Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευή: Χριστουγεννιάτικα στολίδια LEGO

 

Στις 15 Δεκεμβρίου αρχίζουν εμβολιασμοί παιδιών 5-11 χρονών

Το πρώτο ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου και η πρώτη παραλαβή εμβολίων θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου, ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Τα βραβεία του διαγωνισμού #Teens_PRESS_photostories 2021

Δύο ΙΧ σε χώρο στάθμευσης. Ένας άνδρας και μία γυναίκα, καθισμένοι ο καθένας στη θέση του οδηγού, συνομιλούν, αν και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, μέσω κινητών τηλεφώνων, υπό το φόβο της Covid-19. ία νεαρή γυναίκα με μαύρο φόρεμα. Βυθίζεται στις άσπρες σελίδες του αγαπημένου της αναγνώσματος, ακουμπώντας τους αγκώνες της σε πλήθος ανοικτών βιβλίων, που πλημμυρίζει το δάπεδο του δωματίου της.Αυτές οι δύο οπτικές συνθέσεις −παράδοξες, απρόσμενες και εμπνευσμένες- καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στο φωτογραφικό διαγωνισμό Teens_PRESS_photostories 2021, που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ψηφιακά το επίδομα μητρότητας- Καταργείται η προσέλευση στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ

Σε λειτουργία τίθεται σήμερα το ψηφιακό επίδομα μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας), μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, που καταργεί την υποχρέωση των εγκύων ασφαλισμένων να προσέρχονται δύο με τρεις φορές στα τοπικά υποκαταστήματα, για να υποβάλουν μια σειρά από δικαιολογητικά για τη λήψη του επιδόματος, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Οι Χριστουγεννιάτικες online εκδηλώσεις στο ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ, όπως κάθε χρόνο, από αρχές Δεκεμβρίου έχει προγραμματίσει ποικίλες δραστηριότητες με γιορτινή διάθεση μέσα στο πνεύμα των ημερών.

Το σταθερό πρόγραμμα του φορέα με τις προβολές και τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, την περίοδο αυτή εμπλουτίζεται με γιορτινά εργαστήρια, κατασκευές, πειράματα, παιχνίδια και science show.

«Έτσι είναι το σωστό, να γίνεσαι η σκιά του παιδιού, όχι να κάθεσαι δίπλα του σα δεκανίκι»

«Θυμάμαι να τρέχω και να σκέφτομαι ‘καλά αυτό είναι παιχνιδάκι’. Στον πρώτο μου Μαραθώνιο δεν κατάλαβα πότε έφτασα στο τέρμα». Η Χριστίνα Νικολάου είναι μαμά δύο αγοριών, του μικρότερου Λευτέρη, που είναι πρωταθλητής στο τραπ εφήβων (σκοποβολή), και του 21χρονου Δημήτρη, που ως αυτιστικός υψηλής λειτουργικότητας παρακολουθεί την προεπαγγελματική κατάρτιση του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος» για να γίνει μάγειρας. Πρόσφατα ο Δημήτρης μοιράστηκε με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου όλες τις δραστηριότητες της ημέρας της, στο πλαίσιο της #Duoday, ημέρα κατά την οποία εταιρείες και δημόσιοι φορείς ανοίγουν τις πόρτες τους για άτομα με νοητική και συναισθηματική αναπηρία. 

"Πες το με μία κάρτα" - Ο ΟΚΑΝΑ και οι μαθητές ειδικής αγωγής είπαν ευχές με μία κάρτα

Οι ευχετήριες κάρτες θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους των Προγραμμάτων «Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων» του ΟΚΑΝΑ και στις οικογένειές τους.

Οι μαθητές Ειδικής Αγωγής, στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων, εκδήλωσαν την ευαισθησία τους με μία κάρτα. Μία κάρτα που δεν «χωρά το στίγμα» των εξαρτημένων ατόμων και αποβάλει την προκατάληψη απέναντι στους συνανθρώπους μας. Μία πρωτοβουλία αγάπης που ξεκίνησε από τους Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και μαθητές των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής της Κεντρικής Μακεδονίας και επεκτάθηκε σε όλη την χώρα. Οι ευχετήριες κάρτες θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους των Προγραμμάτων «Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων» του ΟΚΑΝΑ και στις οικογένειές τους, σε Αττική, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Webinar: "Παγκόσμιες κρίσεις και δικαιώματα των παιδιών και των νέων"

Το Ίδρυμα Κούφα και η UN Society ΑΠΘ, διοργανώνουν την Δευτέρα 20/12, 18:30-20:00, webinar με θέμα "Παγκόσμιες κρίσεις και δικαιώματα των παιδιών και των νέων", και έμφαση σε κλιματική αλλαγή, πανδημία, ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση. 

Ομιλητές: Ν. Μαυρονικόλα (University of Birmingham), Θ. Κουφονικολάκου (Συνήγορος του Παιδιού) και Α. Κωνσταντινίδης (ΠανΚύπρου). 
Συντονισμός: Τ. Σταυρινάκη (ΠανΚύπρου, Ίδρυμα Κούφα, Μέλος UN CERD). 

Αφγανιστάν: Τα λεωφορεία - βιβλιοθήκες επιστρέφουν στην Καμπούλ

Μπροστά από ένα ορφανοτροφείο της Καμπούλ, επιστρέφουν τα χαμόγελα των παιδιών: Κυριακή, το λεωφορείο που έχει μετατραπεί σε βιβλιοθήκη είναι και πάλι εκεί, για πρώτη φορά από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία στα μέσα Αυγούστου. «Αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενη. Μπορώ να μελετήσω ξανά τα βιβλία που αγαπώ», λέει η 11χρονη Αρέζο Αζίζι, δείχνοντας το αγαπημένο της: ένα βιβλίο αριθμητικής όπου όσο περισσότερο ξέρει μια γάτα να μετράει, τόσο περισσότερα κομμάτια τυριού κερδίζει.