Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Βρες το σωστό κλειδί!

Πηγή

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα από το ιστολόγιο First Day Garden για εξάσκηση στις τέσσερις αριθμητικές πράξεις για μαθητές επιπέδου Α’ και Β’ Δημοτικού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές μικρές κλειδαριές με τα κλειδιά τους, πλαστικά μπρελόκ κλειδιών και πολλή διάθεση.

Ασυνόδευτη γυναίκα, ανάπηρη, ταξιδεύει ( ; )

Μεταφέρουμε την ανάρτηση στο Facebook του σκηνοθέτη και ανάπηρου ακτιβιστή Αντώνη Ρέλλα, σχετικά με την την καταγγελία της Ραφαέλας Μιλτιάδου, η οποία στις 2 Μαρτίου εμποδίστηκε από το να ταξιδέψει προς Αθήνα, με την επιχειρηματολογία από τους υπευθύνους του αεροδρομίου Λάρνακας ότι ταξιδεύει ασυνόδευτη ενώ είναι ανάπηρη.

Νέα δεδομένα για τα πτυχία κολεγίων

Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλάζει το τοπίο για την επαγγελματική αναγνώριση τίτλων σπουδών από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και τα ελληνικά κολέγια που λειτουργούν στη χώρα μας ως παράρτημα ευρωπαϊκών ΑΕΙ. Η απόφαση ορίζει ότι «οι αρμόδιες αρχές κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη χορήγηση αδείας άσκησης επαγγέλματος πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των διπλωμάτων, πιστοποιητικών και άλλων τίτλων, καθώς και τη σχετική πείρα του ενδιαφερομένου», κατά τη διαδικασία αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας πτυχίου για την απονομή του οποίου προσμετρήθηκαν προηγούμενες σπουδές, ανεξαρτήτως του επιπέδου αυτών.

Παρουσίαση της συνεργασίας ΚΕΑΤ-ΕΟΚΑΝ στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UEFA

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.), το Κ.Ε.Α.Τ. ανέλαβε την μεταγραφή στο Σύστημα Γραφής και Ανάγνωσης Braille καθώς και την εκτύπωση του ενημερωτικού εγχειριδίου του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. σχετικά με τα «ΕΙΔΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ». Το ομότιτλο πρόγραμμα του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. παρουσιάστηκε στο anti-doping educational workshop που διοργανώθηκε από την UEFA στις 21 ΚΑΙ 22 Φεβρουαρίου 2023 ως παράδειγμα παγκόσμιας καλής πρακτικής με στόχο να ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Επιπλέον, το ΚΕΑΤ προχώρησε στην μετατροπή ενημερωτικού βίντεο του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. σε προσβάσιμη μορφή (ακουστική περιγραφή) για άτομα με αναπηρία όρασης από την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού, κα Λεία Αβραάμ, και ομάδα ωφελούμενων του Παραρτήματος του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης.

Παρά Τρίαθλο: Στις τρεις πρώτες Ευρωπαίες η Κατερίνα Σαράντη

Υποψήφια για καλύτερη Ευρωπαία αθλήτρια Παρατριάθλου, για το 2022, ήταν η Κατερίνα Σαράντη. Σε μια λαμπρή τελετή που φιλοξενήθηκε στο Σαμορίν, στις εγκαταστάσεις του X-Bionic Sphere, στη Σλοβακία, η Κατερίνα Σαράντη εκπροσώπησε την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και το ελληνικό Παρατρίαθλο, με υποψηφιότητα στην κατηγορία για την Καλύτερη Ευρωπαία Παρά αθλήτρια.

Η Barbie ενθαρρύνει τα κορίτσια να ακολουθήσουν τις STEM Επιστήμες

Η Barbie γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμώντας γυναίκες πρότυπα από όλον τον κόσμο και δημιουργώντας ιδιαίτερες κούκλες. Αναγνωρίζει τη σημαντικότητα της προβολής θετικών γυναικείων προτύπων που εκπροσωπούν επιστήμες STEM και τη θεωρεί απαραίτητη, ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για επαγγέλματα σε αυτόν τον κλάδο.

World Para Athletics: «Ασημένιος» ο Πρωτονοτάριος στο Μαρόκο

Με το…καλησπέρα μετάλλιο για τον Λουκά Πρωτονοτάριο, που πήρε μέρος στο πρώτο του αγώνισμα, στο Grand Prix του Μαρόκου (Marrakech 2023 Grand Prix), που ολοκληρώνεται την Κυριακή, 12 Μαρτίου.

Ο Λουκάς Πρωτονοτάριος, αγωνίστηκε (την Πέμπτη 9 Μαρτίου) στα 100μ. Τ36 και με χρόνο 13.95 κατέλαβε τη 2η θέση και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ξεκινά η «Κάλυψη» για τη στέγαση των νέων- συμπεριλαμβάνονται και οι νέοι με αναπηρία

Ξεκινά το πρόγραμμα «Κάλυψη» για τη στέγαση ευάλωτων νέων 25-39 ετών σε ιδιωτικές κατοικίες με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο μετά τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, που επισυνάπτεται. Στους ωφελούμενους συμπεριλαμβάνονται και άτομα με αναπηρία, μετά από τις παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ τόσο στον υπουργό Εργασίας όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μαθησιακές δυσκολίες-ΚΕΔΑΣΥ: Τι απάντησε το Υπ. Παιδείας περί αποκλεισμού μαθητών από προφορική εξέταση

Απάντηση σχετικά με Ερώτηση στη Βουλή του ΚΚΕ με θέμα “Αποκλεισμός μαθητών της Β’ και Γ’ τάξης του 1ου Λυκείου Χολαργού για την έκδοση αξιολογικής έκθεσης για μαθησιακές δυσκολίες από τα ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης)”, η οποία βασίστηκε σε Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, περί αποκλεισμού μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες Β’ και Γ’ Λυκείου από τη συμμετοχή τους στην ενδεδειγμένη προφορική εξέταση στις προαγωγικές και τις Πανελλαδικές εξετάσεις, κοινοποίησε στη Βουλή το ΥΠΑΙΘ, δια της Υφυπουργού κας Ζέττας Μακρή. 

Αναγκαστικές υιοθεσίες στην Ιρλανδία: Στο φως μια σκοτεινή σελίδα του παρελθόντος

Η Ιρλανδία ανοίγει μια σκοτεινή σελίδα του παρελθόντος της.

Μέχρι το 1998, χιλιάδες έγκυες, ανύπαντρες Ιρλανδές αναγκάστηκαν να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Τα αρχεία των καθολικών ιδρυμάτων, όπου πήγαιναν αυτές οι γυναίκες, παρέμεναν κρυφά μέχρι τώρα.

«Αν έχεις ένα γκρινιάρικο νήπιο, αυτός είναι ο μόνος τρόπος»- Οργή για τους γονείς που τύλιξαν το παιδί τους με μεμβράνη

Πυρά δέχθηκε ένα νεαρό ζευγάρι όταν δημοσίευσε στο TikTok βίντεο με το δίχρονο παιδί τους να το έχουν τυλίξει από το λαιμό μέχρι τα γόνατα με μεμβράνη.

Χρήστες του TikTοk έσπευσαν να τους επικρίνουν ενώ άμεση ήταν και η επέμβαση των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών.