Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

12 στρατηγικές για να βοηθήσετε τα παιδιά να βγουν έξω όταν ο καιρός είναι «κακός»

Μερικά παιδιά ψάχνουν δικαιολογίες για να μείνουν μέσα στο σπίτι μπροστά σε μια οθόνη και ο «κακός» καιρός είναι μια από τις καλύτερες! Και ας το παραδεχτούμε. Και εμείς οι ενήλικες χρησιμοποιούμε συχνά αυτή τη δικαιολογία για να καθίσουμε μέσα χωρίς να κάνουμε ουσιαστικά τίποτα! Αλλά είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πόσο πολύτιμος είναι χρόνος σε εξωτερικό χώρο (αυλή, πάρκο, στη φύση) για όλους μας και ιδίως για τα παιδιά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Άλλωστε μια βροχερή μέρα μπορεί να περιλαμβάνει εξίσου πολλές περιπέτειες με ηλιόλουστη μέρα!

«Τα παιδιά αυτά είναι που πέφτουν πιο συχνά θύματα»

–Μ. 33 ετών: Είμαι σπίτι και ξεκουράζομαι. Εσύ;
– Αννίτα 16 ετών: – Κοπάνα, χαχαχα. Σχολείο χάλια, καταλαβαίνεις.
– Μ: Ωραία. Kαλά έκανες. Θες να ανταλλάξουμε φωτό;

Πιλοτικό πρόγραμμα δανειστικής συλλογής παιχνιδιών στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) καλεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00-19.00 τους μικρούς της φίλους με τους ενήλικους συνοδούς τους, να συμμετέχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα επιλέγοντας επιτραπέζια παιχνίδια από τη Δανειστική Συλλογή (παιχνίδια στρατηγικής, με κάρτες, μνήμης, δημιουργικής αφήγησης, παζλ κ.λ.π.) τα οποία μπορούν να δανειστούν για χρήση εντός της Βιβλιοθήκης.

«Oqulus»-Με κιτ καλλιέργειας μικρολαχανικών στον διαγωνισμό του JA Greece

Τη δυνατότητα και την καθοδήγηση σε άτομα με προβλήματα όρασης να ασχοληθούν με την καλλιέργεια μικρολαχανικών (microgreens) και να αποκτήσουν έτσι μια δραστηριότητα που προσφέρει πλήθος πνευματικών οφελών, επιδιώκει να δώσει η εικονική επιχείρηση «Oqulus», που δημιούργησαν 15 μαθητές του γενικού και του επαγγελματικού λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (ΑΓΣ), μέλη του ομίλου επιχειρηματικότητας του ιδρύματος.

Δωρεάν διαδικτυακό ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικα αδέλφια ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).

Το πρόγραμμα στοχεύει στη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας της παρέμβασης στα ενήλικα αδέλφια ατόμων με ΔΑΦ. Σκοπός του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος είναι η παροχή βασικών γνώσεων για τη ΔΑΦ, η εκπαίδευση τρόπων διαχείρισης συμπεριφορών, η αποδοχή και η συνεχής υποστήριξη για την εξυπηρέτηση αναγκών των ατόμων με ΔΑΦ. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμμετεχόντων, των αδελφών τους με ΔΑΦ κι όσων σχετίζονται με αυτά.

Long Covid: Αυτά είναι τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του συνδρόμου στα παιδιά

Εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως που μολύνθηκαν με τον πανδημικό κορωνοϊό SARS-CoV-2 εμφάνισαν long COVID – επίμονα συμπτώματα που διήρκεσαν πάνω από τρεις μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μελέτες δείχνουν πως ποσοστό άνω του 25% των παιδιών που προσβάλλονται από την COVID-19 ταλαιπωρούνται από επίμονα συμπτώματα – εκτιμάται ότι μόνο στις ΗΠΑ ως και 5,8 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι βίωσαν συμπτώματα που επέμεναν επί μήνες μετά την αρχική λοίμωξη.

TikTok: Απειλείται με «καμπάνες» για ελλιπή προστασία ανηλίκων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει για τα καλά στο μικροσκόπιο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να υπάρχει περισσότερη εποπτεία στο περιεχόμενό τους και να προστατεύονται περισσότερο μεταξύ άλλων ανήλικοι χρήστες.

Διαδικτυακή ημερίδα: Παιχνίδι και εκπαίδευση

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: "Παιχνίδι και εκπαίδευση: Escape rooms, video Games, ψηφιακά παιχνίδια και παιχνίδια εναλλακτικής πραγματικότητας στην υπηρεσία της εκπαίδευσης;"

Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του 11ου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια» αλλά και του Δικτύου «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους»

«Ακροατής φοιτητής»: Πώς να παρακολουθήσετε μαθήματα στα αμφιθέατρα των ΑΕΙ ενώ δεν είστε φοιτητές

Πληθαίνουν τα ιδρύματα που προσφέρουν δυνατότητα παρακολούθησης πανεπιστημιακών μαθημάτων σε «Ακροατές φοιτητές»

Εχετε ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε πανεπιστημιακά μαθήματα μέσα στα αμφιθέατρα μαζί με τους φοιτητές, αλλά δεν είστε φοιτητής;

Γαλλία: Αντιδράσεις για τη στολή που φέρνει στα σχολεία ο Μακρόν

Την επιστροφή των υποχρεωτικών στολών για τους μαθητές στα σχολεία μελετά η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν. 

Ο γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε το μέτρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, λέγοντας ότι «θα διαγράψει τις ανισότητες μεταξύ των οικογενειών και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για σεβασμό των παιδιών». 

Κολομβία: Πάνω από 180 παιδιά στρατολογήθηκαν από ένοπλες οργανώσεις το 2023

Οι αρχές της Κολομβίας κατέγραψαν 184 υποθέσεις εξαναγκαστικής στρατολόγησης παιδιών και εφήβων από ένοπλες οργανώσεις την περασμένη χρονιά, με την πλειονότητα των θυμάτων να ανήκουν σε κοινότητες αυτοχθόνων, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το γραφείο του συνηγόρου του λαού (σ.σ. ανεξάρτητης αρχής ομόλογης του συνηγόρου του πολίτη).