Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πιθανή σχέση μεταξύ διαβήτη και απώλειας ακοής, εντόπισε ιαπωνική μελέτη

Ο διαβήτης έχει ήδη αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης νεφρικών και καρδιαγγειακών προβλημάτων, νευρικής βλάβης και απώλειας της όρασης, αλλά τώρα μια νέα μελέτη έρχεται να διαπιστώσει ότι οι πάσχοντες από τη νόσο έχουν διπλάσιο κίνδυνο να βιώσουν και εξασθένηση της ακοής.

Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου Έκφρασης και Δημιουργίας

Το «Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Παιδιού(11/12), η Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας.

Ο Άη-Βασίλης πάει...Μουσείο

Φέτος το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας θα φορέσει τα γιορτινά του παρέα με τους μικρούς του φίλους την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα.

Η δράση είναι εορταστική και απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας μαζί με τους γονείς τους. Με χαρτόνια, πηλό, χρώματα, μπόλικη χρυσόσκονη, και παιδική φαντασία θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα οποία θα διακοσμήσουν παρέα το έλατο του μουσείου.

Προβολή: My Deaf Life - BSL


My Deaf Life - Produced by Natasha Jack

Τα ψυχικά τραύματα «αφήνουν ίχνη στο DNA ορισμένων παιδιών»

Γερμανική μελέτη, η οποία εντοπίζει μακροπρόθεσμες μεταβολές στο γενετικό υλικό ανθρώπων που είχαν ζήσει τραυματικά περιστατικά ως παιδιά, δείχνει να εξηγεί γιατί τα ψυχικά τραύματα σε νεαρή ηλικία αυξάνουν τον κίνδυνο ψυχικών διαταραχών στην ενήλικη ζωή.

«Επιδημία» επιστημονικής απάτης


Οι επιστήμονες πολλές φορές θεωρούνται από όλους εμάς τους... κοινούς θνητούς «μικροί θεοί», ικανοί με τις ανακαλύψεις τους να αλλάξουν τη ρότα της ζωής μας. Και όντως τα πράγματα συχνά είναι κάπως έτσι, αφού η επιστημονική έρευνα δεν αποτελεί μόνο ένα θεωρητικό αντικείμενο που απασχολεί μια «κλίκα» ειδικών αλλά μεταφράζεται σε απτές αλλαγές για τον παγκόσμιο πληθυσμό σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Οι επιστήμονες όμως είναι και οι ίδιοι... κοινοί θνητοί, οι οποίοι μάλιστα ολοένα και περισσότερο, σύμφωνα με μια νέα, άκρως ενδιαφέρουσα μελέτη, δείχνουν με τις πράξεις τους τον (κακό) γήινο χαρακτήρα τους δημοσιεύοντας μελέτες με «κατασκευασμένα» στοιχεία, μελέτες με παλαιά στοιχεία που πλασάρονται ως καινούργια, μελέτες που βασίζονται στη λογοκλοπή.

Κάθε μέρα Παγκόσμια Ημέρα

της Χριστίνας Ταχιάου, όπως δημοσιεύτηκε στο protagon

Στην προπροηγούμενη πολυκατοικία που έμενα υπήρχε μια ράμπα που οδηγούσε από το πεζοδρόμιο στην πυλωτή κι από εκεί, χωρίς να μεσολαβούν σκαλιά, έμπαινες στην ευρύχωρη είσοδο και στο υπεράνετο ασανσέρ. Μιλάμε για ασανσέρ στο οποίο δε χρειαζόταν καν να σηκώσεις στη μια ρόδα ή να διπλώσεις το ποδήλατο, για τέτοια χλιδή μιλάμε.

ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης - Θεατρικό εργαστήριο,

Η Ο.Μ.Ε.Ρ. Θεσσαλονίκης κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2012–2013 οργανώνει έναν κύκλο σεμιναρίων με θέμα «το παιχνίδι». Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το εργαστήρι θεατρικής ονειροπλασίας «Αιθερόπλοο», διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο κουκλοθεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 10:00–14:00, στο «Αιθερόπλοο», Ερμού 7.

Ιστότοπος: Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (ΠΦΟ)

Η ΠΦΟ στόχο έχει, μέσα από την ιστοσελίδα της, να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ζώα και να προτείνει λύσεις.