαξαν μουσείο με παλιά «όργανα» φυσικής και χημείας

 

«Σύγχρονος χορός και μουσική παράσταση ατόμων με νοητική αναπηρία».

Ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης διοργανώνει μουσικοχορευτική παράσταση με τη σύμπραξη τη Στρατιωτικής Ορχήστρας της ΧΧΙ ΤΘΤ και τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 19.30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και φέρει τον τίτλο «Σύγχρονος χορός και μουσική παράσταση ατόμων με νοητική αναπηρία».

Πηγή: www.paratiritis-news.gr www.paratiritis-news.gr