Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Προβολή: Σπύρος Μπάκας και Σταύρος- Ραφαήλ Γιουβάνης


Η συμμετοχή του Φάρου του κόσμου στο TEDxAUTH.

Γερμανία: Απαγόρευσαν σε παιδιά να στείλουν γράμματα στον Αγιο Βασίλη λόγω προσωπικών δεδομένων

Μία παράδοση χρόνων σπάει σε μία γερμανική πόλη με αποτέλεσμα οι φετινές γιορτές να είναι διαφορετικές. Και αυτό γιατί τα παιδιά πλέον δεν θα μπορούν να κρεμάνε τα γράμματα που στέλνουν στον Αγιο Βασίλη στο δέντρο που βρίσκεται στην αγορά της πόλης, λόγω του νόμου της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Βάλτε κανόνες στους συγγενείς που φροντίζουν το μωρό σας

Με το να θέτετε από την αρχή τα όρια και τους κανόνες, σας βοηθά στην επικοινωνία που θα έχετε με το συγγενικό άτομα ή άτομα που θα φροντίζουν το παιδί σας όταν εσείς λείπετε. Εξίσου σημαντικό είναι κι εσείς να λάβετε υπόψη τις όποιες συμβουλές έχουν να σας δώσουν, γιατί ίσως απαντούν σε ανησυχίες και απορίες σας. Αν, για παράδειγμα, η μητέρα σας θέλει να αφοσιωθεί στο να προσέχει το παιδί σχεδόν καθημερινό, εκτιμήστε και αναγνωρίστε τη γενναιοδωρία της. Η κοινή φιλοσοφία στο μεγάλωμα είναι μάλλον το πιο σημαντικό πράγμα από το οποίο πρέπει να ξεκινήσετε. Αν διαφωνείτε πλήρως με το συγγενή σας, καλό θα είναι να το ξανασκεφτείτε.

Ο Γιώργος και ο Μάικ έκλεψαν την καρδιά της Θεσσαλονίκης με την ιστορία τους!

Ο Γιώργος και ο Μάικ, είναι η πρώτη ελληνική πιστοποιημένη ομάδα σκύλου βοηθού – παιδιού με αναπηρία. Γνωρίστε τους μαζί με την Μάγια και τον σκύλο- βοηθό της, Νεντ που είναι η πρώτη αμερικανική αντίστοιχη ομάδα, που επισκέπτεται τη χώρα μας. Το άρθρο είναι της Εμμανουέλας Τσαλίκη στην parallaxi

Αθήνα: Sensory Friendly προβολή "Ο Καρυοθραύστης"

Χειμώνιασε, οι δρόμοι είναι στολισμένοι και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Μπορείτε να φανταστείτε καλύτερη πρόταση για Σάββατο βράδυ από την επόμενη αισθητηριακά φιλική για άτομα με ΔΑΔ προβολή ταινίας και το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων, τον «Καρυοθραύστη και τα 4 Βασίλεια» ;

Ρατσιστικό παιδικό παιχνίδι εμπνευσμένο από τον Τραμπ

Ρατσιστικό χαρακτήρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διχαστικό, η πλειονότητα του επίσημου αμερικανικού Τύπου, το παιδικό παιχνίδι που διέθεσε στην αγορά, λίγο πριν τις φετινές γιορτές, η εταιρεία λιανικής Keap and Bear: το «Χτίστε το Τείχος» είναι ένα κιτ που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς Αμερικανούς να χτίσουν το τείχος το οποίο ευαγγελίζεται ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ για να αποτραπεί κάθε είσοδος μεταναστών και προσφύγων από το Μεξικό.

Άποψη: Στράτος Σαφιολέας "Δημόσια ή ιδιωτικά πανεπιστήμια; Και με τι κόστος;"

Είναι αυταπάτη η αντίληψη ότι η δημιουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων θα αποτελέσει τη μαγική λύση για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Ομως, από την άλλη, αφού όλοι συμφωνούμε ότι θα θέλαμε η εκπαίδευση να είναι αλλιώς γιατί συνεχίζουμε να ανεχόμαστε την ίδια μίζερη κατάντια; 

Τη δημιουργία αθλητικών υποδομών για ΑμεΑ σε σχολεία επτά δήμων της Θεσσαλονίκης, προβλέπει πρόγραμμα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Τη δυνατότητα αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών σε σχολεία επτά δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ώστε να είναι προσβάσιμα και από τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), δίνει επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χρυσό μετάλλιο ο Χρήστος Κορομηλάς στην παγκόσμια κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης ΑμεΑ

Το χρυσό μετάλλιο στη παγκόσμια σειρά αγώνων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου στο εμιράτο του Ντουμπάι κέρδισε ο Χρήστος Κορομηλάς του Συλλόγου ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ συνοδευόμενος από τον προπονητή του Γιώργο Γκούντα.

«Νεκροταφείο Απαγορευμένων Βιβλίων» στο Κουβέιτ



Η κυβέρνηση του Κουβέιτ, τον περασμένο Αύγουστο, επισήμως αναγνώρισε την από το 2014 απαγόρευση περισσότερων από 4.300 βιβλίων. Πριν από λίγες ημέρες, ο Κουβετιανός καλλιτέχνης Μοάμαντ Σαράφ οργάνωσε επίσημη κηδεία αυτών των βιβλίων, διαμαρτυρόμενος κατά της απαγόρευσης.