Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: νέο τεύχος (Καλοκαίρι 2014)

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για το Καλοκαίρι του 2014 είναι έτοιμο!
Για να «ξεφυλλίσετε» ηλεκτρονικά το τεύχος 114, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε εδώ. Πατήστε πάνω στο περιοδικό για να το δείτε σε μεγάλο μέγεθος. Μπορείτε να αλλάζετε σελίδα πατώντας τα βέλη που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του περιοδικού.
Παράλληλα, μπορείτε να κατεβάσετε το τεύχος 114 σε pdf πατώντας εδώ.
Τέλος, μπορείτε να βρείτε όλα τα τεύχη των Διαδρομών εδώ.

Ημερίδα «Εκπαίδευση στη βιώσιμη ενέργεια από πολύ μικρές ηλικίες»

Η ημερίδα «Εκπαίδευση στη βιώσιμη ενέργεια από πολύ μικρές ηλικίες» εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης «Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας» (http://www.eusew.eu/) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που εμπλέκονται στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με στόχο να τους ευαισθητοποιήσει ώστε να εντάξουν στη διδασκαλία τους το θέμα της ενέργειας και ιδιαίτερα το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Απευθύνεται επίσης σε φοιτητές του παν/μίου Πατρών που ασχολούνται με την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες και ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μήπως, τελικά, κόβουμε τον ομφάλιο λώρο πολύ νωρίς;

Η διάγνωση και η θεραπεία της νεογνικής ανεπάρκειας σε σίδηρο και της αναιμίας που προκαλεί αποτελεί συχνό θέμα προβληματισμού στα παιδιατρικά ιατρεία. 

Τα βρέφη διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο λόγω της αυξημένης ανάγκης τους για σίδηρο κατά τη διάρκεια της ραγδαίας ανάπτυξής τους. Μιας και ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη σωστή ανάπτυξη του νευρικού τους συστήματος, η επάρκειά του έχει βαρύνουσα σημασία στα μωρά. 

Εικονική Περιήγηση σε μνημεία της Καππαδοκίας!

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της ψηφιακής φωτογραφίας και του Internet υψηλών ταχυτήτων, οι εφαρμογές εικονικής περιήγησης της εταιρίας μας σκοπό έχουν να σας κάνουν να νιώσετε «σαν να είστε εκεί».

Καππαδοκία. Ένας τόπος ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς αλλά και ταυτισμένος με μια ξεχωριστή περίοδο της Ορθοδοξίας και της χριστιανικής λατρείας.

Καλοκαιρινός οδηγός επιβίωσης για εργαζόμενους γονείς

Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνετε ή πόσες ώρες της ημέρας είστε αναγκασμένοι να δαπανείτε για αυτήν, εκτός αν είναι καλοκαίρι και τα σχολεία είναι κλειστά. Τα παιδιά έχουν κουραστεί από το «χειμερινό» πρόγραμμά τους, βλέπουν τον ήλιο και τη ζέστη και θέλουν παιχνίδι!!! Εσείς, όμως, είστε αναγκασμένοι να συνεχίσετε να εργάζεστε. Τι κάνετε;

Ενας στους τρεις μαθητές θύμα εκφοβισμού στο σχολείο

«Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί μια απαράδεκτη παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών. Δημιουργεί άγχος και πόνο στα παιδιά - θύματα που μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική τους υγεία όπως και στην ψυχολογική και κοινωνική τους ανάπτυξη» σημείωσε ο δήλωσε ο κ. Π. Καρβούνης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μιλώντας στο πλαίσιο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού δικτύου κατά του φαινομένου που διοργανώνεται στη χώρα μας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών

Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα σωματεία και όχι μόνο, καθώς σε λίγες μέρες, ξεκινάει το 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών στη Θεσσαλονίκη που θα κρατήσει 3 μέρες, 13, 14, 15 Ιουνίου και θα λάβει χώρα στο Αθλητικό Κέντρο Μάττα της Νέας Ραιδεστού!

Τα κρυμμένα μηνύματα πίσω από τα παιδικά βιβλία

Είναι αφελές το να πιστεύει κανείς πως με παιδικά βιβλία επιτυγχάνεται μόνο η «απόδραση». Μπορεί τα παιδιά να μην συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των ζητημάτων που «κρύβονται» πίσω από τις γραμμές των παραμυθιών, έρχονται όμως σε μια πρώτη επαφή με τον έξω κόσμο. 

Αναστρέψιμη νόσος η παχυσαρκία - Αίτια και τρόποι αντιμετώπισής της

Η παχυσαρκία παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες του 21ου αιώνα. Αυτό επιβεβαιώνει και η πρόσφατη ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την πορεία της νόσου στον πλανήτη. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικά καθώς πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού είναι παχύσαρκο ή υπέρβαρο, όπως και ένα στα πέντε παιδιά. Θλιβερή δε πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία σημειώνει η Ελλάδα.

Βραβείο για το πρώτο αερόστατο προσιτό σε άτομα με αναπηρία

Η Global Ballooning είναι η πρώτη εταιρία στην Αυστραλία που δημιούργησε το ΄καλάθι εύκολης πρόσβασης΄, μία κατασκευή που επιτρέπει ακόμη και σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες ή αναπηρίες να απολαύσουν μια πτήση με αερόστατο θερμού αέρα στον ουρανό της Μελβούρνης και του Yarra Valley.