Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Οι δημοφιλείς ταινίες σπανίως περιλαμβάνουν χαρακτήρες με αναπηρία

Μία ανάλυση 100 κορυφαίων/δημοφιλών ταινιών του Hollywood της προηγούμενης χρονιάς διαπίστωσε ότι τα άτομα με αναπηρία, αφενός σπανίως απεικονίζονται σε αυτές, και αφετέρου όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχουν πάρα πολύ μικρούς ρόλους. 

Μόλις το 2,4% των χαρακτήρων που εμφανίζονταν στις ταινίες παρουσίαζαν κάποια αναπηρία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Media, Diversity & Social Change Initiative στην Σχολή Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας του Annenberg του Πανεπιστημίου της Νότιας California. 

Τον Οκτώβριο στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) συνεχίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα Σαββατοκύριακα που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος και σε μία διαφορετική θεματική και κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ και έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα αντικείμενα των συλλογών του ΕΠΜ.

Προλάβετε τα κρυολογήματα ενισχύοντας το ανοσοποιητικό του παιδιού σας

Εάν το παιδί σας αρρωσταίνει συχνά ή αν απλά θέλετε να τονώσετε το ανοσοποιητικό του υπάρχουν μερικά μυστικά που μπορούν να βοηθήσουν, αρκεί να ξεκινήσετε έγκαιρα. «Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού δεν γίνεται εν μία νυκτί. Γι αυτό ξεκινήστε άμεσα ώστε να προλάβετε την εποχή των ιώσεων και της γρίπης (Φθινόπωρο, Χειμώνα και νωρίς την Άνοιξη) και να θωρακίσετε το παιδί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους» αναφέρει η Dr Ελένη Παπαγιαννίδου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Εγγραφές για τις εξετάσεις σε χαρισματικά-ταλαντούχα παιδιά

Από τη Θεσσαλονίκη αρχίζουν οι εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για τη συμμετοχή στα νέα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολεγίου Ανατόλια.

Μέσα από τη σύμπραξη του Κολεγίου Ανατόλια με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» δημιουργήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2013, το Κέντρο για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece. Πρόκειται για ένα Κέντρο μοναδικό στη νοτιοανατολική Ευρώπη το οποίο προσφέρει σε μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Ελλάδα και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Η ελπίδα βρήκε στέγη

Οταν τα σύνορα στην Ειδομένη κλείνουν οριστικά, η ελπίδα χιλιάδων προσφύγων για μια καλύτερη ζωή στη Δυτική Ευρώπη εξανεμίζεται. Την ίδια εποχή, ο Αμερικανός Amed Khan, επενδυτής και φιλάνθρωπος, ανακοινώνει στον στενό του φίλο Frank Giustra, επικεφαλής του Ιδρύματος Radcliffe στον Καναδά, μια φιλόδοξη ιδέα. Οι δύο τους, άλλωστε, έχουν στο «βιογραφικό» τους μια σειρά επιτυχημένων προγραμμάτων για πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. «Στη Μυτιλήνη είχαμε συμβάλει στην κατασκευή κέντρου υποδοχής από το International Rescue Committee και είχαμε υποστηρίξει το ERCI (Emergency Response Centre International) στην αγορά σωστικών λέμβων», διηγείται στην «Κ» από τη Νέα Υόρκη ο κ. Kahn.

Tο Μουσικό Σχολείο Καβάλας στο Erasmus με αντικείμενο τη «Μνήμη»

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας υποδέχεται από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου τους εταίρους από πέντε ευρωπαϊκές χώρες: την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο«Mémoire(s)». Κύρια θεματική του, είναι η μνήμη (ατομική, συλλογική, εθνική και ευρωπαϊκή).

Τι κάνει ένα σχολείο δημοφιλές;

Το 92ο δημοτικό Θεσσαλονίκης, σε μία ήσυχη γειτονιά της Χαριλάου, δεν ανήκει στα σχολεία-«φίρμες». Ψηφίστηκε όμως σε ιντερνετικό διαγωνισμό ως το πιο δημοφιλές και το έπαθλο ήταν μία ανακαίνιση με τη χορηγία της Coca-Cola 3E. Το Protagon το επισκέφθηκε για να διαπιστώσει το γιατί...

Σχολείο για πάντα...

«Βαριέμαι το σχολείο»: όλοι το είπαμε κάποτε, αλλά οι περισσότεροι δεν εννοούσαμε «βαριέμαι τη γνώση». Πόσο καιρό, όμως, έχουμε να μάθουμε κάτι καινούργιο; Να εκπαιδευτούμε σε νέες δραστηριότητες; Να βελτιώσουμε μια ικανότητα; Να ανεβάσουμε ένα επίπεδο τα τυπικά μας προσόντα;

Talk and Play: Το δωρεάν πληροφορικό σύστημα υποβοήθησης ανθρώπων με αναπηρία

Διέξοδο σε εκατοντάδες οικογένειες στην Ελλάδα δίνει πληροφορικό σύστημα υποβοήθησης ανθρώπων με αναπηρία, που τους επιτρέπει δωρεάν, να επικοινωνούν καλύτερα, να ψυχαγωγούνται αυτόνομα και να ασκούν τις νοητικές λειτουργίες τους. 

Θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προσφέρει θέσεις άσκησης και εκπαίδευσης επ’ αμοιβής σε άτομα με αναπηρία που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων ή εξομοιούμενων σχολών, όσο και σε άτομα των οποίων οι τίτλοι σπουδών είναι κατώτεροι του πανεπιστημιακού επιπέδου.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 5 μηνών και τρέχει σε συνδυασμό με τις άλλες ευκαιρίες για εκπαίδευση στην Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ποίηση, ταινίες και τραγούδια για πιο «ελκυστικό» μάθημα Θρησκευτικών

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, της Εκκλησίας, αλλά και των ΑΝΕΛ για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, διαβεβαιώνει ότι θα εφαρμοστούν όλα τα προγράμματα από φέτος και θα αξιολογηθούν από το ΙΕΠ ώστε από του χρόνου να κυκλοφορήσουν και τα κατάλληλα βιβλία.

Όταν οι Θεοί του Ολύμπου γίνονται Playmobil

Μια από τις πιο ζεστές ημέρες του Ιουνίου, μια ομάδα συντακτών και δημοσιογράφων βρέθηκε στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL στην Μάλτα, να ψάχνει χιτώνες, κράνη, κουκουβάγιες και ασπίδες. Μια ομάδα που ήθελε να βρει ξανά την παιδικότητα που άφησε πίσω της.

Πρόσκληση σε οικογένειες να φιλοξενήσουν ασυνόδευτα παιδιά

«Είμαστε μια οικογένεια με δύο αγοράκια, 4 και 6,5 ετών. Εδώ και πέντε περίπου μήνες συγκατοικούμε με τον Αζάντ, ένα αγόρι 12 ετών από το Αφγανιστάν. Στα παιδιά μας φαίνεται σαν το πιο φυσιολογικό πράγμα που τον φιλοξενούμε. Ένας τεράστιος χάρτης στην κουζίνα τροφοδοτεί όνειρα και συζητήσεις για το πώς, πού και πότε θα γυρίσουμε όλο τον κόσμο και θα ξαναβρεθούμε. O Αζάντ ανήκει σε μια φυλή η όποια διώκεται στη χώρα του».

15η Έκθεση Τεχνολογίας του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

Η 15η Έκθεση Τεχνολογίας του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης είναι γεγονός!

Ξεκινάει το Σάββατο 1-10-16, στις 17.30 και για τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου το 6ο Γυμνάσιο βάζει τα καλά του και οι μαθητές του σας περιμένουν, για να σας ξεναγήσουν στις μακέτες τους,που φέτος ζωντανεύουν γνωστές γωνιές της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο!