Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Πώς μπορεί μια κοπέλα 21 χρονών με Σύνδρομο Down, αυτισμό και βαρηκοΐα να έχει τη δική της επιχείρηση ενώ δεν ξέρει να γράφει και να διαβάζει;


Και όμως, η Εmma Lynam από την Αυστραλία έχει τη δική της επιχείρηση που αριθμεί κιόλας 4 πελάτες. Όταν η μητέρα της γνώρισε μια νεαρή γυναίκα με αναπηρία που είχε χάσει τη μητέρα της και είχε μεταφερθεί σε ίδρυμα για να επιβιώσει, αποφάσισε ότι ήθελε η Emma να έχει μια κάποια ανεξαρτησία στη ζωή της.

1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη ΔΕΠΥ «Aπό Tο Παιδί Στον Ενήλικα»

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας «Aπό Tο Παιδί Στον Ενήλικα», που θα πραγματοποιηθεί στις 9,10 και 11 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα.
Σκοπός του συνεδρίου μας είναι η έγκυρη επιστημονική ενημέρωση στα νεότερα δεδομένα που αφορούν τη ΔΕΠΥ και την εξέλιξή της στη διάρκεια της ζωής μέσα από πολλαπλές επιστημονικές προσεγγίσεις (για λεπτομέρειες & εγγραφή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα).

Ποια μαθήματα έχουν οι φιλόλογοι ως Α και Β ανάθεση σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Οι φιλόλογοι είναι η πολυπληθέστερη ειδικότητα στη Β/θμια εκπαίδευση αφού αριθμεί περίπου 17.000 εκπαιδευτικούς. Προσφάτως ανακοινώθηκαν οι νέες αναθέσεις μαθημάτων που θα ισχύσουν από την ημερομηνία δημοσίευσής τους σε ΦΕΚ για το σχολικό έτος 2015-2016. Στους πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζονται τα μαθήματα που έχουν ως Α ή Β ανάθεση οι φιλόλογοι σε Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο.

Το παιδί μπορεί να τρώει ό,τι θέλει!

Τα παιδιά τείνουν να είναι αρκετά επιλεκτικά και επίμονα σχετικά με το τι καταναλώνουν. Συνήθως προσκολλώνται στα τρόφιμα που αγαπούν καιαρνούνται να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα είτε γιατί θεωρούν ότι έτσι λένε «όχι» στους γονείς τους είτε γιατί επηρεάζονται από τα χαρακτηριστικά του ίδιου του τροφίμου, όπως η υφή, το σχήμα, το άρωμα και ηγεύση του. Οι άνθρωποι γεννιόμαστε έχοντας μια ροπή προς τη γλυκιά γεύση και μια αποστροφή προς την πικρή και ξινή γεύση. Ειδικά τα παιδιά προτιμούν τρόφιμα με ήπια γεύση και μυρωδιά, μαλακά και με έντονα χρώματα. Επίσης τα παιδιά περνώντας αρκετό χρόνο στην τηλεόραση και πλέον στο ίντερνετ τείνουν να αποζητούν τα περισσότερο διαφημιζόμενα τρόφιμα, τα οποία συνήθως είναι πλούσια σε λίπος και ζάχαρη και φτωχά σε φυτικές ίνες και σίδηρο.