Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

DEAFestival 2019



Το DEAFestival είναι μία μεγάλη ανοιχτή γιορτή που έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τη κουλτούρα και την ιστορία των Κωφών, να αναδείξει τον πλούτο και την ομορφιά της Νοηματικής Γλώσσας και να αποδείξει πως Κωφοί και Ακούοντες μπορούν να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν εμπειρίες, όνειρα και σχέδια για έναν καλύτερο κόσμο, προσβάσιμο και ισότιμο για όλους όπως οραματίζεται η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία.

“Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης” στη Σύρο

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται η έναρξη, για τη φετινή σχολική χρονιά, του πολυθεματικού και διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!» στη Σύρο, το οποίο έχει παρουσιαστεί με επιτυχία μέχρι σήμερα σε πάνω από 120.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα από την ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών).

Θεσσαλονίκη: Σημαντική η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε για την εκπαίδευση προσφύγων

Την ανάγκη να τεκμηριωθεί η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε αναφορικά με το ζήτημα εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων, εξέφρασαν οι συμμετέχοντες σε ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση για τη δημοκρατική και διαπολιτισμική ιδιότητα του πολίτη» που διοργανώθηκε το απόγευμα, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α), από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση.

Ομάδα συμβουλευτικής στήριξης γονέων με παιδιά στην εφηβεία

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής διά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Δ’ Κοινότητα στα πλαίσια αναβάθμισης του προγράμματος Σχολές Γονέων θα λειτουργήσει ομάδα συμβουλευτικής στήριξης γονέων με παιδιά στην εφηβεία με θέμα : “Εφηβεία…μη μασάς!” .

Διαζύγιο: Πώς επηρεάζει τα παιδιά;

Ο χωρισμός ενός ζευγαριού έχει ποικίλες επιπτώσεις στα παιδιά και σύμφωνα με τις στατιστικές, ένα στα τέσσερα θα χρειασθεί ψυχολογική υποστήριξη μετά το διαζύγιο. Οι επιπτώσεις διαφέρουν ανά ηλικία, ενώ ιδιαίτερα σημαντικός είναι και τρόπος που διαχειρίζονται οι γονείς το χωρισμό τους.

Τέσσερα πράγματα που δεν περιμένατε να ξέρουν τα μωρά

Τα βρέφη μπορεί να μην έρχονται στον κόσμο γνωρίζοντας πολλά, έχουν όμως προεγκατεστημένα όλα εκείνα τα εργαλεία που θα χρειαστούν για να τα μάθουν. Με άλλα λόγια, μπορεί να μην ξέρουν να μιλάνε, όμως η γλωσσική ικανότητα είναι εγγεγραμμένη στον εγκέφαλό τους – και αντίστοιχα πράγματα συμβαίνουν και με πολλές άλλες δεξιότητες που θα αναπτύξουν μέσα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Ωστόσο, φαίνεται πως ακόμη και πριν καταφέρουν να μιλήσουν – ή ακόμη και να περπατήσουν – ήδη έχουν προλάβει να γίνουν «ξεφτέρια» σε πράγματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε ότι απαιτούν πολλά χρόνια ζωής παραπάνω για να γίνουν κατανοητά!

Τρίκαλα : Έφτιαξαν το ομορφότερο σχολικό προαύλιο στην Ελλάδα

Με τον πιο απλό τρόπο αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζονται πολλά προκειμένου ένα συνηθισμένο προαύλιο σχολείου να μπορεί να μετατραπεί σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον τόσο για τους μικρούς μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Ρίο: Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Eδώ και χρόνια, το πείραμα για την αποκατάσταση της τάξης σε μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου, το Ρίο ντε Τζανέιρο, έχει μια τραγική συνέπεια. Νεκρά παιδιά. Καθώς η αστυνομία καταφεύγει σε όλο και περισσότερη βία για να καταπολεμήσει τις συμμορίες της πόλης, οι νέοι που σκοτώνονται σε αυτόν τον πόλεμο έχουν αυξηθεί δραματικά.

Το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης και τα νεκρά παιδιά

Νεκρό, λίγες μόλις ημέρες πριν, 19χρονο κορίτσι που μεγάλωσε σε κλουβί στο ίδρυμα των Λεχαινών. Ή, για να είμαστε πιο σαφείς, στο κολαστήριο. Εκεί που παρατάνε τα ανάπηρα παιδιά. Σε ένα άσυλο «αναξιοπαθούντων» της ζωής. Παιδιών τυφλών, που δεν περπατάνε, στο φάσμα του αυτισμού, με νοητικές βλάβες και πάει λέγοντας. Τα Λεχαινά είναι ένας σύγχρονος Καιάδας. Με την διαφορά πως ο Καιάδας ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ ως τόπος σφαγής ανάπηρων βρεφών. Τα Λεχαινά, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, αποκαθιστούν την… ιστορική παρεξήγηση. Δολοφονούν όσους η κοινωνία αποφασίζει να μην τους χωρέσει.

Απόφαση για δημιουργία «Κοινωνικού Φυτωρίου» από τον Σύλλογο «Δώσε Ζωή» στους Αγίους Θεοδώρους

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Hlektra.gr σε πρόσφατη συνεδρίαση του το ΔΣ του διακεκριμένου για το Πανελλήνιο κοινωφελές έργο του, συλλόγου για παιδιά ΑμεΑ «Δώσε Ζωή», έλαβε την απόφαση για δημιουργία κοινωνικών φυτωρίων με σκοπό την ποιοτική εναλλακτική πηγή φρέσκων τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες, κοινωνικής δικαιοσύνης για άτομα με αναπηρία και μείωσης των περιβαλλοντικών πιέσεων.

Σύλλογοι γονέων: Να επιστρέψουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Να επιστρέψουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία που φοιτούσαν, ζητούν με ανακοίνωση τους οι σύλλογοι γονέων του 35ου και του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, μετά τις εκκενώσεις καταλήψεων στα οποία διέμεναν πρόσφυγες, ανάμεσα τους και παιδιά.

Με τίτλο «Θέλουμε τους συμμαθητές μας πίσω», οι σύλλογοι τονίζουν πως τα προσφυγόπουλα γράφτηκαν στα σχολεία της περιοχής «προσπαθώντας να ενταχθούν, να μάθουν τη γλώσσα, να αποκτήσει η ζωή τους μια κανονικότητα έστω και υπό αυτές τις συνθήκες».