Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Γιορτή καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και γονείς

Κυριακή 20 Μαΐου, από τις 11.00 το πρωί ο πολυχώρος πολιτισμού Block 33 μεταμορφώνεται στο πιο διασκεδαστικό, δημιουργικό, γεμάτο εκπλήξεις σημείο της πόλης . Παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία σειρά δράσεων και να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες, με αθλητικές δραστηριότητες εναλλακτικού χαρακτήρα, δραστηριότητες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, ευαισθητοποιούν, αναπτύσσουν την κοινωνικότητα και τη δημιουργία και διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Το μουσείο γίνεται παραμύθι και ο Χαλεπάς μιλά στα Παιδιά για την Τέχνη

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012, που έχει θέμα «Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει: νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις», παρουσιάζει σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Παιδικού Σταθμού της πόλης της Τήνου, το παραμύθι της Νόης Ανδρεάδη: «Ο μπαρμπα-Γιαννούλης Χαλεπάς καί τά ανηψάκια του».

Παρουσίαση του βιβλίου "Θεραπευτική ρυθμική"

Η Πρωτοπορία στη Θεσσαλονίκη και οι εκδόσεις Fagotto σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Θεραπευτική ρυθμική: Εφαρμογές στην εκπαίδευση παιδιών με και δίχως αναπηρία" της Lucia- Kessler Κακουλίδη την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Εκδηλωση « ΒΟΗΘΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία και στον πεζόδρομο του Δήμου Καλαμαριάς ανοιχτή εκδήλωση συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής, Πολιτικής Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ®-EuroL@b®Καλαμαριάς & Βυζαντίου, με θέμα-μήνυμα: «ΒΟΗΘΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Κοστολόγηση των θεραπειών ειδικής αγωγής από ΕΟΠYΥ.

Σχετικά με την κοστολόγηση των θεραπειών ειδικής αγωγής από ΕΟΠYΥ:
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ * 20 συνεδρίες * 1.23€
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ * 20 συνεδρίες * 1.23€
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 20 συνεδρίες * 1.23€

Υποτροφίες σε στελέχη ΜΚΟ

Η Οργάνωση Γη προσφέρει σε στελέχη ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων 2 υποτροφίες στα προγράμματα του τεχνολογικού ινστιτούτου ΑΙΤ που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Kennedy School του Harvard University, αποκλειστικά για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από όρια

Τους καλλιεργεί το αίσθημα ασφάλειας, σταθερότητας και εμπιστοσύνης - Η πειθαρχία με την έννοια της διδασκαλίας και όχι της τιμωρίας δεν είναι απειλή για την προσαρμογή του παιδιού αλλά είναι μέρος προς την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του

Μεταπτυχιακή Μελέτη: Η Συμμετοχή των Ανθρώπων με Προβλήματα Ακοής στη Λειτουργική Ζωή. Δράσεις και Προοπτικές."

Η λειτουργική ζωή των Κωφών είναι ένα θέμα που δεν έχει μελετηθεί ιδιαίτερα. Ο ποιμένας που ασχολείται με τους Κωφούς πρέπει να γνωρίζει κάποια πράγματα σχετικά με τη ζωή τους, την ψυχολογία τους, την ιστορία τους.

Η συνεχής εκπαίδευση «νικά» τη γενετική προδιάθεση

Οι πιο ιδιοφυείς άνθρωποι, εκείνοι που έχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα ή που έχουν διακριθεί για τις ανεπανάληπτες ικανότητές τους σε διάφορους τομείς, θεωρούσαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα, ότι τα είχαν καταφέρει χάρη στα γονίδιά τους.

Άρθρο: Development of Locative Expressions by Turkish Deaf and Hearing Children: Are There Modality Effects?

Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο "Development of Locative Expressions by Turkish Deaf and Hearing Children: Are There Modality Effects?" των Beyza Sümer, Inge Zwitserlood, Pamela Perniss και Aslı Özyürek, που πρόκειται να δημοσιευτεί από το Cascadilla Press (BUCLD 36 Proceedings).

Μαχητές της γνώσης και της ζωής

Πέρυσι κέρδισαν βραβεία της Μαθηματικής Εταιρείας, κάτι που θέλουν να επαναλάβουν. Ο Αργύρης Κουμτζής, μαθητής Λυκείου με προβλήματα όρασης, και ο Ρ.Β., που φοιτά στο σχολείο των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα, στέλνουν μήνυμα ότι καμία δυσκολία δεν μπορεί να κάμψει την ανθρώπινη θέληση

Ημερίδα: “Σχολικός εκφοβισμός: ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας στην πρόληψη και στην αντιμετώπισή του”

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών του Δήμου Ζωγράφου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχο-Κοινωνικής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου και τον Συνήγορο του Πολίτη-Κύκλο Δικαιωμάτων του Παιδιού σας καλεί σε ημερίδα με τίτλο

17 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά και Εφήβους

Οι γραμμές βοήθειας για παιδιά αποτελούν συχνά την πρώτη επαφή του νεαρού ατόμου με τις υπηρεσίες προστασίας, και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνήσουν όταν εκείνα το χρειάζονται. Άμεσα και σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν με κάποιον σε ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον.

Περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται οι δράσεις της ενημερωτικής εκστρατείας της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που υλοποιείται σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET).

Είναι 40 ετών και φέρονται σαν 10! Πάσχουν από το σύνδρομο: Benjamin Button

Στην ταινία με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt, ένα νεογέννητο γεννήθηκε γερασμένο και άρχισε να… μικραίνει όσο περνούσαν τα χρόνια. Η ιστορία των δύο αδερφών είναι λίγο διαφορετική, καθώς γεννήθηκαν και μεγάλωσαν φυσιολογικά, αλλά στην ηλικία των 39 και 42 ετών αντίστοιχα, άρχισαν να… μικραίνουν.

Ημερίδα: "Η διαπολιτισμικότητα στην Ελλάδα: Μια διαφορετική εκπαιδευτική πράξη, μια πολυποίκιλη κοινωνική διαδρομή"

Η Υποδράση 9.3 - Ενημέρωση των συμμετεχόντων σε μελέτες και έρευνες επί των αποτελεσμάτων - στο πλαίσιο της Πράξης Εκπαίδευση Αλλοδαπών & Παλιννοστούντων Μαθητών σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, ώρα 09:00 -14:00, στο συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου DU LAC στα Ιωάννινα, με θέμα: "Η διαπολιτισμικότητα στην Ελλάδα: Μια διαφορετική εκπαιδευτική πράξη, μια πολυποίκιλη κοινωνική διαδρομή".