Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Προβολή: Το σκιάχτρο (The scarecrow)

"Το σκιάχτρο" είναι μία διαφήμιση αλυσίδας εστιατορίων μεξικάνικου φαγητού που, από την πρώτη στιγμή προβολής της την προηγούμενη εβδομάδα, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Διαβάζοντας παραμύθια στα παιδιά σας ενισχύετε την ακαδημαϊκή τους επίδοση

'The Fairy Tale', James Sant
Οι γονείς θα πρέπει να συνεχίζουν την ανάγνωση στα παιδιά τους μέχρι την ηλικία των εννέα και άνω καθώς έτσι συμβάλουν στην ενίσχυση της ακαδημαϊκής τους επίδοσης, σύμφωνα με νέα έρευνα .

Πότε μπορεί να σπάσει ένα τμήμα κατεύθυνσης (εγκύκλιος)

Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 100835/Γ2/04-09-2012 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 2507) με θέμα «Λειτουργία κατευθύνσεων Γενικού Λυκείου και μαθημάτων επιλογής». 

Μερικοί γονείς πρέπει να μάθουν να ελέγχουν τα παιδιά τους…

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα 4moms

O Matt Walsh είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και blogger. Πάνω απ΄όλα, όμως, είναι πατέρας διδύμων. Με αυτή του την ιδιότητα, λοιπόν, έγραψε ένα γράμμα σε έναν ακροατή του. Η στάση του ακροατή του σε ένα σουπερ μάρκετ σχετικά με μια μητέρα και το παιδί της εξόργισε τον παραγωγό ο οποίος αποφάσισε να του απαντήσει δημοσίως… με έναν καυστικό τρόπο. Ένα γράμμα γεμάτο αλήθειες, ένα γράμμα αφιερωμένο εμμέσως πλην σαφώς στις μητέρες. Και τι καλύτερο να υπερασπίζεται ένας άντρας τη στάση μιας μητέρας! Ένα ενδιαφέρον γράμμα που πρέπει να διαβάσουν γονείς και μη…

Εξέταση αίματος στη διάγνωση του παιδικού καταρράκτη

Μια αιματολογική εξέταση μπορεί να βελτιώσει τη θεραπεία των παιδιών που έχουν γεννηθεί με συγγενή καταρράκτη, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ παρουσιάζοντας το τεστ στην Βρετανική Εταιρεία Γενετικής Ιατρικής. 

Έναρξη διαδικασιών επιλογής Προγραμμάτων ΜΚΟ προς χρηματοδότηση για το έτος 2013 από τη EuroCharity

Για δεύτερη χρονιά μέσω Facebook η ψηφοφορία
Για 8η συνεχόμενη χρονιά και στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η EuroCharity, ενισχύει το έργο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Στο τέλος κάθε οικονομικού έτους, η εταιρία προσφέρει ποσοστό των κερδών της για τη χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων ΜΚΟ με σκοπό να στηρίξει σημαντικά το έργο τους, τόσο μέσω της οικονομικής ενίσχυσης, όσο και μέσω της προβολής των δράσεων και των προγραμμάτων τους μέσω του www.eurocharity.gr. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί συνολικά δεκατέσσερα (14) προγράμματα ΜΚΟ.

Μεταίχμιο: Τα νέα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ





ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το αγόρι που ζωγράφιζε τον ουρανό του Βασίλη Παπατσαρούχα
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών

"Ταιριάζουμε στην Αίγινα". Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

Με δράσεις στα σχολεία της Αίγινας ξεκίνησε και φέτος το πρόγραμμα "Ταιριάζουμε στην Αίγινα", το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στο νησί στις 4, 5, και 6 Οκτωβρίου και έχει ως στόχο την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το πρόγραμμα γίνεται με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "ΑΛΜΑ", σε συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, τη στήριξη του Δήμου Αίγινας και άλλων φορέων του νησιού.

«Ποδηλατώ στην Καλαμαριά» ποδηλατοδρομία 10χλμ

Η ποδηλατοδρομία με τίτλο « Ποδηλατώ στην Καλαμαριά» - διαδρομή 10 χιλιομέτρων για παιδιά και ενήλικες, μέσα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καλαμαριάς, εντάσσετε μέσα στο σύνολο αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων, δέκα (10) τον αριθμό και συνδιοργανώνεται με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης –Ανατολική Α.Ε. 

Προγράμματα από την "Έκφραση"!

Η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη "Έκφραση" της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ είναι μια πρωτότυπη πρόταση πολιτιστικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για παιδιά 5 έως 12 ετών.

Δημιουργήθηκε το 2008 με στόχο την απελευθέρωση της έκφρασης μέσα από την επαφή των παιδιών με νέες και παραδοσιακές μορφές τέχνης, καθώς και την ευαισθητοποίηση απέναντι σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού και περιβάλλοντος. Η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη "Έκφραση" παρέχει εβδομαδιαία σεμινάρια για παιδιά από εξειδικευμένους επαγγελματίες, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα εκδρομές και αφιερώματα.

Οδοντιατρική εξέταση παιδιών και ενηλίκων με σύνδρομα Noonan, Prader-Willi, Williams, Lowe

Δημοσιεύτηκε στο NOESI.gr
Σε πολλές περιπτώσεις, άτομα με τα σύνδρομα Noonan, Williams, Prader-Willi και Lowe εμφανίζουν, ακόμη και από την παιδική ηλικία, προβλήματα με τα δόντια και τα ούλα τους που πιθανόν παραμένουν αδιάγνωστα. Στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με επιβλέποντες εξειδικευμένους καθηγητές και σε συνεργασία με το Τμήμα Γενετικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία (Επίκ. Καθηγήτρια κ. Φρυσίρα) παρέχεται δωρεάν οδοντιατρική εξέταση, ενημέρωση και θεραπεία.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στο Βιβλιοτρόπιο!

Το Βιβλιοτρόπιο σε συνεργασία με "Το Χαμόγελο του Παιδιού" συγκεντρώνει στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Καζαντζή 25, Αγρίνιο, 2641021454) σχολικά είδη για τις ανάγκες του Οργανισμού (έως την 15η Οκτωβρίου 2013).

Vodafone World of Difference - Συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτούς που θέλουν να κάνουν τη «διαφορά»

Το πρόγραμμα «Vodafone World of Difference» υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και, φέτος, δίνει τη δυνατότητα σε δέκα (10) άτομα να εργαστούν για έξι (6) μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα επιλέξουν και να συμβάλουν στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών της κοινωνίας.