Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Διαβάζοντας την τελευταία στιγμή για διαγώνισμα

Σας ενημέρωσαν ότι σε 1 εβδομάδα θα γράψετε διαγώνισμα ιστορίας σε 10 μαθήματα. Οι μέρες πέρασαν χωρίς να ανοίξετε βιβλίο και έφτασε η μοιραία στιγμή: μέσα σε ένα απόγευμα πρέπει να διαβάσετε όχι μόνο την ύλη για το διαγώνισμα, αλλά και τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Γνωστό σενάριο, που επαναλαμβάνεται , δυστυχώς, πολύ συχνά… 

Σεμινάριο αφήγησης παραμυθιού για ενήλικες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: Ομήρου Οδύσσεια: Προσεγγίσεις μαγικού παραμυθιού

Εμψυχώτρια: Λίλη Λαμπρέλλη, Αφηγήτρια παραμυθιών

Περιοδικό: "Κοίτα Μαμά"

Το "Κοίτα Μαμά" είναι... 

Διάλεξη: «Διαστημικές αποστολές και ο ρόλος της Χημείας»

Στο πλαίσιο του διεθνούς έτους Χημείας, το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και το ΝΟΗΣΙΣ, διοργανώνουν την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011, στις 19.30, διάλεξη με θέμα «Διαστημικές αποστολές και ο ρόλος της Χημείας», με ομιλητή τον Πολυχρόνη Καραγκιοζίδη, χημικό – Σχολικό Σύμβουλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ. 

Μια φανταστική συνέντευξη

Η αγαπημένη μας συγγραφέας, κυρία Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου, έκανε στους διαδικτυακούς της φίλους, μέσω του κοινωνικού δικτύου facebook, ένα πολύ όμορφο δώρο. Στα προσωπικά της σημειώματα αναδημοσίευσε μια "Φανταστική συνέντευξη με την Πηνελόπη Δέλτα".  Ευχαριστούμε πολύ για τη φανταστική (με διττή σημασία) συνέντευξη!! 

5ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη

Η προετοιμασία για το 5ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη έχει ήδη ξεκινήσει!
Στις 5 με 14 Ιουλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη, στο γνωστό πλέον σε όλους Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού και Ξενοδοχείο Πιερίδες. Και φέτος, το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους με τετραπληγία ήπαραπληγία λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό, καθώς και σε ανθρώπους με ακρωτηριασμό.
Για τους συμμετέχοντες, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου.

Βιβλίο: Ο μπαμπάς μου είναι...

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το ιστολόγιο "Αγαπημένα παιδικά βιβλία..."

Ένα βιβλίο, από ένα νέο εκδοτικό οίκο στη Καλαμάτα, τις εκδόσεις Κόκκινο, που παρά τους λίγους -προς το παρόν- τίτλους, παρουσιάζουν βιβλία καλοδουλεμένα με πολύ ωραία αισθητική και εξαιρετική εικονογράφηση.

Ιστότοπος: Η Παιδική Χορωδία Ωδείου "ΜΠΟΛΕΡΟ" Θεσσαλονίκης

Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2008, με δωρεάν συμμετοχή σ’ αυτή όλων των παιδιών της πόλης μας ως κοινωνική προσφορά του Ωδείου. Εμπνευστής και δημιουργός της ο τενόρος και καθηγητής φωνητικής κ. Σάκης Αραμπατζής και Γεν. Υπεύθυνος της Χορωδίας και ωδειάρχης κ. Μίλτος Τσιβδάρης. Η Α΄Περίοδος της Χορωδίας λειτούργησε σε μια δοκιμαστική βάση και συμμετέχουν σ’ αυτή 14 παιδιά και η Χορωδία ήταν μονόφωνη (σχολ. έτος 2008-2009) 1].
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της χορωδίας και δείτε αποσπάσματα από διάφορες συμμετοχές.

Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή: εκδήλωση

Την Κυριακή 8 Μαΐου, ημέρα της μητέρας, η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό για μια ξεχωριστή εαρινή γιορτή. Οι φίλοι της Σχολής θα έχουν την ευκαιρία για πέντε ώρες να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, να πληροφορηθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, να αγοράσουν βιολογικά και άλλα προϊόντα του εκπαιδευτικού αγροκτήματος και ταυτόχρονα να συμμετάσχουν σε ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011: 28ος Γύρος Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης θα πραγματοποιήσουν τον “28ο Γύρο Αθήνας” τη μαζικότερη αθλητική διοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτελεί θεσμό για την πρωτεύουσα, την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και ώρα 10:00π.μ. με εκκίνηση των αθλητών-τριών το Παναθηναϊκό Στάδιο.Ο φετινός “28ος Γύρος Αθήνας”είναι αφιερωμένος στους “Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, Αθήνα 2011” και επιδιώκει να διαδώσει το μήνυμα της συμμετοχής, της συναδέλφωσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αποδοχής των ατόμων με ειδικές ικανότητες που θα συμμετάσχουν στο Γύρο.