Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Η ΕΕ ξεκινά έρευνα για την TikTok και το YouTube σχετικά με την προστασία των παιδιών

Η ΕΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη τη διεξαγωγή ερευνών στο YouTube και το TikTok για να διαπιστώσει ποια μέτρα λαμβάνουν οι αμερικανικές και κινεζικές πλατφόρμες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ανηλίκων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι απέστειλε επίσημα αιτήματα παροχής πληροφοριών στο TikTok και το YouTube αντίστοιχα, το πρώτο βήμα των διαδικασιών που δρομολογήθηκαν βάσει του νέου νόμου της ΕΕ για το ψηφιακό περιεχόμενο.

Πώς να γράψετε μια κοινωνική ιστορία.

 


Τι είναι οι κοινωνικές ιστορίες (social stories).

«All the Light We Cannot See»: Το πρόβλημα όρασης της ηθοποιού και η γνώση αρχαίων ελληνικών

Η σειρά του Netflix «All the Light We Cannot See» (Όλο το Φως που δεν Μπορούμε να Δούμε), μπορεί να έχει μόλις τέσσερα επεισόδια, ωστόσο «σκαρφαλώσει» ήδη προς την κορυφή. Η νέα τηλεοπτική σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Anthony Doerr και έχει καταφέρει να κερδίσει τις προτιμήσεις των συνδρομητών σε πολλές χώρες που είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα.

Ο τουρισμός ως μάθημα γυμνασίου

Ο τουρισμός είναι μία δραστηριότητα που αφορά σε όλες τις χώρες και περιοχές του κόσμου.

‘Όπου υπάρχει γη και θάλασσα, υπάρχουν και ταξιδιώτες. Μετά την πανδημία, δε, που οι άνθρωποι φαίνεται να εκτίμησαν περισσότερο την αξία της υγείας, της ελεύθερης μετακίνησης και της δημιουργίας θετικών εμπειριών, ο πολυσύνθετος τομέας του τουρισμού επωμίζεται μία ακόμη μεγαλύτερη «ευθύνη» ικανοποίησης των ταξιδιωτών, αλλά και συνεισφοράς στις κατά τόπους κοινωνίες.

Πιο ψηφιακή θέλουν την εκπαίδευση οι γονείς στην Ελλάδα

Με πιο έντονο ψηφιακό προσανατολισμό θέλουν τα σχολεία οι γονείς στην Ελλάδα, με το ψηφιακό επίπεδο, ωστόσο, των ίδιων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα να υστερεί επί του παρόντος.

"Οικονομικά σε 31 Μαθήματα" για την Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Το  Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών ανακοίνωσε την εβδομαδιαία δημοσίευση της εκπαιδευτικής σειράς μας με τίτλο "Οικονομικά σε 31 Μαθήματα", σχεδιασμένη ειδικά για όσους προετοιμάζονται για την Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα. Ξεκινώντας από την ερχόμενη εβδομάδα και κάθε εβδομάδα μετά θα δημοσιεύονται τρία videos στη σελίδα της Οικονομικής Ολυμπιάδας στο Facebook. Αυτά τα videos αποτελούνται από ουσιαστικά θέματα που καλύπτουν όλες τις πτυχές του διαγωνισμού, προσφέροντας έτσι έναν εξαιρετικό πόρο για την αποτελεσματική προετοιμασία των συμμετεχόντων.

ΑΦΜ από… κούνια: Γιατί αποκτούν τη σφραγίδα της εφορίας χιλιάδες παιδιά

Τη «σφραγίδα» της εφορίας αποκτούν από την προσεχή Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 350.000 ανήλικοι άνω των 12 ετών, οι οποίοι θα αποκτήσουν ΑΦΜ, χωρίς ωστόσο να έχουν υποχρέωση να υποβάλουν φορολογική δήλωση.

Αγαπηδάκη: Το εμβόλιο κατά του HPV για τα αγόρια θα αποζημιώνεται και την επόμενη χρονιά

Την επέκταση της αποζημίωσης του εμβολίου κατά του ιού HPV για τα αγόρια και την επόμενη χρονιά προανήγγειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ημερίδα του ygeiamou «Εμβολιασμός και Δημόσια Υγεία: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Συναγερμός για το κοξάκι στην Ελλάδα: Έξαρση κρουσμάτων στη Λάρισα – Τα συμπτώματα και τι να κάνουν οι γονείς

Έξαρση καταγράφεται στις παιδικές ιώσεις το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα στο κοξάκι. Ειδικά στη Λάρισα είναι αυξημένα τα περιστατικά στις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής καθώς μέσα σε μια εβδομάδα έχουν παρουσιαστεί συμπτώματα σε περισσότερα από τρία παιδιά κάτω των 5 ετών στο κάθε βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο της πόλης.

Βιωματική άσκηση πολιτικής προστασίας για τους μαθητές του 2ου δημοτικού Συκεών

«Υπεύθυνοι πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». Αυτό ήταν το μάθημα που παρακολούθησαν σήμερα με μεγάλη επιτυχία οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Συκεών. Με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του σχολείου και του συλλόγου εκπαιδευτικών στην οποία ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη προθυμία το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, τα παιδιά έμαθαν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού και αντιμετώπισαν μαζί με τους ειδικούς μία δασική πυρκαγιά στην Δενδροφυτεία. Στο προαύλιο του σχολείου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, ο αν. προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μηνάς Μοναστηρίδης, ο πρόεδρος της ΕΔΟΜΑΚ Στέλιος Βαϊρλής με μέλη της Ομάδας και ο Βασίλης Βίτσας μαζί με τον Νικήτα Βαρσαμά από την άλλη εθελοντική διασωστική ομάδα του δήμου Τα Αρκούδια.

Πρόστιμο 619.512 ευρώ σε τρεις εταιρείες εμπορίας σχολικών ειδών

Συνολικό πρόστιμο 619.512 ευρώ σε τρεις εταιρείες εμπορίας σχολικών ειδών επέβαλε μετά από ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Ανήλικοι πρόσφυγες σε δομή φιλοξενίας φροντίζουν περιστέρια δημιουργώντας τον δικό τους περιστερώνα

Τα φιλοζωικά τους αισθήματα στα περιστέρια έδειξαν ανήλικοι πρόσφυγες σε ξενώνα φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στη Θεσσαλονίκη «υιοθετώντας» και φροντίζοντας συνολικά 25 περιστέρια. Μάλιστα, ένα 16χρονο προσφυγόπουλο έχει γίνει αχώριστος φίλος με ένα περιστέρι που το ονόμασε Μιτού, όπως τον παπαγάλο που είχε στο σπίτι που άφησε πίσω του, στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν.

ΗΠΑ: Έγινε η πρώτη μεταμόσχευση ολόκληρου οφθαλμικού βολβού σε ασθενή

Σε μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση που δίνει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους που έχουν χάσει τα μάτια τους προχώρησαν χειρουργοί στη Νέα Υόρκη: μεταμόσχευσαν ολόκληρο οφθαλμικό βολβό σε έναν ασθενή, ο οποίος ωστόσο δεν ανέκτησε την όρασή του.