Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Προβολή: "The Real Santa"

 

Πώς η ανάγνωση βιβλίων με τους γονείς διευκολύνει τη μάθηση στα παιδιά

Σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών να μαθαίνουν φαίνεται να έχει η ανάγνωση βιβλίων από κοινού με τους γονείς. Σε μια τέτοια διαδικασία, γονείς και παιδιά διαβάζουν μαζί ενώ ο γονέας διατυπώνει ερωτήματα κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης και ενθαρρύνει το παιδί να απαντά ή να σχολιάζει. Από την πλευρά του και το ίδιο το παιδί καθοδηγείται να κάνει ερωτήσεις και να εκφράζει απορίες.

Φάσμα αυτισμού: Το συμπλήρωμα που ηρεμεί τα νεύρα και την υπερκινητικότητα των παιδιών

Διαρκείς είναι οι προσπάθειες των ερευνητών να ρίξουν περισσότερο φως στο φάσμα του αυτισμού, να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διαταραχών του φάσματος και να διευκολύνουν τη ζωή των παιδιών που έχουν διαγνωστεί με αυτές. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, μια ομάδα ερευνητών από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας κατέληξε σε μια απρόσμενη ανακάλυψη: Μια θεραπεία για το πάγκρεας σε ένα παιδί με αυτισμό θα μπορούσε να συμβάλλει στη μείωση των προβληματικών συμπεριφορών. Το σχετικό δημοσίευμα εμφανίζεται στο JAMA Network Open.

Μωρό: Να του μιλάμε… μωρουδίστικα;

Οι πιο πολλοί γονείς έχουν την τάση να μιλούν στα μωρό τους με ιδιαίτερο τρόπο ως προς τον τονισμό, τις λέξεις, την άρθρωση, την εκφραστικότητα. Βέβαια, η γλώσσα είναι μια δεξιότητα που αναπτύσσουν τα μωρά σταδιακά και από αυτήν την άποψη, ο τρόπος που εκφράζονται οι γονείς τους είναι σημαντικός παράγοντας για την κατάκτηση και την εκμάθηση του λόγου από πλευράς τους.

Γονείς: Γιατί είναι σημαντικό να ωριμάζουμε μαζί με τα παιδιά μας

Το να είμαστε ως γονείς πρόθυμοι να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε καθημερινά, είναι μια θαρραλέα διαδικασία και είναι ωφέλιμο όχι μόνο για εμάς μα και για τα παιδιά μας.

Το να μεγαλώνουμε μαζί τους, προσφέρει στα παιδιά ένα υγιές και θετικό περιβάλλον ανατροφής.

Επιστημονική Επιτροπή Επιμόρφωσης (ΕΠ.ΕΠ.) για τα Μουσικά Σχολεία συγκρότησε ο υπ. Παιδείας

Επιστημονική Επιτροπή Επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού δυναμικού των Μουσικών Ειδικοτήτων, συγκρότησε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αντικείμενο της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο σχεδιασμός, η εποπτεία, ο συντονισμός και η υλοποίηση της Β ́ φάσης της Επιμόρφωσης των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων και λοιπών στελεχών εκπαίδευσης.

«ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ» με ακουστική περιγραφή

Η ATLAS E.P. παρουσιάζει υπερήφανα την ακουστική περιγραφή όλων των επεισοδίων της σειράς στην επίσημη πλατφόρμα της ΕΡΤ. Πίσω από το σενάριο και την αφήγηση της ακουστικής περιγραφής είναι η Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη. Στην ηχογράφηση και στο sound mix ο Σωτήρης Λάσκαρης και το Open Studio Post του Ακίνδυνου Γκίκα. 

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να παρακολουθήσετε τη σειρά με ακουστική περιγραφή στην ιστοσελίδα της  ATLAS E.P. 


Προσλήψεις 521 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2023-2024 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, βάσει της αριθμ. 146661/Ε1/20-12-2023 (ΑΔΑ: 69ΕΣ46ΝΚΠΔ-ΟΒΠ) Ειδικής Προκήρυξης κάλυψης λειτουργικών κενών [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α΄ 102), όπως ισχύει]:

Παιδιά: Πόσα δώρα πρέπει να τους πάρουμε;

Τώρα στις γιορτές όλοι οι γονείς προβληματιζόμαστε σχετικά με το πόσα αλλά και ποια δώρα να πάρουμε στα παιδιά μας.

Η προσφορά μέσω των καταστημάτων και των ηλεκτρονικών αγορών είναι πολύ μεγάλη και οι επιθυμίες και οι απαιτήσεις των παιδιών ακόμα μεγαλύτερες και πιεστικές.

Νότια Κορέα: Μαθητές μηνύουν την κυβέρνηση γιατί η εξέταση έληξε 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα

Μια ομάδα μαθητών στη Νότια Κορέα μηνύει την κυβέρνηση επειδή οι εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο έληξαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ζητούν 20 εκατομμύρια γουόν (15.400 δολάρια) ο καθένας, ποσό που ισοδυναμεί με το κόστος ενός έτους σπουδών. Ο δικηγόρος των μαθητών δήλωσε πως το λάθος επηρέασε και τις υπόλοιπες εξετάσεις τους.

Πόλεμος για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε πριν από μερικές ημέρες η αναφορά της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου στη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ημερήσιο περπάτημα 8 χιλιομέτρων, με αφορμή την ερώτηση που της έθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου σχετικά με την πιθανότητα συγχώνευσης σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσαν οι αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί στη Θεσσαλονίκη απέναντι στην ενδεχόμενη συγχώνευση έξι σχολικών μονάδων.

2023, η χρονιά που οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον «μεσαίωνα» της παιδικής εργασίας

Έχουν περάσει 85 χρόνια από τότε που στις ΗΠΑ θεσμοθετήθηκε ο Νόμος περί Δίκαιων Προτύπων Εργασίας, θέτοντας μεταξύ άλλων αυστηρά όρια για την παιδική εργασία.

Ορίζει σε ομοσπονδιακό επίπεδο το 14ο έτος ως ελάχιστη ηλικία για θέσεις έντασης εργασίας, με εξαίρεση τη γεωργία.