Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

12 Μύθοι για τον Αυτισμό

Δύο νέα παιδιά φτιάχνουν τα πιο cool ελληνικά εκπαιδευτικά παιχνίδια

http://mygreekgames.com/
My Greek games: Η Έφη και ο Χρήστος εμπνέονται από την ελληνική Ιστορία και το σύγχρονο design και φτιάχνουν παιχνίδια που, εκτός από τον νου, αποτελούν τροφή και για το μάτι 

My Greek Games είναι δύο νέοι από τη Θεσσαλονίκη που προέρχονται από τον χώρο των τεχνών. Η Έφη Καραγκούνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980, είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (Ουαλία) και αγαπάει τον αρχιτεκτονικό και μη σχεδιασμό. Ο Χρήστος Παπαχρήστου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980 και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Sunderland (Αγγλία), ιδιαίτερα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα. 

Παιδιά με διαταραχές αυτισμού ανοίγουν τα «φτερά» τους

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, 30 παιδιά, γονείς και θεραπευτές θα ανοίξουν τα «φτερά» τους, κάνοντας προσομοίωση αεροπορικού ταξιδιού, στο πλαίσιο του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Boarding Pass στον Aυτισμό» που δημιούργησε το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα συμβουλευτικής στα σχολεία του Δήμου Θέρμης

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται εξειδικευμένες ενημερωτικές ομιλίες ενώ παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Το πρόγραμμα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμης υλοποιεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιεί η αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. Ο απολογισμός, μέχρι τώρα, περιλαμβάνει 115 ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες συμβουλευτικής στήριξης που συνεχίζονται, αλλά και δράσεις που ολοκληρώθηκαν όπως οι δράσεις ενημέρωσης για το έργο, οι ομάδες στήριξης γονέων, οι ομάδες στήριξης εφήβων και το βραχύχρονο σεμινάριο εκπαιδευτικών .

Το νέο λύκειο επί τάπητος

Τον χαμένο χρόνο στη δρομολόγηση αλλαγών στη δομή του λυκείου επιχειρεί να αναπληρώσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την Παρασκευή ο υπουργός συναντήθηκε για το θέμα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Γεράσιμο Κουζέλη. Η δομή του νέου λυκείου θα σκιαγραφήσει και το νέο εξεταστικό σύστημα για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα περιθώρια για τη Β΄ Λυκείου, υπάρχει χρόνος για την τελική μορφή του νέου συστήματος πρόσβασης.

Είδη για τα ειδικά σχολεία συγκέντρωσε ο “Ευκλής”

Διάφορα είδη για την καθημερινή λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου συγκέντρωσαν οι πεζοπόροι του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής”.

5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας «Αξιοποίηση των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη»

Στη Θεσσαλονίκη, στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη» και ειδική θεματική ενότητα με τίτλο: «Τεχνολογίες, Τέχνες και Πολιτισμός στην Εκπαίδευση», το οποίο διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» με συνδιοργανωτές:

Γνωριμία με θεραπευτικά σκυλιά για παιδιά του ΚΗΦΑΑΜΕΑ

Ένα μικρό αδέσποτο κουτάβι από τα Χανιά, ο Κάσπερ, που υιοθετήθηκε από μία Γερμανίδα επέστρεψε ως θεραπευτικός σκύλος και έδωσε ιδιαίτερα χαρά στα παιδιά του ΚΗΦΑΑΜΕΑ τα οποία επισκέφτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι.

Καθηγητές, γονείς και μαθητές μαγείρεψαν για άτομα που έχουν ανάγκη

Οι γονείς μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές του Λυκείου Βάμου, ετοίμασαν 250 περίπου μερίδες φαγητό για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βάμου διοργάνωσε εθελοντική φιλανθρωπική δράση, η οποία φιλοξενήθηκε στην αυλή του Γυμνασίου.

Το φαγητό παραδόθηκε στον κ. Σημαντηράκη εκπρόσωπο των φιλανθρωπικών δομών της Μητρόπολης Χανίων. 

Οδηγίες για τη σωστή διατροφή των παιδιών σας. Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι

Γενικές οδηγίες για τα γεύματα των παιδιών

Το πρωινό του παιδιού είναι από τα βασικά γεύματα του, αφού του δίνει ενέργεια για να αρχίσει την ημέρα του!

Έτσι λοιπόν 1 ποτήρια γάλα με 1 φέτα ψωμί ολικής με σπιτική μαρμελάδα ή μέλι, διαφορετικά δημητριακά ολικής άλεσης και ένα φρούτο είναι ιδανικά για το πρωινό του.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων 2018 για παιδιά

«Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται τα ανήλικα τέκνα των δικαιούχων, που έχουν γεννηθεί από 1.1.2002 έως 14.6.2012.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το έτος 2018 από την 15η Ιουνίου έως την 3η Σεπτεμβρίου και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου για παιδιά με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Συναισθημάτων

Παιδικά εργαστήρια με παραμύθια μετά μουσικής και πολλές εκπλήξεις διοργανώνονται από το Μουσείο Συναισθημάτων, τις ημέρες του Πάσχα.

Η ικανότητα μας να καλωσορίζουμε τις αλλαγές στη ζωή μας είναι πολύτιμη.

3ο Λύκειο Καβάλας: Βιωματικά… μαθήματα στην Πολωνία για την περιθωριοποίηση και τη φτώχεια

Αποστολή του σχολείου βρέθηκε στη Βαρσοβία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με καθηγητές και μαθητές από 6 χώρες για ένα φλέγον κοινωνικό θέμα-Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου καθώς όπως αναφέρουν οι πρόσφατες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, αποτελούν άλλο ένα καίριο πλήγμα για τα άτομα αυτά.