Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τα μαθηματικά αγχώνουν ακόμη και τα πρωτάκια

Από την πρώτη κιόλας δημοτικού τα παιδιά αποκτούν άγχος για τα μαθηματικά, σε βαθμό που τους προκαλούνται πονοκέφαλοι, στομαχόπονοι και ταχυπαλμίες, γεγονός που επηρεάζει, σύμφωνα με  μία νεά έρευνα, συνολικά την ακαδημαϊκή τους επίδοση.

Άρθρο: Transition to adult mental health services for young people with ADHD

Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο "Transition to adult mental health services for young people with Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD): a qualitative analysis of their experiences" των Katie D Swift, Charlotte L Hall, Vic Marimuttu, Lucy Redstone, Kapil Sayal και Chris Hollis, δημοσιευμένο στο BMC Psychiatry.

Ανακαλύπτοντας την εκπαίδευση χωρίς σύνορα

Η εκπαίδευση χωρίς σύνορα τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί από περιφερειακή σε κύρια δραστηριότητα στο χώρο της εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από μισό εκατομμύριο φοιτητές παρακολουθούν προγράμματα βρετανικών πανεπιστημίων που προσφέρονται εκτός Βρετανίας.

Επιμορφωτικό σεμινάριο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και υπαίθρια διαβίωση στο δάσος»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας Ξάνθης, στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία»Α.Π.7/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικών πόρων και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολικού έτους 2012 – 2013 θα υλοποιήσει τριήμερο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: «Περιβαλλοντική εκπαίδευση και υπαίθρια διαβίωση στο δάσος»

Δήμος Αθήνας: Το εορταστικό πρόγραμμα για τις Απόκριες

Μήνυμα αισιοδοξίας στις δύσκολες μέρες που βιώνει η Ελλάδα, θα προσπαθήσει να φέρει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων για την Αποκριά, αξιοποιώντας το καλλιτεχνικό δυναμικό του και συνεργαζόμενος με τοπικούς φορείς.

Βιβλιοπαρουσίαση στη Δημόσια βιβλιοθήκη Βέροιας

«Ένας μαρκαδόρος μια φορά βγήκε απ΄το κουτί του κι είπε γεια…»
παρουσίαση βιβλίου για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Αμφίβιο αναπηρικό αμαξίδιο (βίντεο)

Το αναπηρικό αμαξίδιο είναι το μέσο που προσφέρει ελευθερία και αυτονομία στα άτομα με προβλήματα κινητικότητας. Με τη πάροδο των ετών όμως και τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι επιστήμονες κατάφεραν να ανανεώσουν το μέσο αυτό και να το εμπλουτίσουν με περισσότερες δυνατότητες, ώστε να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σε άτομα με αναπηρία.

Δωρεάν αποκριάτικες εκδηλώσεις για παιδιά

Θα οπλοφορούν οι δάσκαλοι και το προσωπικό των σχολείων στη Νότια Ντακότα

Η Νότια Ντακότα έγινε η πρώτη Πολιτεία στις ΗΠΑ που επιτρέπει να φέρουν όπλα δάσκαλοι και το προσωπικό στα σχολεία. 
Οι υποστηρικτές του νόμου λένε ότι θα αποτρέψει ενδεχόμενο νέου μακελειού σαν αυτό που έγινε τον Δεκέμβριο σε σχολείο στο Κονέκτικατ με θύματα 26 ανθρώπους.