Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Σχολικές εργασίες στο σπίτι: 6 διαφορετικοί τρόποι που μπορεί να επιλέγουν τα παιδιά σας για να τις κάνουν χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να κάνουν τα παιδιά τις ασκήσεις τους στο σπίτι — για κάθε παιδί μπορεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να είναι διαφορετικός. Δείτε μερικούς από αυτούς!

Τα παιδιά που μαθαίνουν και σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο μπορεί να επιλέγουν να κάνουν τις εργασίες τους με μη παραδοσιακούς τρόπους. Μπορούν να εργάζονται σε διαφορετικά μέρη, θέσεις και περιβάλλοντα, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Το 1/3 των Βρετανών εφήβων πιστεύει ότι η κλιματική κρίση είναι «υπερβολική», σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η άρνηση του κλίματος στο YouTube έχει λάβει ανησυχητική στροφή, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους.

Οι έφηβοι επηρεάζονται από ένα νέο είδος περιεχομένου άρνησης του κλίματος στο YouTube, προειδοποίησε μια ομάδα εκστρατείας.

Τα πολλά αδέλφια βλάπτουν την ψυχική υγεία των εφήβων

Οι έφηβοι που προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες έχουν χειρότερη ψυχική υγεία από εκείνους που έχουν λιγότερα αδέλφια, σύμφωνα με μια μεγάλη ανάλυση παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Οι λεπτομέρειες του μοτίβου ποικίλλουν ανάλογα με παράγοντες όπως η απόσταση μεταξύ των ηλικιών των αδελφών και η ηλικία των αδελφών. Αλλά το γεγονός ότι το συνολικό μοτίβο παρατηρήθηκε και στις δύο χώρες είναι εντυπωσιακό, δήλωσε ο Doug Downey, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

ΥΠΑΙΘΑ: Νέα ομάδα Διατομεακού Συντονισμού και Τεχνικής Γραμματείας για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση

Μια νέα ομάδα για τον Διατομεακό Συντονισμό για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση αποφάσισε να δημιουργήσει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με απόφαση του Κυριάκου Πιερρακάκη που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, η Ομάδα Διατομεακού Συντονισμού Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. θα συντονίζει την εκπόνηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Πολιτικής για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση, το οποίο περιλαμβάνει τρία επιμέρους Στρατηγικά Σχέδια: 

Πανελλήνιο Συνέδριο: «Παιδαγωγική και Εκπαίδευση σε Συνθήκες Κρίσης και Μετάβασης στον 21ο αιώνα»

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με
  • το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • την Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • το Ινστιτούτο “Ανθρωπιστικών Ερευνών” του ΠΑΚΕΚ “Τήμενος” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Εσπερίδα: «Από την Απελευθέρωση στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο: Συγκρούσεις και Περιβάλλον στη Νεότερη Ιστορία της Μακεδονίας»

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας) σας προσκαλούν σε επιμορφωτική εσπερίδα με θέμα: «Από την Απελευθέρωση στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο: Συγκρούσεις και Περιβάλλον στη Νεότερη Ιστορία της Μακεδονίας» που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου.

Σκέψεις για πιο αυστηρές πειθαρχικές ποινές στα σχολεία

Πρόκειται για μέτρα κατόπιν εορτής; «Οχι! Δυστυχώς, ανάλογα περιστατικά όπως η πρόσφατη επίθεση των τριών μαθητών εις βάρος 14χρονου στην Αγία Παρασκευή θα υπάρξουν στο μέλλον. Και καθώς το πρόβλημα είναι σύνθετο, οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι πολυεπίπεδες: να αφορούν, πρώτον, την προληπτική μέριμνα ένα παιδί να μη γίνει κακοποιητικό, παραβατικό, δεύτερον, τον ρόλο της οικογένειας, των εκπαιδευτικών και των σχολικών ψυχολόγων και, τρίτον, το πλαίσιο πειθαρχίας που υπάρχει στο σχολείο», απαντά στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου Παιδείας περιγράφοντας τις παρεμβάσεις που θα δρομολογήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εφηβικής βίας.

«Οι ποδηλάτες της φωτιάς» : μαθητική ταινία για τις καταστροφικές πυρκαγιές

 

Πτολεμαΐδα: Το μενταγιόν της προτεραιότητας για τα άτομα με αυτισμό και νοητική αναπηρία

Οι Δεκατρείς Σύλλογοι Γονέων- Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων της Πτολεμαΐδας στηρίζουν την πανελλήνια Καμπάνια Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης «Σειρά σου», που έχει στόχο να καταστεί αναγνωρίσιμο ένα διακριτικό σήμα που θα φορούν γονείς, συνοδοί, φροντιστές, εκπαιδευτές αυτιστικών και νοητικά ανάπηρων παιδιών, εφήβων, και ενηλίκων, ώστε, στη θέα του, και σε χώρους μαζικής προσέλευσης,(πολυκαταστήματα, αεροδρόμια, τράπεζες κ. α) να δίδεται προτεραιότητα στα άτομα με αυτισμό και νοητική αναπηρία.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση: Φέρνει βοηθό καθηγητών στην τάξη και ψηφιακά Πανεπιστήμια

Στόχος της μελέτης είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου στρατηγικών πρωτοβουλιών και συστάσεων πολιτικής, όπως προέκυψαν μέσα από τα ευρήματα, όσον αφορά στον αντίκτυπο του εγχώριου οικοσυστήματος της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (ΠΤΝ), με χρονικό ορίζοντα το 2030.