Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Δυσκολίες των παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού στο μάθημα των εικαστικών

Υπάρχουν παιδιά με αυτισμό που πραγματικά ξεχωρίζουν στον τομέα της ζωγραφικής. Παιδιά που χωρίς να έχουν δεχθεί ειδικά μαθήματα μπορούν να δημιουργούν πιστές – με κάθε λεπτομέρεια- απεικονίσεις όσων βλέπουν (όπως ο Stephen Wiltshire που σχεδιάζει και ζωγραφίζει λεπτομερή πανοράματα πόλεων) ή μοναδικά έργα τέχνης (http://50watts.com/Drawing-Autism). Η πλειοψηφία, ωστόσο, των παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στο μάθημα των εικαστικών. Συγκεκριμένα:

Σχολικός ψηφιακός διαγωνισμός «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»

Είσαι μαθητής από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, σε σχολείο στην Ελλάδα;
Σου αρέσει να εργάζεσαι σε ομάδα με τους φίλους σου;
Σε ενδιαφέρει να αναδείξεις θέματα όπως η ισότητα και η αποδοχή του διαφορετικού;
Πιστεύεις στις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας;
Είσαι λάτρης της τεχνολογίας και των νέων μέσων;

Εάν ναι, τότε μπορείς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό μας και να αποκτήσεις μια συναρπαστική εμπειρία!

Τα παχύσαρκα παιδιά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άσθμα

Τα παραπανίσια κιλά ευθύνονται για το ένα τέταρτο περίπου των περιστατικών άσθματος (23% έως 27%) στα παχύσαρκα παιδιά, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Αυτό, κατά τους επιστήμονες, σημαίνει ότι περίπου το 10% όλων των παιδιών δύο έως 17 ετών, που πάσχουν από άσθμα, θα μπορούσαν να το έχουν αποφύγει, αν διατηρούσαν κανονικό βάρος.

Αυτές είναι οι πέντε αλλαγές για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Με βελτιώσεις όσον αφορά στη μοριοδότηση κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης. Οι αλλαγές, οι οποίες αφορούν και τους υποψηφίους στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.), είναι οι εξής:

Τρείς Σκύλοι “μαθητές" της Kynagon εγκρίθηκαν για τα σχολεία ειδικής αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας!

Ανακοίνωση της kynagon 

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως οι τρεις σκύλοι, η Διώνη, ο Axel και ο Πόθος που εκπαιδεύτηκαν απο την απόφοιτο της Ακαδημίας μας "kynagon Dog Trainers Academy" Παπαποστόλου Κατερίνα, σε συνεχή συνεργασία και υπό την απόλυτη επίβλεψη του Συμπεριιφοριστή Εκπαιδευτή Σκύλων Δημοσθένη Μουμιάδη CAT/CAB, εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής και ΕΕΕΚ Υπουργείο Παιδείας γιατο σχολικό έτος 2018-2019 με αρ. πρωτ. Φ2.1/ 201401/22-11-2018/Δ7.

Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής.

Κατά πολύ φτωχότερη γίνεται, αλλά και θα πρέπει να αισθάνεται η ελληνική φιλολογία και το σύνολο των ανθρωπιστικών σπουδών, μετά από την σημερινή, τεράστια απώλεια, του Φάνη Κακριδή, υιού του επίσης σπουδαίου, Ιωάννη Κακριδή.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Νέα χρονιά και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα περιμένουν τα παιδιά μέχρι 12 ετών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) της Αθήνας. Το Μουσείο σχεδιάζει προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Απλά και καθημερινά υλικά, σε συνδυασμό με τις συλλογές του μουσείου, γίνονται έμπνευση για παιχνίδι και επιμόρφωση.

Άποψη: Λ. Σταμπούλογλου "Το παιδί που περιμένει"

Μπορεί η αναμονή του σε έναν δρόμο της Γλυφάδας -μπροστά σε μια ράμπα για ΑμΕΑ αποκλεισμένη από ΙΧ- να έγινε viral και να σήκωσε κύμα συμπαράστασης, τίποτα ωστόσο δεν φαίνεται να αλλάζει απ' αυτό. Τίποτα δεν φαίνεται να διορθώνεται 

Ενα παιδί κάθεται μπροστά σε μια μπλοκαρισμένη ράμπα και περιμένει. Περιμένει να έρθει ο οδηγός που έχει παρκάρει εκεί, να ελευθερώσει τη ράμπα, για να περάσει το δρόμο. Περιμένει να το δει ένας άλλος οδηγός, που το έχει συνήθειο να παρκάρει σε ράμπες, και κάτι να συμβεί μέσα στο μυαλό του, κάποια ευαίσθητη χορδή να χτυπηθεί, και να μην τον ξανακάνει.