Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Γελοίες δικαιολογίες αποκλεισμού #WorldDownSyndromeDay

 

Παρασκευή Κουτσαΐδη: Η τυφλή φοιτήτρια από την Κρήτη που τα κατάφερε κόντρα σε όλα και «σάρωσε» με βαθμό 19,9

Η Παρασκευή Κουτσαΐδη αποτελεί μια λαμπρή απόδειξη ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο στην ακαδημαϊκή επιτυχία και στην υλοποίηση των ονείρων. Γεννημένη με συγγενή τύφλωση στην Κρήτη, η Παρασκευή όχι μόνο κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά εξασφάλισε και μια θέση στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

5 πράγματα που κάνουν οι γονείς των χαρούμενων παιδιών

Όταν κάποιος γίνεται γονέας, το παιδί του γίνεται η απόλυτη προτεραιότητά του. «Να μην του λείψει τίποτα» είναι αυτό που ακούμε τους περισσότερους γονείς να λένε, με ότι συνεπάγεται αυτό για τον καθένα. Μάλιστα, πολλοί δίνουν στα παιδιά παραπάνω από όσα χρειάζονται και τα υπερφορτώνουν με δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να χάνουν την ουσία στο τι θέλει ένα παιδί. Μεταξύ των επιθυμιών του είναι σίγουρα και ο χρόνος του.

Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει στα σχολεία στις 4 Απριλίου 2024;

Σύμφωνα με Εγκύκλιο του Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύει το alfavita.gr καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας στα σχολεία

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Μία ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που από το 2006 και κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα Γενετιστή Στυλιανού Αντωναράκη, πραγματοποιούν ο Δήμος Καλαμαριάς και ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Ecomobility: Είναι η πόλη για λίγους;

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ecomobility 2023-2024 κατά τη διάρκεια δημιουργίας της εργασίας τους διαπιστώνουν πως το αντικείμενο της βιώσιμης κινητικότητας που μελετάνε συνδέεται άρρηκτα με την κοινωνική συμπερίληψη και την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Πώς λοιπόν η σύγχρονη ανάπτυξη των πόλεων κατάφερε να εντείνει τις ανισότητες αυτές; Πώς η βιώσιμη κινητικότητα μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική ενσωμάτωση;

Γερμανία: Aντιδράσεις για την πρόταση της υπ. Παιδεία να προετομαστούν οι μαθητές για το ενδεχόμενο πολέμου

Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για το ενδεχόμενο πολέμου, στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, εκτιμά η ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ (FDP). Οι σχετικές δηλώσεις της προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Ερευνητές ανέπτυξαν αυτοτροφοδοτούμενο επίθεμα που μεταφράζει τις μυϊκές κινήσεις σε ομιλία

Ένα νέο επίθεμα που προσκολλάται στο λαιμό μπορεί να μεταφράσει τις μυϊκές κινήσεις σε ομιλία, επιτρέποντας στους ανθρώπους να μιλούν χωρίς να χρησιμοποιούν τις φωνητικές τους χορδές. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, το επίθεμα όχι μόνο ανιχνεύει τις κινήσεις του λαιμού που σχετίζονται με την ομιλία, αλλά αξιοποιεί αυτή την κίνηση για να παράγει ηλεκτρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μπαταρία.

Παρίσι 2024: Παράπονα από γονείς που πρέπει να αγοράσουν εισιτήρια ακόμη και για τα μωρά

Οι Γάλλοι ανακοίνωσαν πως τα εισιτήρια είναι υποχρεωτικά για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, και ορισμένοι γονείς διαμαρτύρονται καθώς τώρα χρειάζονται εισιτήριο και τα μωρά τους.

«Να τους πείτε για εμάς»: Ένα ντοκιμαντέρ για την εφηβεία και την προσφυγιά στη γερμανική επαρχία

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή επτά κοριτσιών αραβικής, κουρδικής και ρομά καταγωγής στη γερμανική επαρχία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση είναι σίγουρα μία από τις πιο καθοριστικές διαδικασίες στη ζωή ενός ανθρώπου. Πόσο μάλλον στην προσφυγιά. Με έναν άμεσο αλλά και παιχνιδιάρικο τρόπο, η σκηνοθέτιδα Ραντ Μπεϊρούτι περιγράφει τις πολύπλοκες συνθήκες που βιώνουν επτά κορίτσια αραβικής, κουρδικής και ρομά καταγωγής, μεγαλώνοντας σε μια επαρχιακή πόλη της Γερμανίας – σε αναζήτηση μιας ελπιδοφόρας προοπτικής.