Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Μάσκα

Μάσκα. Μια δύσκολη υπόθεση για τα περισσότερα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αλλά και ένα από τα πιο μεγάλα «όπλα» τους στη μάχη με τους ιούς. 

Μαθαίνουμε σιγά – σιγά να τη φοράμε. Ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο και ρυθμό.

Κάποιοι θα τα καταφέρουμε εύκολα. Άλλοι θα δυσκολευτούμε. Και άλλοι δυστυχώς θα τα καταφέρουμε μόνο ως ένα βαθμό.

Συνέδριο: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση: Ξενοφοβία, Ομοφοβία, Σχολική Βία, Ενιαία Εκπαίδευση

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, του Δήμου Ιωαννιτών και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ιωαννίνων, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση: Ξενοφοβία, Ομοφοβία, Σχολική Βία, Ενιαία Εκπαίδευση» 2-4 Οκτωβρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς».

Εφηβικό εργαστήριο από τον Μικρό Βορρά

Ο Μικρός Βορράς έχει τη χαρά να ανακοινώνει τη λειτουργία του πρώτου του εφηβικού εργαστηρίου 

"Περιμένουμε τους εφήβους με καλλιτεχνικές ανησυχίες να έρθουν στην ομάδα μας ώστε να βαδίσουμε σε καλλιτεχνικά μονοπάτια όπου οι ίδιοι θα αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, θα συνεργαστούν και θα εξερευνήσουν, ατομικά και ομαδικά, την τέχνη του θεάτρου 

Πώς θα γεφυρώσουμε το χάσμα μέσης εκπαίδευσης και πανεπιστημίου;

Κάθε χρόνο, την εποχή των αποτελεσμάτων, επαναλαμβάνονται τα αρνητικά σχόλια για τις βάσεις στα πανεπιστήμια, τη χαμηλή βαθμολογία των νεοεισερχομένων κ.λπ.

Δεν κατανοούμε ότι η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι πλέον παρά μια μεταλυκειακή βαθμίδα. Στον βαθμό που η εκπαίδευση έως και το λύκειο είναι ενιαία και δεν έχει ως πρoτεραιότητα την επαγγελματική εκπαίδευση (και εδώ υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ και κατά),οφείλει να χωράει όλα τα παιδιά – όπως γίνεται έως τώρα. Ετσι κι αλλιώς οι σχολές διάκρισης – που συγκροτούσαν το παραδοσιακό πανεπιστήμιο – διατηρούν την επίλεκτη θέση τους στις προτιμήσεις και η πρόσβαση σε αυτές είναι αρκούντως υψηλή.

Χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή κυκλοφορία των παιδιών

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» υπενθυμίζει τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για την ασφαλή κυκλοφορία των παιδιών στους δρόμους, όπως επίσης και τι πρέπει να γνωρίζει ο κάθε γονέας.

Με την επάνοδο των μαθητών στα σχολεία χιλιάδες παιδιά πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους, τόσο ως πεζοί όσο και ως επιβάτες σε διάφορα οχήματα.

Καταλήψεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα από μαθητές - αρνητές μάσκας

Υπό κατάληψη τελούν τρία σχολεία στην Αχαΐα και συγκεκριμένα το 2ο γενικό λύκειο της Πάτρας, το 12ο γενικό λύκειο της Πάτρας, καθώς και το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, της Αχαΐας ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και σχολείο στα Χανιά.

Οι μαθητές που πραγματοποιούν κατάληψη στα δύο λύκεια της Πάτρας ζητούν την κατάτμηση των τμημάτων που αριθμούν 25 μαθητές το κάθε ένα, όπως επίσης και το να μην φορούν μάσκες κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Πτολεμαΐδα: Δωρεάν μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προσφέρει και φέτος το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, που για όγδοη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει το παράρτημα Πτολεμαΐδας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ανακουφίζοντας οικογένειες από το κόστος των διδάκτρων των Ιδιωτικών Φροντιστηρίων.