Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Γυμναστική για μοναδικούς τύπους στην παραλία.

Αν το παιδί σας δεν είναι από τους τύπους που απολαμβάνουν το μπάνιο στη θάλασσα και το παιχνίδι με τα κουβαδάκια στην αμμουδιά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να περάσετε υπέροχα. Εμείς το τελευταίο Σαββατοκύριακο παίξαμε με τα «ίχνη», τις πατημασιές που άφηναν όσοι περπατούσαν στην ακροθαλασσιά. 

- Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε ποιος άφησε κάθε πατημασιά, χρησιμοποιώντας –φυσικά- επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία και μια μικρή δόση φαντασίας. Έτσι, εντοπίσαμε ένα μικρόσωμο βιαστικό και χοντρούλη σκυλάκο που άφηνε βαθιά πατουσο-ίχνη το ένα πολύ κοντά στο άλλο, ένα πουλάκι που προσγειώθηκε για λίγο για να δροσιστεί πριν συνεχίσει το μακρινό του ταξίδι, μια κυρία με μεγάλες σαγιονάρες που πήγαινε βιαστικά ακούγοντας μουσική και έναν ψηλό αθλητή – με τεράστιες πατημασιές και ακόμα μεγαλύτερο διασκελισμό- που έτρεχε για να κάνει προπόνηση για τους αγώνες. 

Πώς η πολλή καθαριότητα βλάπτει την υγεία των παιδιών

Όταν γινόμαστε γονείς αγχωνόμαστε με την υγεία των παιδιών μας. Θέλουμε όλα να είναι καθαρά και τριγυρίζουμε με τα απολυμαντικά και τα καθαριστικά στα χέρια ώστε να απομακρύνουμε τα μικρόβια από τα παιδιά μας. Τι κι αν αυτό όμως είναι χειρότερο; Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως η υπερβολική καθαρότητα μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών.

Βασίλης Γκορτσιλάς: O 16χρονος Έλληνας σπάει το άβατο της συγχρονισμένης κολύμβησης

Ο Βασίλης Γκορτσιλάς, θα μπορεί κάποτε να υπερηφανεύεται, ότι στα 16 του έγινε ό πρώτος Έλληνας που παραβίασε το άβατο της συγχρονισμένης κολύμβησης και συμμετείχε στο μικτό ντουέτο του 17ου παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Και το κατάφερε δύο χρόνια μετά την είσοδο του αγωνίσματος στην αντίστοιχη διοργάνωση του Καζάν και κόντρα στις επιφυλάξεις και τις όποιες αντιδράσεις. 

Σπασμένα και επικίνδυνα παιχνίδια, υγρασία και μούχλα στο ειδικό δημοτικό σχολείο κωφών Πάτρας!

Λίγο καιρό πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου η κα. Αγγελική Νικολοπούλου ξεσπάει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ειδικό δημοτικό σχολείο κωφών και βαρήκοων Πάτρας! 

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποδεικνύει τα λεγόμενα της πέρι σπασμένων παιχνίδιων στην παιδική χαρά αλλά και τον σοβάδων που ξέφτισαν λόγω της υγρασίας και της μούχλας. 

Καλλιτεχνικά Σχολεία - Δεν δίνεται λύση για όσους έχασαν τις εξετάσεις

Τη διαμαρτυρία της για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην προκηρυχθούν τελικά νέες εξετάσεις για τα νεοϊδρυθέντα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσια) στο Περιστέρι και στο Κερατσίνι, εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Οι γονείς είχαν ζητήσει επανάληψη των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 17 - 18 Ιούνη, καταγγέλλοντας ότι έγιναν με απαράδεκτο τρόπο που είχε αποτέλεσμα 34 μαθητές, ενώ είχαν δηλώσει συμμετοχή, τελικά να μην δώσουν τις εξετάσεις. Οι γονείς ζητούσαν να δοθούν εκ νέου οι εξετάσεις, ή έστω να δοθεί η δυνατότητα στα παραπάνω παιδιά να συμμετάσχουν σε αυτές και όσοι επιτύχουν να περάσουν ως υπεράριθμοι, μιας και δεν ευθύνονταν οι ίδιοι για τη μη πληροφόρησή τους για την ημέρα και ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

Δήμος και πανεπιστήμια ενώνουν δυνάμεις για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε εκπαιδευτικό κόμβο

Σε διεθνή προορισμό εκπαίδευσης και κατάρτισης επιδιώκει να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ο κεντρικός δήμος της πόλης. Με σκοπό τη χάραξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής για την προβολή στο εξωτερικό της φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης ως φοιτητούπολης, ο δήμος ενώνει τις δυνάμεις του με τα δημόσια πανεπιστήμια και τα διεθνή σχολεία της πόλης, όπως και με πολλά ιδιωτικά κολέγια, προχωρώντας στην υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου: Ελπίδες για παράδοση τα Χριστούγεννα!

Με ταχείς ρυθμούς αλλά και με τη βεβαιότητα ότι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης θα ξεφύγει κατά πολύ, σε σχέση με την αρχική ημερομηνία, συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της οικοδόμησης του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου, στη Μπόχαλη.

Το έργο προχωρά μεν με πυρετώδεις ρυθμούς αλλά, όπως επισημαίνει ο Διευθυντής του, Παναγιώτης Κλάδης, όχι έτσι όπως αναμενόταν. «Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το έργο θα λάβει παράταση, προκειμένου να ολοκληρωθεί» στην ΗΜΕΡΑ«και απλώς ευελπιστούμε η παράδοσή του να γίνει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου», προσθέτει.

"Εβδομάδα Ψηφιακής Ενημέρωσης" στον Πεντάλοφο Κοζάνης

Το έργο «Rural Broadband» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους που κατοικούν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας να διαθέτουν πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου διαδικτύου.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) διοργανώνουν την «Εβδομάδα Ψηφιακής Ενημέρωσης», από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου 2017, στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων που περιλαμβάνει εργαστήρια εκμάθησης βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές, νέους και ενήλικες, ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, καθώς και ανοιχτές συζητήσεις για την καλύτερη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι παραπάνω δράσεις θα πλαισιώνονται καθημερινά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως μουσικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα και προβολές ταινιών.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνει το παιδί μου μόνο του μπάνιο;

Και κάπου εκεί ξεκινάει ο προβληματισμός των γονιών για το ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνει το παιδί μόνο του μπάνιο και πόσο ασφαλές είναι. Από τη στιγμή, δε, που η μπανιέρα – και στατιστικά – είναι υψηλά στους κινδύνους για ατύχημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάλληλη ηλικία είναι μετά τα 8. Σε αυτή την ηλικία, το παιδί νιώθει αρκετά ανεξάρτητο και αποζητά την ιδιωτικότητα καθώς δε θέλει να το βλέπουν οι γονείς του γυμνό. Επίσης, είναι πια σε ηλικία και το ίδιο να κατανοήσει, άρα και να προσέξει, τους κινδύνους που εγκυμονούν στο μπάνιο.

Οι δήμοι θα χορηγούν επίδομα σε πολύτεκνες μητέρες

Χορήγηση εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στις μητέρες με τέσσερα και πλέον τέκνα από τους δήμους προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.

Τη σχετική ρύθμιση συμπεριέλαβε το υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που έχει κατατεθεί και συζητείται στη Βουλή, ύστερα από ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η προτεινόμενη διάταξη προβλέπει ότι «με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, δύναται να χορηγείται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα στις μητέρες μετά τη γέννηση του τέταρτου και κάθε επί πλέον τέκνου που αποκτούν».

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το σχέδιο με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις» θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση την 31η Ιουλίου.
Πηγή: Βήμα

Σε λίστα αναμονής 1.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες

Τoν κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση κρούει η ανθρωπιστική οργάνωση “Solidarity Now” για τους ασυνόδευτους ανήλικους που βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια. Υποστηρίζει ότι υπάρχει ανεπάρκεια ασφαλών δομών φιλοξενίας και έλλειψη εναλλακτικών επιλογών φροντίδας και προστασίας για τα παιδιά που φτάνουν μόνα στην Ελλάδα. Αυτήν τη στιγμή σε 2.500 υπολογίζονται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν επειγόντως ανάγκη από ασφαλή στέγη, ενώ οι διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας είναι μόλις 1.270.