Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Πώς η τουριστική βιομηχανία και οι άλλοι ταξιδιώτες μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειες με αυτιστικά παιδιά να κάνουν τις διακοπές που τους αξίζουν;

Οι οικογενειακές διακοπές δεν είναι πάντα μια χαλαρωτική εμπειρία. Μπορεί να περιλαμβάνουν κυκλοφοριακή συμφόρηση, ουρές στα αεροδρόμια και άγχος. Όμως, ακόμα κι έτσι, οι περισσότεροι από εμάς ανυπομονούμε να φύγουμε, να αλλάξουμε για λίγο περιβάλλον και να ξεφύγουμε από τις καθημερινές μας ρουτίνες.

«Η καλύτερη φίλη της μαμάς μου είχε πρόβλημα όρασης – Πήγαιναν μαζί ακόμα και σινεμά, εκείνη άκουγε, η μαμά μου έβλεπε»

Για το νέο βιβλίο της «Το βήμα του σκύλου οδηγού», που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ευαισθητοποιώντας αβίαστα για θέματα αναπηρίας, προσβασιμότητας και φιλοζωίας, μίλησε στο Marie Claire η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, η οποία γνώρισε την καθημερινότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης μέσα από τις συναισθηματικές περιγραφές της μητέρας της.

Ξεκίνησε η συμπεριληπτική εκπαίδευση στη Σκωτία

Ένα σχολείο στη Γλασκώβη έγινε το πρώτο σε όλη τη Σκωτία που ενσωμάτωσε πλήρως τη συμπεριληπτική προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εκπαίδευση σε όλο το πρόγραμμα σπουδών του.

Το δημοτικό σχολείο Castleton, στο South Side της πόλης, εφάρμοσε και αξιολόγησε, με τη βοήθεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, την αποτελεσματικότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ εκπαίδευσης, για να γίνει το πρώτο σχολείο που εφαρμόζει την εθνική προσέγγιση της κυβέρνησης της Σκωτίας για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση.

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Συγκροτείται Διαρκής Επιτροπή για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα ΜΜΜ

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου συναντήθηκε την Πέμπτη 24 Αυγούστου, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) υπό τον Πρόεδρο Γιάννη Βαρδακαστάνη και τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Κούτσιανο. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς.

Τρεις αλλαγές στην απόφαση για την υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης

Τρεις τροποποιήσεις στην Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης,της χρονικής περιόδου 2023-2024,στην απόφαση για την υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση , η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Iδρυση ποδοσφαιρικής ακαδημίας κοριτσιών στον Πανιώνιo

Ανακοίνωση από τον Πανιώνιος ΓΣΣ: 

Αγόρια και κορίτσια μαθαίνουν ποδόσφαιρο στον Πανιώνιο!Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Πανιωνίου Γ.Σ. Σμύρνης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση τμήματος κοριτσιών, υλοποιώντας μία ευρέως εκπεφρασμένη επιθυμία και σε μία εποχή όπου το Ποδόσφαιρο Γυναικών αποκτά τη δική του θέση στον Παγκόσμιο αθλητισμό.

Ενεργοποιείται το νέο «Καλάθι του νοικοκυριού»: Μέχρι πότε θα ισχύσουν οι ειδικές τιμές για σχολικά είδη

Την ερχόμενη Τετάρτη τίθεται σε ισχύ το νέο καλάθι, με στόχο να φρενάρει τις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής αλλά και να διευκολύνει τους γονείς εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ειδικά όσον αφορά στα σχολικά είδη, για πρώτη φορά καλούνται μεγάλες αλυσίδες λιανικής, super markets και βιβλιοπωλεία (εθελοντικά) να διαμορφώσουν ένα «καλάθι» με ειδικές τιμές για τσάντες και αναλώσιμα, αφού πέρσι το «Καλάθι του νοικοκυριού» είχε ενεργοποιηθεί από το Νοέμβριο.

Ανακοίνωση θέσεων ΑΜΕΑ για τον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), τα οποία αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και χρησιμοποιούν για το λόγο αυτό ειδικά αμαξίδια, ενημερώνει για τα εξής:

Ένας στους τρεις μαθητές της Αυστραλίας δεν τα καταφέρνει στο σχολείο

Όπως αποκάλυψαν πρόσφατα αποτελέσματα των εξετάσεων NAPLAN 2023, ένας στους τρεις μαθητές στην Αυστραλία, δεν κατάφερε να κατακτήσει τα αναμενόμενα ποσοστά επιτυχίας στα μαθήματα Γλώσσας (literacy) και της Αριθμητικής (numeracy).

Το τεστ NAPLAN (National Assessment Program, Literacy and Numeracy), είναι μία εξέταση στην οποία υποβάλλονται οι μαθητές στα τρία, πέντε, επτά και εννέα έτη της ηλικίας τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία και στην προστασία του περιβάλλοντος

Το αύριο είναι εδώ και όσοι το αντιλαμβάνονται θα αντιμετωπίσουν λιγότερες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ο Μάριος Παπαευσταθίου οικονομολόγος, στον Δήμο Τρικαίων, όπου οι νέες τεχνολογίες ενσωματώνονται στον κορμό της πόλεως, επιμένει ότι ο τεχνολογικός μετασχηματισμός αποτελεί απάντηση στην αβεβαιότητα κλιματική, οικονομική ή εκπαιδευτική.