Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Μην τιμωρείτε το παιδί σας για κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει.

 Κάντε εχθρό σας τη ΔΕΠΥ και όχι το παιδί σας. Προσπαθείτε να εντοπίζετε κάθε μέρα στιγμές που το παιδί σας είναι καλό. Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους …


Οι περισσότεροι γονείς είναι καλοί γονείς. Αλλά αν ο γιος σας ή η κόρη σας έχει Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ- ΔΕΠ) το “καλός” μπορεί να μην είναι αρκετό. Για να είστε σίγουρος/ να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας είναι χαρούμενο και καλά προσαρμοσμένο και να εξασφαλίσετε το ίδιο και για το μέλλον- και για να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι- θα πρέπει να είστε σπουδαίοι γονείς. 

Βράβευση εικονικών επιχειρήσεων στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2024 του Junior Achievement Greece

H εταιρεία «We see for you» από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με την εφαρμογή «Find your way», η οποία βοηθά άτομα με μειωμένη όραση ή κινητικές δυσκολίες να μετακινηθούν πιο εύκολα μέσα στον αστικό ιστό κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας Προϊόντος/Υπηρεσίας στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση - Company Program 2024» του Junior Achievement Greece που διοργανώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

«Πλάτωνος Σπήλαιο» (Plato's Cave): Το Παιδαγωγικό/Εκπαιδευτικό Επιτραπέζιο Παιχνίδι-Γρίφος


Το «Πλάτωνος Σπήλαιο» είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που επινόησε ο Πανταζής Χούλης με παιδαγωγικές, ψυχολογικές και ηθικές προεκτάσεις.

Άσθμα: Η επιλογή στον τρόπο ζωής που μπορεί να σώσει εκατομμύρια παιδιά από τη νόσο

Αν όλες οι πωλήσεις επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων έως το 2040 στις ΗΠΑ αφορούσαν οχήματα μηδενικών εκπομπών, και με προϋπόθεση ότι η τροφοδότηση του δικτύου ηλεκτρισμού της χώρας γινόταν με καθαρή ενέργεια (παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές), θα μπορούσαν να αποφευχθούν περί τα 2,8 εκατομμύρια κρίσεις παιδικού άσθματος ετησίως, σύμφωνα με νέα έκθεση της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ALA). Παράλληλα, χάρη στην πιο καθαρή ατμόσφαιρα θα αποτρέπονταν 508 βρεφικοί θάνατοι τον χρόνο.

Μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας για τα 70 χρόνια του Συλλόγου Σερραίων Θεσσαλονίκης


Ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας, με τρία(3) χρηματικά βραβεία για τους μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με θέμα ΕΔΩ ΠΟΥ ΖΩ/ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Οι Βρετανοί επιστρατεύουν παιδιά για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού

Το ποσοστό εμβολιασμού των παιδιών στη Βρετανία για ασθένειες όπως η ιλαρά, η παρωτίτιδα, η ερυθρά, αλλά και η πολιομυελίτιδα και η διφθερίτιδα μειώνεται σταδιακά την τελευταία δεκαετία, αλλά σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη πτώση μετά την πανδημία της covid.

Δέκα χρόνια Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη για δέκατη χρονιά, με την έγκριση του ΥΠΑΙΘΑ ((121606/ΓΔ4/27-10-2023) διοργανώνουν τους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, από την Πέμπτη, 7 έως και το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 52 σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά και πάνω από 650 μαθητές/ριες από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια.

Γιατί επανέρχονται ξεχασμένες παιδικές ασθένειες, όπως η ιλαρά και ο κοκκύτης

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε σχέση με την αύξηση περιστατικών κοκκύτη στη χώρα μας, ενέτεινε την ανησυχία για λοιμώξεις που προλαμβάνονται με τα εμβόλια, ωστόσο έχουν επανέλθει στην Ευρώπη και την Ελλάδα και απειλούν με σοβαρές επιπλοκές και θανάτους.

«Λώξη»: Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο down γίνεται ταινία και παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Ζάχος και ο Θανάσης Καφετζής είναι δύο κινηματογραφιστές που άφησαν τη Θεσσαλονίκη πριν καιρό για να «κατέβουν» στην Αθήνα – όπως οι περισσότεροι – και να ακολουθήσουν τα όνειρα τους σε μία χώρα που βάζει πάντα εμπόδια σε εκείνους που θέλουν να κάνουν τέχνη.

Άποψη: Οδυσσέας Ιωάννου - Ενας ακανόνιστος κόσμος

Ο κόσμος μένει πίσω όταν λες σε ένα παιδί «αυτό δεν γίνεται»

Πριν από λίγες μέρες ο προπονητής της πρωταθλήτριας κόσμου στο ποδόσφαιρο Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, εξέφρασε κάποιους προβληματισμούς του για το σύγχρονο ποδόσφαιρο και κυρίως για το πώς το μαθαίνουμε στα παιδιά.