Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Προβολή: Wendy Chung: Autism — what we know (and what we don’t know yet)

Wendy Chung: Autism — what we know (and what we don’t know yet)

Συμμαθητές μέσα από την οθόνη

Οι αγαπημένες ημέρες της Ιωάννας και της Εύας -μαθήτριες της Β΄ και της Δ΄ Δημοτικού αντίστοιχα- είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη. Είναι οι μέρες που ξυπνούν το πρωί χωρίς γκρίνιες και πηγαίνουν με κέφι στο σχολείο. Κάθονται στο θρανίο τους, ανοίγουν τα βιβλία τους και περιμένουν να ’ρθει η ώρα της Φυσικής. Είναι η ώρα που τα άδεια θρανία γύρω τους γεμίζουν παιδιά. Η μόνη ώρα που η Ιωάννα και η Εύα έχουν συμμαθητές.

Ημερίδα: "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση, παιδιά - γονείς - εκπαιδευτικοί"

Ημερίδα με θέμα "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση, παιδιά - γονείς - εκπαιδευτικοί" 
Παρασκευή 2 Μαΐου 2014, στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών 

Η ημερίδα διοργανώνεται από την ομάδα "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση" (ιστοσελίδα: www.omofovia.gr) σε συνεργασία με: 
το Σχολείο Παιχνιδιού - Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης,
τη Ζωντανή Βιβλιοθήκη - Human Library Greece και 
το Σύλλογο Διδασκόντων 66ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
Σκοπός της ημερίδας είναι να ανοίξει γόνιμο διάλογο γύρω από αυτό το θέμα, το οποίο απασχολεί σοβαρά τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Γιατί οι μασκότ των δημητριακών κρυφοκοιτάζουν τα παιδιά μας;

Η οπτική επαφή με τους χαρακτήρες στις συσκευασίες των δημητριακών επηρεάζει μικρούς και μεγάλους, ώστε να τα επιλέγουν αντί του ανταγωνισμού, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων στις ΗΠΑ. Έτσι εξηγείται η τοποθέτηση των δημητριακών για παιδιά στα κάτω ράφια και εκείνων για ενήλικες στα πιο ψηλά, υποστηρίζουν οι ειδικοί, που αποκαλύπτουν άλλο ένα πιθανό μυστικό προώθησης προϊόντων.

Ωχ, αδελφέ, εγώ θ' αλλάξω τον κόσμο;

Πηγή

Μπορεί ένας άνθρωπος ν' αλλάξει μια πόλη; Να την κάνει να διεκδικεί βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής πόλης σ' έναν τομέα;

Τον Αλέξανδρο Ταξιλδάρη ίσως τον έχετε ακουστά. Αθλητικές επιδόσεις, με αποκορύφωμα το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε στην κολύμβηση, στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας το 2004, κι όλα αυτά μετά από ένα ατύχημα που τον άφησε με τετραπληγία. Μια ιστορία απ' αυτές που σε κάνουν να λυπάσαι και να χαίρεσαι ταυτόχρονα.

Δωρεάν φιλοξενία 35.000 παιδιών σε κατασκηνώσεις, με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Αρχίζει από αύριο Τρίτη και λήγει στις 9 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2014 έως τις 03 Σεπτεμβρίου 2014.

1ος Διαγωνισμός Λογικής LogiGame

Η Μαθηματική Λογική είναι ο τρόπος με τον οποίο μια αξιωματική θεωρία δομεί ένα σύστημα προτάσεων και θεωρημάτων. Η καλλιέργεια της Λογικής από τους μαθητές, τους βοηθάει στο να μπορούν να οργανώνουν την σκέψη τους και να δομούν την θέση τους με συνέπεια ως προς τις παραδοχές τους.

Μια βραδιά αφιερωμένη στις αθλήτριες και τους αθλητές της Α.Ε. Τυφλών ΠΥΡΣΟΣ

Η Ελένη Μιχαλοπούλου ερμηνεύει Μάνο Χατζιδάκι 
Μια βραδιά αφιερωμένη στις αθλήτριες και τους αθλητές της Α.Ε. Τυφλών ΠΥΡΣΟΣ 
Δημοτικό Θέατρο Επανομής - 2 Μαϊου
Τα έσοδα θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση των σκοπών της Αθλητικής Ένωσης Τυφλών "Πυρσός"
Περισσότερα εδώ

"Σπίτια" για παραμελημένα παιδιά...

Λίγα χιλιόμετρα από τη Βεργίνα, μια περιοχή που σφύζει από ζωή, καθώς πλήθη τουριστών την επισκέπτονται για να δουν από κοντά τους τάφους των Μακεδόνων βασιλέων, ένα δράμα και μια οδυνηρή ιστορία για την πόλη της Βέροιας, στάθηκε η αφορμή ώστε να ξεκινήσει από την ίδια την κοινωνία μια σπουδαία δράση υποστήριξης παιδιών, παραμελημένων στο οικογενειακό τους περιβάλλον...

Οι μικρές μπουκιές ηρεμούν τα παιδιά

Τι αναφέρει έρευνα του πανεπιστημίου Cornell
Είναι το παιδί σας άτακτο και παρότι έχετε δοκιμάσει τα πάντα, δε μπορείτε να το κάνετε να ηρεμήσει;

Δοκιμάσατε να… κόψετε το φαγητό του σε μικρές μπουκιές;

Καρτούν ξύρισαν τα μαλλιά τους για να συμπαρασταθούν σε παιδιά με καρκίνο

Ένα παιδί με καρκίνο αξίζει να αντιμετωπίζεται σαν οποιοδήποτε άλλο». Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει ένα συγκινητικό βίντεο από τη Βραζιλία θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον καρκίνο.

Ισπανικός νόμος: Τα παιδιά πρέπει να κάνουν οικιακές δουλειές

Τη νομική υποχρέωση να κάνουν δουλειές του σπιτιού θα έχουν τα παιδιά στην Ισπανία, ενώ θα πρέπει να σέβονται και τους δασκάλους τους, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε την Παρασκευή στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Δεν είναι φάρσα: Νηπιαγωγείο ακύρωσε εκδήλωση "για να συνεχίσουν τα παιδιά να διαβάζουν για το Πανεπιστήμιο"

Η ετήσια θεατρική παράσταση νηπιαγωγείου της Νέας Υόρκης ακυρώθηκε γιατί τα παιδιά θα έπρεπε "να συνεχίσουν να εργάζονται και να διαβάζουν για να προετοιμαστούν για το Πανεπιστήμιο και την μελλοντική τους καριέρα". Ναι, δεν είναι φάρσα, πρόκειται για την επίσημη απόφαση υπεύθυνων σχολείου.

Οχι στην ιατρικοποίηση της ζωηράδας των παιδιών

«Να αφήσουμε τα παιδιά να είναι ζωηρά και να μην παθολογοποιούμε κάθε τι που κάνουν», ήταν το χθεσινό μήνυμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» με θέμα «Η ιατρικοποίηση της Παιδικής Ηλικίας», τονίζοντας ότι είναι φυσιολογικό τα παιδιά να είναι ζωηρά στις μικρές ηλικίες και δεν χρειάζεται η παραπομπή τους σε ειδικούς, χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος.