Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Ομιλοι αριστείας» για μαθητές λυκείων

Ερωτήματα του τύπου «Το σύμπαν είναι πεπερασμένο ή άπειρο; Θα υπάρχει αιωνίως;», «Ποια είναι η φύση ενός άπειρου συνόλου;» θα απασχολήσουν τους εφήβους που θα επιλέξουν τον Ομιλο των Μαθηματικών, της Λογοτεχνίας και των Τεχνών.

Ευφυής γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Της Ελένης Χαδιαράκου

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ευφυΐα δεν είναι μόνο γραμμένη στο DNA, αλλά είναι και μια επίκτητη δεξιότητα.

Τα Gap και η δημιουργός Χαρά Μαραντίδου, προσκαλούν τα παιδιά να σχεδιάσουν τη βιτρίνα των Gap

Βαφοπούλειο: Πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων

Στη καρδιά του Βαφοπούλειου στέκει, γεμάτη ζωή, η Παιδική Βιβλιοθήκη. Αμεσότητα, κέφι, σωστή και ζυγισμένη πληροφόρηση, παιχνίδι και συμμετοχή είναι τα χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων που δημιουργούν με τις ιδέες και τη συμμετοχή τους βιβλιοθηκονόμοι, παιδαγωγοί, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες για τα παιδιά. 

Unicef: Έκθεση παιδικής θνησιμότητας 2012

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Δέσμευση για την Παιδική Επιβίωση: Η Ανανέωση μιας Υπόσχεσης», η UNICEF παρουσιάζει νέα στοιχεία που δείχνουν την εντυπωσιακή επιτυχία στη μείωση της κάτω των 5 ετών θνησιμότητας τα τελευταία 20 χρόνια παγκοσμίως.

Συνέδριο: «Παιδική Ηλικία: Κοινωνιολογικές, Πολιτισμικές, Ιστορικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις»

Διεξαγωγή Συνεδρίου με Θέμα: «Παιδική Ηλικία: Κοινωνιολογικές, Πολιτισμικές, Ιστορικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις» 11–14 Απριλίου 2013

Αυξημένος κατά 50% ο κίνδυνος παχυσαρκίας στα μοναχοπαίδια

Τα μοναχοπαίδια αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο, σε ποσοστό πάνω από 50% να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα διατροφής «Nutrition and Diabetes».

Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο Ηλιούπολης

Την ενίσχυση της Δια Βίου Μάθησης των δημοτών του επιδιώκει ο Δήμος Ηλιούπολης εγκαινιάζοντας το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο Ηλιούπολης. Βασικός στόχος είναι η πολιτιστική και πνευματική καλλιέργεια των συμμετεχόντων.