Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

TEDxNASA - Sean Forbes - Music + Accessibility = What Matters Next


Sean Forbes

Κεντρο Ημέρας - ΕΕΠΑΑ Παραρτημα Θεσσαλονίκης: Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Δράσεις- Απολογισμός σχετικά με την Ειδική Αγωγή

Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Παρά τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς πετύχαμε πολλά στην Ειδική Αγωγή, έχουμε όμως δρόμο να διανύσουμε μπροστά μας»

«Όλοι οι μαθητές έχουν το ίδιο δικαίωμα στη γνώση»

Ο απολογισμός των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και ο προγραμματισμός για την επόμενη σχολική χρονιά, βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα 01/12/2010, στο Υπουργείο, υπό την Υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικοθεραπείας

Ημερομηνίες: 11& 12 Δεκεμβρίου 2010
Ωρες: 11-5μμ
Xώρος: Ελληνικό Ωδείο, (παράρτημα Χαλανδρίου-Ν.Ψυχικού) Αποστολοπούλου 64
Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 6724052

Ημερίδα: «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άτομα με αναπηρία εν όψει των Παραολυμπιακών Αγώνων 2012»

Ημερίδα με θέμα: «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άτομα με αναπηρία εν όψει των Παραολυμπιακών Αγώνων 2012», το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων τού ξενοδοχείου Arcadia (Τερψιχόρη). Με εισηγητές φορείς του παραολυμπιακού κινήματος και δημοσιογράφους από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία.

Πρέβεζα: Εκδήλωση με παραμύθια

Εκδήλωση με παραμύθια για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων με την Σάσα Βούλγαρη, διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 12 η ώρα το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, με είσοδο ελεύθερη.

"Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται...''

στη Helexpo από τις 1 Νοεμβρίου 2010 μέχρι 30 Οκτωβρίου 2011

Η διαδραστική έκθεση πολυμέσων "o Πλανήτης σε χρειάζεται" με θέμα το περιβάλλον σχεδιάστηκε από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Μ. Βρετανίας.Έπειτα συνέχισε το ταξίδι της στις ΗΠΑ και στην Ν.A. Ασία φιλοξενώντας πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.

Καθορισμός εξεταστέας ύλης για το ΑΣΕΠ των κλάδων ΠΕ 61 και ΠΕ 71 για ΕΑΕ, ΣΜΕΑΕ και ΤΕ

Με απόφαση τους οι Υπουργοί Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθόρισαν την εξεταστέα ύλη για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ των κλάδων ΠΕ 61 και ΠΕ 71 για ΕΑΕ, ΣΜΕΑΕ και ΤΕ. 

Ονειρούπολη Δράμας 2010-2011

3 Δεκεμβρίου 2010 έως 2 Ιανουαρίου 2011 

Η Ονειρούπολη του Δήμου Δράμας είναι πλέον κατά κοινή ομολογία, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή - δράση που πραγματοποιείται στην χώρα μας. Πολύ γρήγορα γνώρισε την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος στη Χριστουγεννιάτικη ΔΕΘ

Με το περίπτερο 15 stand 28 της ΔΕΘ συμμετέχει σ αυτό το Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ μαζί με τους ΦΙΛΟΥΣ καί τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του ημερ. 28/11-9/12 & 23/12-02/1/2011. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε. Κάθε προσφορά δεκτή, είτε με εθελοντική παρουσία στο stand, είτε με διάφορες χειροτεχνίες τηλ.επικ. 2310 925000, 2310 940500, 6932 60 37 47

Από το λογαριασμό του Συλλόγου στο κοινωνικό δίκτυο facebook

Εξελιγμένα ηλεκτρόδια ξαναδίνουν την κίνηση

Oύτε ένας ούτε δύο αλλά 10 συνάνθρωποί μας οι οποίοι μέχρι πρότινος έπασχαν από θεωρούμενες ανίατες μορφές αναπηρίας μπορούν πλέον να χαμογελούν χάρη στο «μαγικό ραβδί» της τεχνολογίας, το οποίο όμως κρατούν στο χέρι τους οι επιστήμονες της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Κλινικής κ. Δ. Σακάς ανέφερε ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως ολοκληρώθηκε σε αυτούς τους 10 ασθενείς που έπασχαν από σύνθετες μορφές δυστονίας κλινική δοκιμή με χρήση «πανέξυπνων» βηματοδοτών του εγκεφάλου, οι οποίοι έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους έως τώρα ευρέως χρησιμοποιούμενους. 

Πανελλήνιο Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο


Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) συμμετέχει στο Πανελλήνιο–Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο, που διοργανώνουν η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι Φορείς-Μέλη της, στην Πλατεία Συντάγματος, για να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία και την Κοινωνία τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.

Φ.Γεννηματά: "Η εκπαίδευση όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας"

"Η εκπαίδευση όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει εγκυκλίους- οδηγίες στα σχολεία που τονίζουν την υποχρέωση όχι μόνο να διευκολύνουν τις εγγραφές των παιδιών Ρομά, αλλά και να εντοπίζουν όσα παιδιά δεν έχουν εγγραφεί ποτέ στο σχολείο".

Παροιμίες για το Δεκέμβριο

 Το Νοέμβρη, το Δεκέμβρη φύτευε καταβολάδες.

Χιόνι του Δεκέμβρη, χρυσάφι του καλοκαιριού.

Άγια Βαρβάρα γέννησε [το χιόνι] και ο Σάββας το εδέχθη, και ο Αϊ Νικόλας έτρεξε να πάει να το βαφτίσει.

Πάρτε μέρος στην εκδήλωση «Αφωτο Δείπνο - Απόψε τρώμε στο σκοτάδι»

Το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βόρειας Ελλάδας - Σχολή Τυφλών «Ο Ήλιος» διοργανώνει το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο χώρο του Ιδρύματος (Βασ. Όλγας 32, Θεσσαλονίκη), την εκδήλωση «Αφωτο Δείπνο - Απόψε τρώμε στο σκοτάδι».