Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Μια μέρα στη ζωή ενός παιδιού με δυσκολία στην ταχύτητα επεξεργασίας/ μειωμένη ταχύτητα επεξεργασίας (Slow Processing Speed)

Αυτή είναι η Σοφία, μαθήτρια της Γ΄Δημοτικού με μειωμένη ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών. Είναι ένα έξυπνο παιδί, αλλά ο εγκέφαλός της χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να προσλάβει και να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες. Η μειωμένη ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών επηρεάζει όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής της Σοφίας. Πώς; Παρακολουθήστε μια τυπική μέρα της και θα καταλάβετε!

Σχολεία: Πυκνώνουν οι αντιδράσεις για Τράπεζα Θεμάτων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής - Η ιδιαιτερότητα των Εσπερινών Λυκείων

Με καταλήψεις, κινητοποιήσεις και πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας μαθητές και εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο Παιδείας την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία έχει διαμηνύσει ότι φέτος θα εφαρμοστούν και τα δυο μέτρα, που έχουν αποφασιστεί για το λύκειο, η εκπαιδευτικοί κοινότητα επιμένει να καταργηθούν καθώς φέτος καθώς η νέα γενιά είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη λόγω της πανδημίας ενώ χιλιάδες παιδιά βιώνουν σοβαρά προβλήματα μέσα στα σπίτια τους (θανάτους, ασθένειες, οικονομικές δυσκολίες κ.α ).

Με e-mail θα σταλεί στους γονείς η βαθμολογία τετραμήνου των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου

Με e-mail, μέσω του πληροφοριακού συστήματος myschool και χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας των γονέων στις σχολικές μονάδες, θα σταλούν το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, οι έλεγχοι επίδοσης (Α΄τετραμήνου) των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Το Α’ τετράμηνο, του τρέχοντος σχολικού έτους, λήγει την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου .

Ερευνητές του Χάρβαρντ – Μεγάλη ανατροπή για τα έξυπνα παιδιά

Το άγχος που μπορεί να έχει μια μητέρα την πρώτη περίοδο της ζωής του παιδιού της, είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Αυτό το έχουν καταγράψει οι επιστήμονες και το διαβάζουμε συχνά. Εκείνο που δεν είναι γνωστό, είναι ότι υπάρχει μια «ασπίδα προστασίας» από τις αρνητικές επιπτώσεις του άγχους: η πίστη ότι οι δεξιότητες των παιδιών μας μπορούν να αλλάξουν.

Εννιάχρονος πέρασε μαθηματικά Γυμνασίου: «Η Nasa θα θέλει να τον εκμεταλλευτεί»

Μια μαθηματική διάνοια γιόρτασε την απόκτηση του GCSE (General Certificate of Secondary Education) σε ηλικία μόλις εννέα ετών.

Ο Λεονάρντο, από το Flintshire της Ουαλίας, βαθμολογήθηκε με C σε μαθηματικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που κανονικά διδάσκονται μαθητές έξι ή επτά χρόνια μεγαλύτεροι- αφού έδωσε εξετάσεις τον Νοέμβριο και ήδη μελετά για να συμμετάσχει στο υψηλότερο επίπεδο το καλοκαίρι.

Νέα Υόρκη: Ένα 11χρονο Ελληνόπουλο έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ ομοίωμα του Τιτανικού με τουβλάκια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», ο 11χρονος Νικόλαος Καλογρίδης, ένα Ελληνόπουλο από την περιοχή Τζαμάικα της Νέας Υόρκης, έφτιαξε παιχνίδι με τουβλάκια με 9090 κομμάτια, σε μόλις τρεις ημέρες!

Με υπομονή και επιμονή, ξεκίνησε να κατασκευάζει το ομοίωμα του Τιτανικού από τουβλάκια, που του χάρισαν οι γονείς του, ανήμερα τα Χριστούγεννα και δίνοντας όλη του την ενέργεια το ολοκλήρωσε σε τρεις ημέρες.

Λιγότεροι οι «θετικοί» στον κορωνοϊό μαθητές με ανοιχτά τα σχολεία

Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορωνοϊό, απ' ό,τι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων (από 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών μείωση σε 33.194), και παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Σουηδία: Βίντεο στο TikTok τρομοκρατούν τα παιδιά – Τους λένε πως ξεκινά πόλεμος με τη Ρωσία

Παιδιά και έφηβοι στη Σουηδία άρχισαν ξαφνικά να ρωτούν, με αγωνία, τους γονείς τους εάν η χώρα τους πρόκειται να δεχθεί στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Από που τους ήρθε όμως αυτή η ιδέα; Το θέμα άρχισε να αποκτά διαστάσεις έπειτα από σχετικές αναρτήσεις γονέων στα social media, με πολλούς γονείς αλλά και πολλούς δασκάλους δημοτικών σχολείων να επιβεβαιώνουν ότι όντως έχουν έρθει παιδιά και τους έχουν ρωτήσει εάν πρόκειται να γίνει πόλεμος με τη Ρωσία.

Αναστασία Κακουλίδου: Η ζωή μου με την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Είμαι η Αναστασία και εκτός από ευτυχισμένη εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, κόρη, αδελφή, εγγονή, ανιψιά και φίλη, δηλώνω πλέον και ασθενής με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Το ταξίδι μου στη νόσο ξεκίνησε πριν τρία χρόνια. Δεκέμβριος 2018, μόλις 30 χρονών. Ένα ταξίδι με δύσκολη αναχώρηση, με αποσκευές γεμάτες αγωνία για το μέλλον, με συνταξιδιώτες την οικογένειά μου και στενούς φίλους, με εισιτήριο το πείσμα μου πως θα τα καταφέρω και μοναδικό προορισμό την ψυχική και σωματική μου υγεία. Η έντονη ψυχολογική πίεση, το αίσθημα του άγχους και του φόβου, έφεραν ως «δώρο» τα πρώτα μουδιάσματα στο σώμα, την ανεξήγητη για την ηλικία μου κόπωση, τους ασταμάτητους πονοκεφάλους.

«Safe School»: Συσκευή προειδοποίησης σεισμών