Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

23 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών "Οι νοηματικές γλώσσες μας ενώνουν!"

Η 23η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 2018 ως Παγκόσμια Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών (A/C.3/72/L.36/Rev.1Διεθνή Νοήματα). Η επιλογή της ημερομηνίας δεν έγινε τυχαία, καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου του 1951 ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωφών (WFD).

ΕΟΑΚ: Η Παγκόσμια Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών γιορτάστηκε στην ΕΡΑ Σπορ

Έκαναν παιχνίδι μόνοι τους, στην ΕΡΑ Σπορ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών, που γιορτάζεται σήμερα (23/9), ο σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Τάκης Κορδονούρης, η αρχηγός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Γυναικών Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη και η τεχνική σύμβουλος Αθλημάτων της ΕΟΑΚ, Σοφία Δαυλιάκου, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του Τάσου Επιτρόπου «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» και μίλησαν για τη χρησιμότητα της νοηματικής γλώσσας όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και γενικά στην καθημερινότητα των Κωφών.

Στο Ηράκλειο Κρήτης το Παγκόσμιο Challenger Boccia 2023

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την ανάληψη του Παγκοσμίου Challenger Boccia 2023 στην Ελλάδα. 

Έπειτα από την κατάθεση ενός πληρέστατου φακέλου διεκδίκησης, σε συντονισμένη προσπάθεια και με την υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, της Περιφέρειας Κρήτης και το Δήμου Ηρακλείου, επελέγη η χώρα μας, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του Αθλήματος (Bisfed), ανάμεσα σε φακέλους διεκδίκησης άλλων χωρών, να λάβει τα δικαιώματα φιλοξενίας του 2023 World Boccia Challenger.

Στα 4: Η νέα σειρά του ΑΝΤ1+ με βασικό χαρακτήρα ένα άτομο με αναπηρία

Έχουν ξεκινήσει ήδη γυρίσματα για τη νέα σειρά «Στα 4», η οποία θα έχει βασικό χαρακτήρα ένα άτομο με αναπηρία. Ο κωμικός χαρακτήρας είναι ένα ακόμη ιδιαίτερο, πρωτότυπο στοιχείο, καθώς το «Στα 4» προβάλλει με θετική διάθεση και σαρκαστικό πνεύμα κάθε πλευρά της ζωής σε αναπηρικό αμαξίδιο στη χαοτική και αφιλόξενη Αθήνα.

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Πατρών, 21-23/10/2022)

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 21-23 Οκτωβρίου 2022 στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, το προσωρινό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://5o-syn-kte.wpnet.upatras.gr/category/programma/.

Σκοπό του Συνεδρίου αποτελεί η ανάδειξη των διαστάσεων της πανδημικής κρίσης στο σχολείο και την κοινωνία. Η πανδημία αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία επηρέασε όλους τους τομείς της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων και το σχολείο.

Κεραμέως: Έμπρακτη στήριξη στους φοιτητές μας και τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ

Στα μέτρα για τη φοιτητική στέγαση αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Οι Ορνιθες» του Αριστοφάνη, για πρώτη φορά στο κινητό, από καταξιωμένους καλλιτέχνες

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια εφαρμογή μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε πρωτότυπα διαδραστικά εκπαιδευτικά βιβλία-παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το κύμα αλληλεγγύης γέμισε και φέτος τις σχολικές τσάντες

Η προσφορά σχολικών ειδών στους μικρούς μαθητές δεν είναι κάτι το καινούργιο. Συμβαίνει εδώ και μια δεκαετία περίπου. Τα τελευταία χρόνια όμως, στον χορό της προσφοράς μπαίνουν ολοένα και περισσότερες αλληλέγγυες ομάδες, προγράμματα και οργανισμοί, ενώ και οι δήμοι που υιοθετούν αυτή τη λογική αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ειδικά φέτος, που η πίεση στους γονείς λόγω της ακρίβειας είναι έντονη, η κινητοποίηση για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Εμβολιασμό έναντι της γρίπης όλων των παιδιών άνω των 6 μηνών συστήνουν οι παιδίατροι

Συστάσεις από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, καθώς και τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων για τον εμβολιασμό των παιδιών δόθηκαν με αφορμή το γεγονός της πρόωρης έναρξης του κύματος της γρίπης την θερινή περίοδο. Με πιθανό το ενδεχόμενο επανεμφάνισης νέου κύματος τη χειμερινή περίοδο οι γιατροί ενθαρρύνουν τους γονείς να λάβουν έγκαιρα τα μέτρα τους.

Ο Γρηγόρης στηρίζει την επιχειρηματικότητα νέων με αναπηρία

Ο Γρηγόρης, με κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση, συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις αφιερωμένες στους νέους. Αυτή τη φορά, στηρίζει με ενθουσιασμό, το έργο της ΚοινΣΕπ 3S και γίνεται αρωγός στο επιχειρηματικό όνειρο παιδιών με νοητική αναπηρία, αυτισμό και πολυαναπηρίες, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


Η ΚοινΣΕπ 3S, είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ένταξης που ξεκίνησε ως μια εικονική, μαθητική επιχείρηση, η οποία δημιουργήθηκε για να προσφέρει ευκαιρίες σε νέους με αναπηρίες, ώστε να ενταχθούν ισότιμα στο χώρο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, απασχολεί δημιουργικά νέους με νοητική αναπηρία και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, καλλιεργώντας στον καθένα ξεχωριστά τις απαραίτητες δεξιότητες που θα του προσφέρουν επαγγελματική διέξοδο και θα τον βοηθήσουν να βιοποριστεί σε μία ανταγωνιστική αγορά.