Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Παρουσιάζει το Hollywood τα άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού με αντικειμενικό τρόπο;

Σύμφωνα με μια νέα ανάλυση πολλοί από τους τηλεοπτικούς χαρακτήρες με Αυτισμό ευθυγραμμίζεται με τα διαγνωστικά κριτήρια του Αυτισμού με μη ρεαλιστικό τρόπο. Καθώς όλο και περισσότεροι χαρακτήρες στο Φάσμα του Αυτισμού εμφανίζονται σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μια έρευνα εξέτασε κατά πόσο αυτή η παρουσίαση είναι καλή ή κακή για τα άτομα με τη συγκεκριμένη αναπτυξιακή διαταραχή. 

Το update του YouTube Kids δίνει στα παιδιά τα δικά τους προφίλ και επεκτείνει τα στοιχεία ελέγχου

Το YouTube Kids, η φιλική προς το παιδί, πιο φιλτραρισμένη έκδοση του YouTube που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015, παίρνει μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση. Η ενημερωμένη εφαρμογή προσθέτει πολλές νέες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν τη γηραιότερη βάση χρηστών της εφαρμογής.

Μια Όπερα για Παιδιά...Ο Θoδωρής Αμπατζής μιλά για τον «Πρίγκηπα Ιβάν Και το Πουλί της Φωτιάς»

Ο Θοδωρής Αμπαζής συμπλήρωσε την στερεότατη κλασική μουσική παιδεία του (πιάνο, σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας) στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σπουδές υποκριτικής. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο στη συνέχεια έγινε ένας από τους ελάχιστους συνθέτες στη χώρα μας που το μεγαλύτερο μέρος του έργου τους είναι μουσική για θεατρικές παραστάσεις.

Τα παιδιά της ηρωίνης

Αυτή τη χρονική στιγμή, οι ΗΠΑ βιώνουν τη μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας σε ό,τι αφορά τη χρήση ναρκωτικών και τα θύματα της. Ο αριθμός των χρηστών και τα ποσοστά θανάτων που οφείλονται σε υπερβολική δόση έχει εκτοξευθεί με μερικές πολιτείες, όπως αυτή του Οχάιο να βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα θνησιμότητας από ηρωίνη ή παράγωγα της. 

Στο Βόλο ο ημιτελικός εκπαιδευτικής ρομποτικής

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η ομάδα του έργου TALOS (Εργαστήρια Ρομποτικής, Προγραμματισμού και Δημιουργικών κατασκευών για παιδιά) σε συνεργασία με το Σωματείο eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του ημιτελικού Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE (FLL), “HYDRO DYNAMICS” στις 10 & 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Βόλο. O διαγωνισμός αφορά παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών, έχει σχεδιαστεί για να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν και να προσεγγίσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με βιωματικό κι ευχάριστο τρόπο αναπτύσσοντας παράλληλα πολύτιμες κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ομάδες (δημόσιων-ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηριών κλπ) που θα δηλώσουν εμπρόθεσμα τη συμμετοχή τους στο : http://firstlegoleague.gr

Υπέρβαρα 41 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών σε όλο τον κόσμο

Σχεδόν το 90% των χωρών, σε όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα που σχετίζεται με τη διατροφή των πολιτών τους, είτε της μίας μορφής, όπως η παχυσαρκία, είτε της αντίθετης, όπως ο υποσιτισμός, όπως προκύπτει από τη νέα Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής (Global Nutrition Report 2017), η οποία ανέλυσε στοιχεία για 140 χώρες.

Η οικογένεια του 14χρονου που έχασε τη ζωή του στο γήπεδο δωρίζει απινιδωτές για να μη χαθούν κι άλλα παιδιά

Οι γονείς του 14χρονου Σωτήρη από την Καλαμάτα, του παιδιού που πριν από περίπου ένα χρόνο άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο, αποδεικνύουν στην πράξη τι θα πει μεγαλείο ψυχής, δωρίζοντας δυο απινιδωτές, για την αποφυγή περιστατικών σαν αυτό που στοίχησε τη ζωή στο γιο του.

Κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη δωρεά τροφίμων

Οι «κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ σχετικά με τη δωρεά τροφίμων», ένα βασικό παραδοτέο του Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία, εκπονήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με τα μέλη της πλατφόρμας της ΕΕ για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων, στην οποία συμμετέχει ενεργά και το Μπορούμε.

Τα πέτρινα χρόνια πέρασαν για το Ειδικό Δημοτικό Ιλίου

Η Ελένη, μαθήτρια ειδικού σχολείου με ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα, αποφοιτούσε πάντοτε με πλεόνασμα απουσιών λόγω ελλιπούς θέρμανσης. Ο συμμαθητής της, Δημήτρης, που έχει διαγνωστεί με αυτισμό, επέστρεφε στο σπίτι κακόκεφος και ευερέθιστος. Οι παραπάνω εμπειρίες 25 και πλέον ετών, που το 1ο Ειδικό Δημοτικό Ιλίου στεγαζόταν σε προκάτ, αποτελούν από πέρυσι παρελθόν.

Ερευνα - σοκ: Οι επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικογένεια

Στα επτά χρόνια εμπλοκής της χώρας με τα μνημόνια, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν μειώνονται τα πάσης φύσεως ελλείμματα –δημοσιονομικά, τρεχουσών συναλλαγών κλπ- στο αν εξυπηρετούνται τα δάνεια και στο αν μειώνονται οι καταθέσεις.