Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

5 πράγματα που δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά με Δυσκολίες Μάθησης και Προσοχής για την επιστροφή τους στο σχολείο.

 Θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας με Δυσκολίες Μάθησης και Προσοχής κατά την μετάβασή του από το καλοκαίρι στο σχολείο. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να του στείλετε μηνύματα που αντί να το βοηθάνε, του κάνουν κακό. Δείτε φράσεις που λέμε συνήθως, καθώς και ποιες θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιος ο Τσαπατάκης στα 100 μ. πρόσθιο

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο στην κατηγορία SB4 των Παραολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι.

Θανάσης Κωνσταντινίδης: Ο 54χρονος παραολυμπιονίκης με τα παγκόσμια ρεκόρ κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο και στο Παρίσι


Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές με αναπηρία, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά τη θέση του στην παγκόσμια ελίτ των Παραολυμπιονικών.

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ασημένιο μετάλλιο για την εκπληκτική Μανθοπούλου στα 100μ


Η απίθανη 19χρονη Λήδα Μανθοπούλου, στην πρώτη της εμφάνιση σε Παραολυμπιακούς Αγώνες έγραψε ιστορία κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στα 100μ (Τ38) με 12.49 κάνοντας και πάλι ατομικό ρεκόρ!

Έλενα Παπασταματοπούλου: Η φοιτήτρια Ιατρικής από το Αιτωλικό που κατέκτησε το χάλκινο στο Παρίσι

Η Έλενα Παπασταματοπούλου, μια ανερχόμενη δύναμη στο παγκόσμιο para taekwondo, χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατακτώντας το χάλκινο στην κατηγορία +65 κιλών (Κ44).

Συναντήσεις προετοιμασίας υποψήφιων γονέων από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Πέντε δίωρες συναντήσεις (μία την εβδομάδα) διοργανώνει το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση υποψηφίων γονέων σε θέματα όπως: «Βρίσκομαι σε εγκυμοσύνη», μαθαίνω για το σώμα μου, την ψυχολογία μου, την γέννα μου, το παιδί μου, τον θηλασμό.

Ο Γιάννης έγινε Ironman για τα παιδιά με διαβήτη

Είχε όλα τα συμπτώματα του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1, αλλά τότε δεν τα γνωρίζαμε. Δίψαγε πολύ, είχε πολυουρία και είχε σταματήσει να τρώει. Ηταν Δεκαπενταύγουστος, είχε πολλή ζέστη και τα είχαμε αποδώσει εκεί. Οπως σας είπα, ήταν μόνο 9 μηνών, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς νιώθει, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουμε πάρα πολύ. Τη φέραμε στο νοσοκομείο σχεδόν λιπόθυμη». Εχουν περάσει δέκα χρόνια ακριβώς από τότε, το παιδί είναι μια χαρά, αλλά ο Γιάννης Βίδρας ακόμη δυσκολεύεται με την ανάμνηση. Σήμερα αγωνίζεται, στην κυριολεξία, ώστε κανείς γονιός να μη βρεθεί σε παρόμοια θέση.

Τι θα έλεγε ένας δάσκαλος στους γονείς των μαθητών του αν δεν φοβόταν ότι θα έχει επιπτώσεις

Ένα εξαιρετικά επίκαιρο ερώτημα τέθηκε στο Reddit προς τους δασκάλους: Τι θα έλεγαν στους γονείς των μαθητών τους αν δεν φοβόνταν ότι θα έχουν επιπτώσεις; Καθώς πλησιάζει η νέα σχολική χρονιά, καλό είναι να προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση των ανθρώπων που αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των παιδιών μας και να τα δούμε και από τη δική τους οπτική. Ιδού λοιπόν πέντε από τις απαντήσεις τους.

«Η Κυρά της Ελευσίνας και άλλες ιστορίες»– Μιλώντας στα παιδιά για την αρχαία ελληνική τέχνη και την αρχαιοκαπηλεία

Στα τέλη του 18ου αιώνα μια μεγάλη στροφή προς την ελληνική αρχαιότητα συντελείται στην Ευρώπη. Οι λόγιοι της εποχής, οι καλλιτέχνες, οι ακαδημαϊκοί, τα σαλόνια των ευγενών στη δυτική Ευρώπη ανακαλύπτουν εκ νέου την Ελληνορωμαϊκή εποχή. Οι τολμηροί περιηγητές αφήνουν την ασφάλεια και την πολυτέλεια των αρχοντικών τους, των πανεπιστημιακών αιθουσών της Εσπερίας και έρχονται στην Ιταλία και φυσικά στην τουρκοκρατούμενη τότε Ελλάδα για να δουν από κοντά τα μέρη όπου είναι σπαρμένα με αρχαίες πέτρες, πολύ περισσότερες από τα βρώσιμα σπαρτά.

Λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ στο Νότιο Αιγαίο 2021-2027

Στο πλαίσιο της στήριξης και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021-2027», που αφορούν στη «Λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».