Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Τι πρέπει να προσέχετε, όταν το παιδί λέει αρνητικά πράγματα για τον εαυτό του.

«Είμαι χαζός»
«Κανείς δεν με συμπαθεί»
«Είμαι κακός στο σχολείο»

Είναι οδυνηρό να ακούει κανείς τα παιδιά να λένε αρνητικά πράγματα για τον εαυτό τους. Αλλά τι σημαίνει αυτή η συμπεριφορά; Είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί; Πώς πρέπει να αντιδράμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Διαβάστε γιατί τα παιδιά μιλούν αρνητικά για τον εαυτό τους και τι πρέπει να προσέχετε.

Η μπάλα για τα τυφλά παιδιά κουδουνίζει χαρά σε όλο τον κόσμο

Στη ζωή κάποια πράγματα γίνονται τυχαία, αλλά στέκονται μοιραία στην εξέλιξή της. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του Ηλία Μάστορα, του εμπνευστή της παγκόσμιας καμπάνιας «A Ball for All», ο οποίος πού να φανταζόταν ότι μια παρτίδα σκάκι ένα βροχερό απόγευμα του Ιουνίου το 1986 θα τον οδηγούσε σε νέα και πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια στη ζωή του μέσα από τα οποία προσφέρει χαρά σε ανθρώπους με οπτική αναπηρία.

«Πανδημία» η χρήση κάνναβης στους εφήβους- Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία

Υψηλά είναι τα επίπεδα χρήσης της κάνναβης στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες σε όλο τον κόσμο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έρευνα (2021), του Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Ναρκωτικών, (NIDA), το 30,5% των μαθητών γυμνασίου κάνει χρήση κάνναβης, η οποία μάλιστα αυξήθηκε τους πρώτους πρώτους της πανδημίας.

Η κάνναβη δεν είναι καθόλου αθώα ουσία όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν. Είναι ναρκωτικό, το οποίο έχει επίδραση στον εγκέφαλο, προκαλεί εξάρτηση και η χρόνια χρήση της συνδέεται με πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως η σχιζοφρένεια και τα ψυχωσικά επεισόδια.

Φεστιβάλ περιβαλλοντικού παιχνιδιού στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή, 22 Μαΐου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων των Δικτύου Natura 2000, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου.

«ΒηματίΖΩ» Κιλκίς: Αναζητούνται συνοδοί για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ 2022

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ανακοινώνει με χαρά την έναρξη του Κατασκηνωτικού Προγράμματος (Κ.Π.) για Άτομα με Αναπηρία που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.), τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊο Covid-19 και
Καλεί
Όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετέχουν ως συνοδοί των κατασκηνωτών/ωφελουμένων του Συλλόγου «ΒηματίΖΩ» 

να καταθέσουν την Αίτηση και τα Απαραίτητα Δικαιολογητικά στα γραφεία του Φορέα, Γιαλαμίδη 3, Κιλκίς, καθημερινές 10:00-18:00 μέχρι τις 15/06/2022.

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 5ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει το φθινόπωρο για 5η συνεχή χρονιά και αναζητά ταινίες Ελλήνων δημιουργών για να ενταχθούν στο πρόγραμμα του. Την περασμένη χρονιά, το κοινό υποδέχθηκε θερμά τις ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ που μέσα από ευαίσθητες, τρυφερές αλλά και παιχνιδιάρικες ιστορίες, άγγιξαν θέματα όπως η ενηλικίωση, η απομόνωση λόγω της καραντίνας, η αναπηρία και το bullying. 

Ελληνική Pisa: Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές και οι απαντήσεις

Υπό τη "σκιά" της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία των συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) διεξήχθησαν οι εξετάσεις της «ελληνικής Pisa» στα Δημοτικά και Γυμνάσια που είχε ορίσει το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής τα θέματα για να διαγωνιστούν οι μαθητές κατέβασαν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τα 485 σχολεία από τα 600.

Πρότυπα ΕΠΑΛ: Αναλυτικά οι τίτλοι σπουδών (ΦΕΚ)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση με τους τίτλους σπουδών των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων.

Πιο αναλυτικά αναφέρεται:

Τροποποιούμε την υπό στοιχεία Φ24α/64589/Δ4/ 10-06-2021 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων «Καθορισμός του τύπου των τίτλων των Επαγγελματικών Λυκείων» (Β’ 2488) και μετά την περίπτωση 64 προσθέτουμε περιπτώσεις 65, 66, 67 για τον καθορισμό του τύπου των τίτλων των Δημόσιων Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα συνημμένα υποδείγματα που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της απόφασης αυτής:

Bullying: Τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας μπορεί να είναι θύμα

Και όμως υπάρχουν κάποια σημάδια που ακόμη και το παιδί μας να μην μας το λέει, δείχνουν ότι μπορεί να έχει πέσει θύμα bullying.

Η είδηση είναι τραγική και έπεσε σαν βόμβα. Ένα 12χρονο παιδί στα Κάτω Πατήσια αυτοκτόνησε. Δώδεκα χρονών παιδάκι έβαλε τέλος στη ζωή του. Τους λόγους δεν τους ξέρει κανείς.

Τα «έξυπνα» γυαλιά της Google θα μεταφράζουν με υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο

Η Google παρουσίασε ένα ζευγάρια «έξυπνα» γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με ενσωματωμένο υπολογιστή, τα οποία εμφανίζουν σε υπότιτλους τη μετάφραση μίας συζήτησης σε πραγματικό χρόνο.

Τα γυαλιά, που προς το παρόν είναι ανώνυμα και δεν φαίνεται να διαθέτουν κάμερα, αποτελούν τη δεύτερη προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας μετά από μία δεκαετία. Το 2012 είχε παρουσιάσει τα Google Glass που είχαν «εξωτική» εμφάνιση και με την κάμερά τους μπορούσαν να βιντεοσκοπούν αυτό που έβλεπαν οι χρήστες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων λόγω ανησυχιών για παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Marvel: Η Escapade είναι η νέα τρανς υπερηρωίδα

Το όνομά της είναι Escapade και είναι γνωστή ως Shela Sexton, που έχει «βαθιά πίστη στους φίλους της». Ο λόγος για τη νέα μεταλλαγμένη τρανς υπερηρωίδα της Marvel την οποία αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα στο κοινό, μέσα από το ρόστερ της σειράς κόμικ «Marvel’s Voices: Pride».