Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες στα μαθηματικά. Πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε μέσα στην τάξη

Οι μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά μπορεί να δυσκολεύονται να θυμηθούν απέξω γινόμενα προπαίδειας, αθροίσματα και διαφορές (πχ 3Χ7= , 4+7= , 11– 3= ) ακόμα και όταν θεωρείτε ότι όλα αυτά έχουν γίνει κτήμα των παιδιών της συγκεκριμένης τάξης (πχ στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού). Αφήστε το παιδί να χρησιμοποιεί «κολπάκια» (στρατηγικές) για να ξεπερνά αυτές τις δυσκολίες του πχ δάχτυλα, μετατροπή γινομένων σε αθροίσματα κοκ. Πολλοί εκπαιδευτικοί «απαγορεύουν» την χρήση δαχτύλων μετά την Γ΄ Δημοτικού. Ωστόσο, τα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τα μάθουν.

Eγχειρίδιο BEE: Boosting Gender Equality in Education

Το έργο BEE: Boosting Gender Equality in Education στοχεύει στη διασφάλιση ενός μεταμορφωτικού περιβάλλοντος για κορίτσια και αγόρια, τις οικογένειές τους και την κοινωνία ευρύτερα, ξεκινώντας από νωρίς, απότα πρώτα χρόνια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί ένα από τα βασικά παραδοτέα του έργου BEE. Είναι ένα εύχρηστο εργαλείο, με προτάσεις παρέμβασης εντός της σχολικής τάξης αλλά και ολόκληρου του σχολείου.

Ο Ηλίας Μάστορας κέρδισε το βραβείο του Αναδυόμενου Ηγέτη για το 2022

Το βραβείο της κατηγορίας «Emerging Leader 2022» που απονέμει το Tällberg Foundation σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κέρδισε ο εμπνευστής του εγχειρήματος «Μία Μπάλα για Όλους», Ηλίας Μάστορας.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλημάτων Τυφλών και ιδρυτής του «Youthorama», διακρίθηκε στην κατηγορία του Αναδυόμενου Ηγέτη, στα βραβεία που ως σκοπό έχουν να επαινέσουν τα πεπραγμένα όσων με τις πρωτότυπες ιδέες τους, στοχεύουν να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ιδιωτικά σχολεία: Μέσα σε δύο χρόνια έχει αποχωρήσει το 30% των εκπαιδευτικών

Η «Μεγάλη Φυγή» των εκπαιδευτικών προκαλεί έντονη ανησυχία σε μαθητές και σε γονείς που βλέπουν ότι το ιδιωτικό σχολείο μεταβάλλεται σε κέντρο διερχόμενων, χάνοντας την ποιότητα και το χαρακτήρα του - Ανοιχτή επιστολή της ΟΙΕΛΕ στην Υπουργό Παιδείας για την άμεση αναθεώρηση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση

Η τρελή του Σαγιό, του Ζαν Ζιρωντού από την Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» στο Θέατρο Άβατον

Η παράσταση «Η τρελή του Σαγιό» πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης: Οι μαθητές έφτιαξαν ένα έξυπνο δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του «Κόμβου ευφυούς διαχείρισης Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης ενέργειας» «ΑΠΕΞ» στο 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης.


I am Ruth: Η Kate Winslet και η κόρη της πρωταγωνιστούν σε σειρά για τον εθισμό των εφήβων στις οθόνες

Με τη βραβευμένη με Όσκαρ Kate Winslet να πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Channel 4 “I am Ruth” το ποιοτικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν βέβαιο. Όταν, μάλιστα, συμπρωταγωνίστρια της έχει την κόρη της, την 22χρονη Mia Threapelton, η θέση μας μπροστά στην οθόνη είναι εξασφαλισμένη.

Οι δύο τους θα δώσουν ζωή σε μία περίπλοκη σχέση μητέρας-κόρης, με κεντρικό θέμα τον εθισμό στα social media.

Κυκλοφόρησετο νέο τεύχος του περιοδικού "Νέος Παιδαγωγός online"

Αναρτήθηκε το 33ο τεύχος - Νοέμβριος 2022 - του διαδικτυακού εκπαιδευτικού περιοδικού "Νέος Παιδαγωγός online". Διατίθεται ελεύθερα για μεταφόρτωση, στη διεύθυνση: http://neospaidagogos.online

“Η ιστορία ενός διπολικού” μέσα από το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Μάστορα

Το μήνυμα να απενοχοποιηθούν όσοι πάσχουν από διπολική διαταραχή, το οικείο περιβάλλον τους και ότι η κοινωνία πρέπει να ξεπεράσει τα ταμπού, έστειλε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μάστορας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του “ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ – η ιστορία ενός διπολικού” (εκδόσεις Τόπος), που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της 19ης Νοεμβρίου 2022 στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια».

“Προσπάθησα να κάνω οικεία την διπολική διαταραχή για να συνυπάρξω μαζί της. Παραμένω διπολικός και θα είμαι μέχρι το τέλος της ζωής μου. Θέλω να περάσω το μύνημα ότι πρέπει να το διαχειριστούμε και να απενοχοποιήσω αυτούς που έχουν διπολική διαταραχή”, τόνισε ο κ. Μάστορας.

Ουκρανία: Περισσότερα από 400 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα

Τουλάχιστον 437 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε στις 19/11/2022 το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Επίσης, περισσότερα από 837 παιδιά έχουν τραυματιστεί σε έναν απολογισμό που σύμφωνα με αξιωματούχους “δεν είναι οριστικός” καθώς εξακολουθούν να εξακριβώνουν πληροφορίες από ζώνες όπου διεξάγονται μάχες, απελευθερωμένες περιοχές και εδάφη που κατέχονται ακόμη από ρωσικές δυνάμεις.

«Εδώ πράγματι είναι όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση»!

Η Martha με τα δύο παιδιά της τον Abraam και τον Arseny βρίσκονται καθημερινά στο «Κέντρο Εκπαίδευσης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» του SolidarityNow στην Αθήνα, όπου λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη για να ενσωματωθούν πιο ομαλά στην Ελλάδα.

Με ηλεκτρικά εμφυτεύματα η διέγερση νευρών οδήγησε σε βάδιση παράλυτους ασθενείς

Καλά νέα για άτομα με κινητικά προβλήματα. Εννέα άνθρωποι παράλυτοι από τη μέση και κάτω μπόρεσαν να περπατήσουν ξανά μετά από μια επαναστατική θεραπεία που ανέπτυξε μια ομάδα Ελβετών ερευνητών.

Τα νεύρα στη σπονδυλική στήλη των ασθενών διεγέρθηκαν με ηλεκτρικό εμφύτευμα. Η μελέτη διήρκεσε αρκετά χρόνια και προσφέρει ελπίδα σε άλλους ανθρώπους που έχουν μείνει παράλυτοι.

Προβολή: Ψηφιακή ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων