Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Εκθεση στης Θεσαλονίκης

Από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται σε πόλη των Χριστουγέννων. Στο χώρο της Εκθεσης, σε 16.000 τετραγωνικά μέτρα, μέσα στις επόμενες μέρες θα «ξεδιπλωθούν» λαμπερά σκηνικά και θα γεμίσουν παιδικά γέλια, δράσεις και εκλπήξες, μέσα σε 100% γιορτινό κλίμα, για 39 ημέρες.

Η Plan Toys συνεχίζει τη δωρεά παιχνιδιών για παιδιά

Η Plan Toys, η πρώτη πράσινη εταιρία κατασκευής ξύλινων οικολογικών παιχνιδιών, συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν σε Κρατικά Ιδρύματα και Ειδικά Σχολεία, την πρώτη σειρά οικολογικών παιχνιδιών για παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Υποψήφιοι χρήστες ουσιών τα έξυπνα παιδιά

Τα έξυπνα παιδιά είναι πιθανότερο να κάνουν χρήση παράνομων ουσιών αργότερα στη ζωή τους, δείχνει έρευνα που διαπιστώνει ότι παιδιά που είχαν υψηλό δείκτη ευφυΐας στην ηλικία μεταξύ 5 και 10 ετών, εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο να κάνουν χρήση ναρκωτικών (από κάνναβη έως κοκαΐνη) όταν μεγάλωσαν.

Τα παιδιά στην κουζίνα

Μια μεγάλη γιορτή με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τη γαστρονομία θα έχει ετοιμάσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρώην 13ο Λύκειο, (Εθνικής Αμύνης 26) από τις 11:00 έως τις 15:00.

Αρμενία: Υποχρεωτικό μάθημα το σκάκι στα δημοτικά σχολεία

Μαζί με την ιστορία και τα μαθηματικά πλέον τα παιδιά ηλικίας μεταξύ επτά και εννέα ετών θα διδάσκονται υποχρεωτικά σκάκι στο σχολείο, σύμφωνα με απόφαση της αρμενικής κυβέρνησης. Όπως στα περισσότερα πρώην σοβιετικά κράτη, το σκάκι αποτελεί εθνικό πάθος και η Αρμενία μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς διακεκριμένους σκακιστές.

Μέτρα για την προστασία της σχολικής κοινότητας ζητά η ΟΛΜΕ με αφορμή την επίθεση μαθητή με σπαθί

Tη βαθιά της ανησυχία για το περιστατικό βίας σε σχολείο του Αμαρουσίου, όταν μαθητής τραυμάτισε με σπαθί δύο άτομα, εξέφρασε η ΟΛΜΕ, καλώντας την Πολιτεία να λάβει επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια παιδιών και διδασκόντων.

Ιταλία: «Καλοί» και «κακοί» μαθητές στην ίδια τάξη για καλύτερες επιδόσεις

Οι «μεικτές» τάξεις κάνουν καλύτερους μαθητές είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ιταλοί ερευνητές μελετώντας τη σύνθεση των σχολείων σε συνδυασμό με τις μαθητικές επιδόσεις στις εξετάσεις.

Στα σχολεία στη Silicon Valley απαγορεύεται η χρήση υπολογιστών

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει παράδοξο: σε ένα σχολείο που βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ και στο οποίο φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων στην Google, την Apple, την Yahoo και άλλων τεχνολογικών κολοσσών, δεν υπάρχει ούτε ένας υπολογιστής, ούτε μια οθόνη.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), στην προσπάθειά του για συνεχή βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών του δράσεων, θα υλοποιήσει δύο επιμορφωτικά προγράμματα στην Αθήνα με τίτλο: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ». Τα προγράματα θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. στο διάστημα από 25 Νοεμβρίου 2011 έως και 17 Δεκεμβρίου 2011.

Πρόληψη της νεογνικής αναιμίας με καθυστερημένη αποκοπή του ομφαλίου λώρου

Η καλύτερη πρακτική για την υγεία του νεογνού είναι ο ομφάλιος λώρος να μην κόβεται αμέσως μετά τον τοκετό, αλλά αφού περάσουν λίγα λεπτά από τη γέννηση του, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο BMJ.

Τουρισμός για ΑΜΕΑ: Ανάγκη αλλά και ευκαιρία ανάπτυξης

Στην Ελλάδα, μια χώρα όπου ο τουρισμός θεωρείται η βαριά της βιομηχανία, απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε μορφή οργανωμένου τουρισμού για άτομα με αναπηρία. Πέραν αυτού, ξενοδοχεία, αρχαιολογικοί χώροι, μέσα μαζικής μεταφοράς δεν διευκολύνουν ιδιαίτερα τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αλλά και τους ξένους επισκέπτες με ειδικές ανάγκες που επιθυμούν να επισκεφθούν συγκεκριμένους προορισμούς, καθώς τα προβλήματα προσβασιμότητας είναι πολλά και μεγάλα.