Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Η Amazon επιστρέφει σε γονείς εκατομμύρια για αγορές εντός παιχνιδιών

H Amazon καλείται να επιστρέψει εκατομμύρια δολάρια στους γονείς που είδαν το λογαριασμό από την πιστωτική τους κάρτα να φουσκώνει, επειδή η πολιτική της εταιρείας καθιστούσε πολύ εύκολο για τα παιδιά τους να κάνουν αγορές μέσα από παιχνίδια για smartphone/tablet χωρίς την εξουσιοδότησή τους. Ενδεικτικά αναφέρονται χρεώσεις από παιχνίδια όπως το Pet Shop Story και το Ice Age Village.

Λογοτεχνία στην Προσχολική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση: Προσεγγίσεις, Εφαρμογές, Εργαστήρια

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19 Νοεμβρίου 2016 στους χώρους του ΤΕΠΑΕ. Την ημερίδα θα υποστηρίξουν με εισηγήσεις και εργαστήρια Καθηγητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και των δύο χωρών. Η συνεργασία αυτή των δυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων επικεντρώνει σε μια θεματική, για την οποία Ελλάδα και Κύπρος έχουν ήδη αναπτύξει πολλές και δυναμικές σχέσεις. Η Λογοτεχνία στην Εκπαίδευση αποτελεί αντικείμενο κοινών προσπαθειών των δύο χωρών. Στη συγκεκριμένη ημερίδα, θα αναπτυχθούν μεθοδολογικά ζητήματα που αφορούν στη λογοτεχνία και στη σύνδεσή της με την εκπαίδευση.

Αθλητικό bullying ή αλλιώς όταν οι γονείς βασανίζουν τα παιδιά τους

Η επιθυμία και η τάση των γονιών να σπρώξουν τα παιδιά τους προς τον αθλητισμό είναι απαραίτητη και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο να μεγαλώσουν σωστά και να αποφύγουν κάθε λογής κινδύνους που έχει η ζωή μακριά από τον αθλητισμό. Πότε όμως αυτή η τάση μπορεί να γίνει επικίνδυνη; Πότε οι γονείς παίρνουν ρόλους που δεν τους ταιριάζουν (σ.σ. όπως είναι αυτός του προπονητή) και μετατρέπονται σε βασανιστές των παιδιών τους; Πότε τα απωθημένα του πατέρα ή της μητέρας δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα σε αθώες παιδικές ψυχές;

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς

Αποκομμένη από αυτά που ζητάει η αγορά εργασίας η εκπαίδευση

Αναντιστοιχία ανάμεσα στα εφόδια που δίνει σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα στους νέους υποψήφιους προς εργασία και τα πραγματικά προσόντα και τις δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά, διαπιστώνουν 7 στους 10 επιχειρηματίες, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Adecco με τίτλο «Η απασχολησιμότητα στην Ελλάδα, 2016».

Ανήλικα παιδιά φωνάζουν σε συμμαθητές τους το ρατσιστικό σύνθημα του Τραμπ

Μαθητές στο Γυμνάσιο του Royal Oak του Μίτσιγκαν καταγράφηκαν να φωνάζουν «χτίσε τον τοίχο», μέσα στο σχολείο τους. Τα ανήλικα παιδιά εμπνεύστηκαν αυτό το σύνθημα από την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο είχε γίνει η υπογραφή της καμπάνιας του νέου προέδρου των ΗΠΑ.