Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή σχολική χρονιά!!!!!

(η φωτογραφία είναι από το οικογενειακό μας αρχείο)

Πρόσληψη εκπαιδευτών ΕΝΓ & Διερμηνέα ΕΝΓ στη σχολή ΕΝΓ της ΟΜΚΕ

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.) επιθυμεί να προσλάβει εκπαιδευτές Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ.) για τις ανάγκες της Σχολής Ε.Ν.Γ. της ΟΜ.Κ.Ε. καθώς και διερμηνέα Ε.Ν.Γ. για το τμήμα διερμηνέων.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην ΟΜ.Κ.Ε. (Ελευθ. Βενιζέλου 236, 1ος όροφος) ώρες 09:00 – 15:00 ή στο φαξ: 210-5233968 ή στο email: hfd@otenet.gr, μέχρι την Τρίτη 21/09/2010, μαζί με βιογραφικό σημείωμα, συνοδευόμενο από αντίγραφα πιστοποιητικού ειδίκευσης στη διδασκαλία Ε.Ν.Γ., βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, σεμιναρίων διδασκαλίας Ε.Ν.Γ., κ.λπ. καθώς και αντίγραφο διπλώματος διερμηνέα Ε.Ν.Γ. (αφορά μόνο διερμηνείς).

Πηγή: ΟΜΚΕ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πάει σχολείο!

Και στη φετινή σχολική χρονιά η ειδική παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα υλοποιήσει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αφορούν στα μεγάλα άγρια θηλαστικά που απειλούνται με εξαφάνιση (αρκούδα, λύκος), στα δασικά οικοσυστήματα, στο δάσος και το νερό κ.ά.

7ο χαριστικό παζάρι του xariseto.gr..στις 3 Οκτωβρίου

Στις 3 Οκτωβρίου στο πρώην στρατόπεδο του Καρατάσου, στο Πολίχνη θα πραγματοποιηθεί το 7ο χαριστικό παζάρι της Θεσσαλονίκης από το xariseto.gr

Α και Ω στην υγεία του μαθητή η καλή διατροφή

Οι νεότερες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το μυστικό της υγείας των παιδιών και της καλής σχολικής τους απόδοσης κρύβεται στο… πιάτο τους.
Τα παιδιά της προσχολικής, της σχολικής και της εφηβικής ηλικίας βρίσκονται σε αλματώδη σωματική ανάπτυξη και ωρίμανση του οργανισμού και έχουν ιδιαίτερα αυξημένες διατροφικές ανάγκες. Ειδικά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ο οργανισμός του παιδιού καταπονείται.

Διχάζουν τα Αγγλικά στην Α' και Β' Δημοτικού

Με δύο βιβλία περισσότερα στην ήδη βαριά τσάντα τους καλούνται να ξεκινήσουν την καινούρια χρονιά οι μαθητές 800 σχολείων της Α' και Β' Δημοτικού.
Τα Αγγλικά προστέθηκαν ως υποχρεωτικό μάθημα σε πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, διχάζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα για τη χρησιμότητα ή μη της απόφασης.

Τα μουσεία ανοίγουν στα παιδιά

"Τι δημιουργικό και διασκεδαστικό μπορεί να κάνει ένας γονιός με το παιδί ή τα παιδιά του τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου και του χειμώνα σε μια πόλη όπως η Αθήνα; Στο πολλές φορές βασανιστικό ερώτημα έρχεται να απαντήσει ο οδηγός... επιβίωσης οικογενειών στην πρωτεύουσα αναδεικνύοντας μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για παιδιά και ενήλικες που διαμόρφωσαν για το φθινόπωρο μουσεία, ιδρύματα και φορείς πολιτισμού".

Διαβάστε αναλυτικά τον οδηγό επιβίωσης οικογενειών στην Αθήνα, όπως δημοσιεύτηκε στο Βήμα.

1ο Φεστιβάλ "Αμυμώνη + φίλοι"


Δείτε το πρόγραμμα για το 1ο Φεστιβάλ Αμυμώνη + φίλοι που θα πραγματοποιηθεί 16-19 Σεπτεμβρίου στο στρατόπεδο Κοδρα, εδώ.

Φτηνοί στ' αλεύρι

Αν η Σχολή Τυφλών καταρρέει και σαράντα τυφλά παιδιά ενδέχεται να μείνουν χωρίς σχολείο, η ευθύνη είναι μισή μισή. Μισή της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και μισή της ελληνικής Πολιτείας. Η κοινωνία έχει την ευθύνη που πάντοτε της αναλογεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Μια πόλη μ' ένα εκατομμύριο κατοίκους, ανάμεσά τους αρκετούς πλούσιους και περισσότερους νεόπλουτους, μια πόλη όπου τα μαύρα τζιπ με τα μαύρα τζάμια περισσεύουν και τα μεσάνυχτα στην Τσιμισκή η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι μεγαλύτερη απ' όσο είναι το μεσημέρι, αδυνατεί να συντηρήσει με δωρεές μια Σχολή Τυφλών.

Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος: Ο Συνήγορος ζητά μεγαλύτερη προσοχή στην επιβολή του μέτρου

Ο Συνήγορος του Παιδιού έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, με παρατηρήσεις και προτάσεις του σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος. Ο Συνήγορος έχει διαπιστώσει ότι πολλές φορές η ποινή αυτή επιβάλλεται χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις που διασφαλίζουν τα δικαιώματα των μαθητών.

Σκουλουκούιν...

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: "Γλώσσες και Παιδική Λογοτεχνία" (04-08/04/2011)

Το Διεθνές Κέντρο Παιδαγωγικών Σπουδών (Centre international d’études pédagogiques) στη Γαλλία προσφέρει σε Ευρωπαίους καθηγητές ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γλώσσες και Παιδική Λογοτεχνία». Το πρόγραμμα θα εστιάσει σε μια ιστορική, πολιτισμική και διδακτική επισκόπηση της παιδικής λογοτεχνίας στην Ευρώπη, σε παραδείγματα καλών πρακτικών και / ή εργασίες πάνω στη χρήση βιβλίων, κριτήρια επιλογής βιβλίων, διάφορες μεθοδολογίες, συνεργασία με εκδότες και οργανισμούς που προωθούν την ανάγνωση και τη γλωσσική διδασκαλία.

Θεσσαλονίκη, πόλη των Βαλκανίων (1900-1930)

Μία φροντισμένη πολυμεσική εφαρμογή, που οι συντελεστές της, μάζεψαν την ιστορία της Θεσσαλονίκης από το 1900 έως το 1930 σε μία ιστοσελίδα! Χάρτες, video, εικόνες καθώς και μουσικές μας γυρίζουν στο παρελθόν της πόλη και μας εξιστορούν τα συμβάντα της εποχής. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο στη πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Παρουσίαση διδακτικών προτάσεων-παραδειγμάτων

Tο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν μια ΣΕΙΡΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 (ώρα 19:00), στον Ιανό (Αριστοτέλους 7).