Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μη αναγκαία τα αντιβιοτικά που χορηγούν οι παιδίατροι τις περισσότερες φορές

Οι παιδίατροι γράφουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια (μη αναγκαίες) συνταγές αντιβιοτικών, για παθήσεις όπως το κρυολόγημα και το άσθμα, ετησίως, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Το «Σουσάµι Ανοιξε» κατά της φτώχειας

Ενα επτάχρονο κορίτσι µε πορτοκαλί µαλλιά φέρνει κάθε εβδοµάδα εκατοµµύρια Αµερικανούς αντιµέτωπους µε τη στυγνή πραγµατικότητα. Η Λίλι είναι το νέο µάπετ που επιστράτευσε η δηµοφιλής παιδική σειρά «Sesame Street» («Σουσάµι Ανοιξε» ελληνιστί) προκειµένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώµη των ΗΠΑ σχετικά µε το ακανθώδες πρόβληµα της παιδικής πείνας και φτώχειας.

«Ημέρες γεύσης στις βιβλιοθήκες»

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες γεύσης στις βιβλιοθήκες».

Λογισμικό "ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ": Για παιδιά με ήπια νοητική καθυστέρηση

Το "ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ" είναι ένα ψηφιακό μαθησιακό παιχνίδι περιπέτειας, που ενδείκνυται για μαθητές με ήπια νοητική υστέρηση. Δεν πρόκειται για παιχνίδι με μοναδικό ήρωα - πρωταγωνιστή, αντίθετα υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα χαρακτήρων, οι οποίοι βοηθούν ο ένας τον άλλο. Το παιχνίδι αποτελείται από 4 επεισόδια, περιλαμβάνει σκηνές αφήγησης και 20 επιμέρους παιχνίδια σχετικά με τα μαθηματικά, τη γλώσσα, τις κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και τις δεξιότητες καθημερινής ζωής.

Καφέ της Επιστήμης

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» και όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Τα light προϊόντα στη διατροφή του παιδιού μας

Κάθε γονιός επιθυμεί να κάνει το καλύτερο για την υγεία του παιδιού του. Γι’ αυτό, πολλοί γονείς φροντίζουν τα παιδιά τους να ακολουθούν μια, όσο γίνεται, πιο υγιεινή διατροφή, που βασίζεται, κατά κύριο λόγο, σε light ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης προϊόντα.

Στο Ιντερνετ εξ απαλών ονύχων


Από πολύ μικρή ηλικία «σερφάρουν» στο Facebook και στο Διαδίκτυο τα παιδιά στη χώρα μας, γεγονός που κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Μαθήματα αγάπης για τα ζώα στα παιδιά της Λέσβου

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική δράση πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στα δημοτικά σχολεία της Λέσβου. Όσοι διευθυντές το επιθυμούν και σε όσους επετράπη (από τους αρμόδιους) δήλωσαν τη συμμετοχή των σχολείων τους στο πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου», το οποίο τρέχει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.