Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας και διαβάζουμε "Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες"

«Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες» των Mary Hoffman και Ros Asquith είναι στην πραγματικότητα ένα λεπτό βιβλιαράκι που καταφέρνει και χωράει μέσα του όλες τις οικογένειες του κόσμου. Ναι, όλες! 

Με μια μικρή φωτογραφία και ένα σύντομο κειμενάκι 1-2 σειρών, συγγραφέας και εικονογράφος καταφέρνουν να αγκαλιάσουν με σεβασμό όλες τις διαφορετικές μορφές οικογένειας που υπάρχουν στη σύγχρονη εποχή, βοηθώντας τα παιδιά να αναγνωρίσουν στις σελίδες του τη δική τους οικογένεια και τις οικογένειες των φίλων τους! Πολύ καλό βοήθημα στα χέρια εκπαιδευτικών και γονιών που θέλουν να αγγίξουν «δύσκολα» θέματα της εποχής μας και να διδάξουν την έννοια της οικογένειας, της αποδοχής του διαφορετικού και της αγάπης!

«Η μεγάλη περιπέτεια του Μίλτου»: Μια αγκαλιά για τα παιδιά που είδαν το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής

Ο Μίλτος είναι τιγράκι και ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του, μέχρι που για κάποιο λόγο πρέπει να χωριστούν. Ετσι βρίσκεται μόνος στο σκοτάδι. Φωνάζει, μα δεν τον ακούει κανείς. Μια δομή θα τον φιλοξενήσει, αλλά εκείνος χρειάζεται ένα σπίτι, μια οικογένεια, μια αγκαλιά όπου θα χωράει – ακριβώς όπως στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα - Πού μπορούν να τα δουν οι ενδιαφερόμενοι

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Διαγωνίσθηκαν 8.752 υποψήφιοι για 1.766 θέσεις για εισαγωγή σε 31 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Μαντινάδες ...βουτηγμένες στη ζάχαρη από ενήλικες μαθητές εσπερινού γυμνασίου

Ένα γλυκό, που δεν ενεργοποιεί μόνο τους γευστικούς κάλυκες, αλλά και το συναίσθημα. Ένα ζαχαρωτό που, εκτός από τα γευστικά συστατικά του, κρύβει μέσα του -στην κυριολεξία- μαντινάδες αγάπης, έρωτα και δύναμης. Το αντίστοιχο «μπισκότο τύχης» των Κινέζων (fortune cookie) ήταν πολύ διαδεδομένο στην Κρήτη τον προηγούμενο αιώνα και αναβιώνει μέσω των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, οι οποίοι στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος/διαγωνισμού Junior Achievement Greece, δημιούργησαν μία εικονική επιχείρηση με την επωνυμία «το έδεσμα του εσπερινού».

Το βραβείο Carlos V παρέλαβε ο πρόεδρος του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Σημαντική στιγμή για την ΕΣΑΜΕΑ και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, η προχτεσινή απονομή, σε μια συγκινητική τελετή, στον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), Ιωάννη Βαρδακαστάνη, του βραβείου Carlos V από την Α.Μ. βασιλιά της Ισπανίας Felipe VI, στις 11 Μαΐου 2022 στον εμβληματικό χώρο του Monastery of Yuste στην Ισπανία. Για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή μίλησε στο e-farmako

Νέες αιτήσεις σχολείων για ένταξη στο Δικτύο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Προκειμένου το Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών να διευρυνθεί με εγγραφές νέων μελών, σας γνωρίζουμε ότι: 

1. Εγγραφή στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών – Διαμόρφωση χώρου – Εξοπλισμός Δυνατότητα εγγραφής στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία που διαθέτουν αυτόνομο χώρο για τη φιλοξενία της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

Μαθήματα ιστορίας με φόντο τα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης

«Έχει κανέλα ο πολίτικος χαλβάς;», «Τα σουτζουκάκια έχουν κύμινο;», «Ο ντοντουρμάς είναι κρύος ή ζεστός;», «Πόσα χρόνια έμεινε δικασμένος στο Γεντί Κουλέ, αυτός στον οποίο αναφέρεται το γνωστό ρεμπέτικο τραγούδι του Βαγγέλη Παπάζογλου;». 

Ο Θανάσης Καλτσίκας, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Χορευτικού Συγκροτήματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια μαθαίνει στους μαθητές της Α' τάξης του 4ου Γυμνασίου Συκεών την ιστορία της γειτονιάς τους.

24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Στην 4η θέση οι γυναίκες στην 8η οι άνδρες στο μπάσκετ

Η ολυμπιονίκης του 2017 εθνική ομάδα μπάσκετ Κωφών Γυναικών δεν κατάφερε στην επόμενη διοργάνωση να ανέβει στο βάθρο. Στο «μικρό» τελικό των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, που διεξήχθη στο SESI Centro Sportivo και ολοκληρώνονται την Κυριακή 15 Μαΐου, στην Caxias Do Sul, της Βραζιλίας, γνώρισε την ήττα από την αντίστοιχη της Πολωνίας με 71-61, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Παραμύθι στέλνει μηνύματα στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο


Ένα παραμύθι στέλνει μηνύματα στα παιδιά, που παλεύουν με τον καρκίνο.

Κάλεσμα για εισηγήσεις στο 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM

Το 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας των συμμετεχόντων και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ ,σε συνεργασία με το European SchoolNet.

Εθελοντική εργασία: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Η ΧΕΝ Θεσσαλονίκης αναζητά κοινωνικούς επιστήμονες, ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, για να συμμετέχουν εθελοντικά σε παρεμβάσεις που θα απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου & Γυμνασίου με θέμα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα βίας.
τηλ. επικοινωνίας: 2310 279792 (09.00-15.00)
Υπεύθυνη: Χράπα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός 
Πηγή: Facebook

Μια mega τοιχογραφία αφιερωμένη στους αθλητές ΑμεΑ στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Νέα, μεγάλων διαστάσεων (160m²), τοιχογραφία με αθλητικές παραστάσεις, που αναδεικνύει το θέμα της ισότητας των ανθρώπων, κοσμεί πλέον το γήπεδο καλαθοσφαίρισης του 26ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, το οποίο ανακατασκευάστηκε πρόσφατα από τον Δήμο Ιλίου.

Αξιοποιώντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο την ανακατασκευή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Διεύθυνση του σχολείου επέκτειναν την, ήδη υπάρχουσα, τοιχογραφία, απεικονίζοντας αθλητές, με ή χωρίς αμαξίδιο, σε 2 επίπεδα που συμβιώνουν αρμονικά, καθώς επίσης και μια τρισδιάστατη μπάλα καλαθοσφαίρισης.