Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Θέατρο Κωφών Ελλάδος. "Ζωή χωρίς ακρόαση"


Ο ρατσισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός υπήρξαν πάντα τα μεγαλύτερα προβλήματα για την κοινότητα των κωφών.
Η Μηχανή του Χρόνου συνάντησε τους ηθοποιούς του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος (Θ.Κ.Ε.), που εκτός από την παράστασή τους, μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως καλλιτέχνες και ως μέλη της κοινωνίας.

«Σουσάμι άνοιξε»: Πρόγραμμα στα σχολεία για τον ψηφιακό κόσμο

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με χρήση εργαλείων πληροφορικής, το «Σουσάμι άνοιξε» δημιούργησε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου σχολικών μονάδων, τάξεων και μαθητών που θα συνδέονται με φορητούς υπολογιστές και tablets, όπου συνεχώς θα διοχετεύεται και θα ανανεώνεται εκπαιδευτικό υλικό για όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Επαναστατική θεραπεία για τον παιδικό καταρράκτη

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Κίνα ανέπτυξαν μια νέα αποτελεσματικότερη μέθοδο για την αντιμετώπιση του συγγενούς ή παιδικού καταρράκτη, η οποία βασίζεται στη χρήση βλαστικών κυττάρων του ίδιου του ασθενούς.

Η Έλλη Μερκούρη μάς περνάει “Από το Σκοτάδι στο Φως”, μία παράσταση από την Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα”


«Από το Σκοτάδι στο Φως», μία παράσταση που θα ξεκινήσει να «φωτίζει» τις ζωές μας από την Πέμπτη 17/03/2016 (για έξι μόνο παραστάσεις) στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Επικοινωνήσαμε με την Έλλη Μερκούρη, η οποία υπογράφει το κείμενο, την σκηνοθεσία του έργου καθώς συμμετέχει και η ίδια στο καστ της παράστασης.