Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Πώς η Δυσπραξία μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική ζωή του παιδιού σας.

Μερικά συμπτώματα της Δυσπραξίας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την κοινωνική ζωή του παιδιού σας, κάνοντάς το να ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους του και να μην μπορεί να «ταιριάξει» στην ομάδα.

1) Δεν του αρέσουν τα αθλήματα και οι κινητικές δραστηριότητες. 

Στο σπίτι: Το παιδί παρουσιάζεται αδιάφορο (ή ακόμα και φοβισμένο) όταν πρέπει να συμμετέχει σε δραστηριότητες όπως το παιχνίδι με την μπάλα και το φρίσμπι (πέταγμα και πιάσιμο) ή η ενασχόληση με ένα παζλ.

Στο σχολείο: Το παιδί δείχνει να μην του αρέσει καθόλου το μάθημα της Γυμναστικής. Κάθεται στην άκρη παρακολουθώντας τα άλλα παιδιά να παίζουν και δεν συμμετέχει. 

Η αιτία/το θέμα: Τα παιδιά με Δυσπραξία έχουν δυσκολίες στις κινητικές δραστηριότητες όπου απαιτείται συντονισμός κινήσεων, δύναμη μυϊκή (χεριού) και ισορροπία. 

Ύδρα: Επισκευή του παλαιότερου σε λειτουργία σχολείου της Ελλάδας

Η επισκευή και συντήρηση του παλαιότερου σε λειτουργία σχολείου της Ελλάδας, στην Ύδρα, έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοπράτηση των εργασιών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς το A' δημοτικό σχολείο κατασκευάστηκε το 1780 και λειτούργησε ως σχολείο από το 1880. Επειδή έχει χαρακτηριστεί μνημείο, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια και συντονισμό, με προϋπόθεση τον σεβασμό στον παραδοσιακό οικισμό της Ύδρας.

«Τα μικρά βήματα και οι μεγάλοι δρόμοι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου»

Καθώς η επτάχρονη δικτατορία τέλειωνε, η χαμένη Άνοιξη του ’60 αναζητούσε να επανέλθει στις Τέχνες.

Δημιουργοί συνέχισαν με νέα ζέση το βίαια σταματημένο έργο τους, άλλοι μπόρεσαν πλέον να δούνε τα δημιουργήματά τους ελεύθερα να κυκλοφορούν ανάμεσα στους θεατές ή ακροατές τους.

Η ελληνική λογοτεχνία άφοβα αναζητούσε τους μέχρι πρότινος απαγορευμένους τίτλους και νέα βιβλία με τολμηρές θεματικές ή προχωρημένες τεχνικές βλέπανε το φως της δημοσιότητας.

Παιδί και αδιαθεσία στο αυτοκίνητο: Πώς θα την προλάβετε

Η αδιαθεσία στο αυτοκίνητο εμφανίζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ, όταν ο εγκέφαλος δέχεται αντικρουόμενες πληροφορίες από τα μέρη του σώματος που αισθάνονται την κίνηση (το εσωτερικό των αυτιών, τα μάτια και τα νεύρα στα άκρα).

Ένα παιδί για παράδειγμα που διαβάζει μέσα στο αυτοκίνητο ή κάθεται σε ειδικό κάθισμα με αντίστροφη κατεύθυνση και δεν βλέπει έξω, το εσωτερικό αυτί αισθάνεται την κίνηση αλλά τα μάτια και οι αρθρώσεις του όχι.

Η εφηβική παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο

Μια νέα μελέτη έρχεται να τονίσει τη σχέση του πλεονάζοντος σωματικού βάρους στην εφηβεία και του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου στοπαχύ έντερο κατά την ενήλικη ζωή. 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Cancer, ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου «Rabin» και του Πανεπιστημίου του Τελ Αβιβ ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 1.087.358 άνδρες και 707.212 γυναίκες, όλοι Εβραίοι, που είχαν υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο, περιλαμβανομένης της μέτρησης του Δείκτη Μάζας Σώμτος, σε ηλικία 16-19 ετών, την περίοδο 1967-2002.Το δείγμα είχε τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση έως το 2012. 

Θερινά σχολεία στο ΑΠΘ-Ασκήσεις εξωστρέφειας

Οι πρόσφατες εικόνες των ικανοποιημένων φοιτητριών και φοιτητών από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, που σκάβουν στην αρχαιολογική ανασκαφή του ΑΠΘ στην Τούμπα, μαζί με τους έλληνες συναδέλφους τους σηματοδοτούν μία φωτεινή προοπτική για όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια και ιδιαίτερα για το Αριστοτέλειο.

Σπουδές στην Ελλάδα με προδιαγραφές εξωτερικού

Περισσότεροι από 10.000 νέοι θα στραφούν και φέτος στην ιδιωτική εκπαίδευση για να εξασφαλίσουν ένα σίγουρο και σταθερό μέλλον, αναζητώντας μία αξιόπιστη λύση για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, οι ελληνικές οικογένειες θα επενδύσουν στη σταθερή αξία της παιδείας, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση, μία πυξίδα γνώσεων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον. Σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού εντός ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, οι νέοι που θα μείνουν εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ, θα επιλέξουν ανάμεσα σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με βασικά κριτήρια το κόστος και την ποιότητα εκπαίδευσης. Ακολουθεί ένας οδηγός με σημαντικές πληροφορίες για αυτήν την επιλογή.

Μαθηματικά μυαλά τιμούν την Ελλάδα στον κόσμο

Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχουν κερδίσει Ελληνες μαθητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών. Εξι αγόρια, ηλικίας 16-18 ετών από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μαθηματικές ασκήσεις... για δυνατούς λύτες και κατέκτησαν τη 12η θέση (ανάμεσα σε 111 χώρες) στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Βραζιλία. Η ομάδα των Ελλήνων μαθητών αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δωδέκατη σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας συνολικά έξι μετάλλια (ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά κι ένα χάλκινο).

Τα λάθη που κάνουν οι γονείς με τη διατροφή των παιδιών τους

Πολλές φορές οι γονείς στην προσπάθεια τους να τραφεί το παιδί τους σωστά, υιοθετούν πρακτικές που μπορεί να επηρεάσουν με λάθος τρόπο τη στάση του παιδιού απέναντι στο φαγητό. Στην ενότητα "Διατροφή και Υγεία " στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας όπου αναρτούνται εύκολες, γρήγορες, υγιεινές συνταγές αλλά και tips διατροφής η διαιτολόγος - διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής κάνει αναφορά σε εκφράσεις και τακτικές που τις έχουν εφαρμόσει όλοι οι γονείς χωρίς να γνωρίζουν το βαθύτερο αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στη διαμόρφωση της διατροφικής συμπεριφοράς.