Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τι είναι το σύνδρομο Pendred;

Το σύνδρομο Penndred είναι μια κλινικά ετερογενής γενετική διαταραχή που προκαλεί πρώιμη απώλεια ακοής (αμφοτερόπλευρη νευροαισθητήρια βαρηκοϊα) στα παιδιά. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τον θυρεοειδή αδένα και μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα με την ισορροπία. Το σύνδρομο πήρε το όνομά του από τον Vaughan Pendred, τον γιατρό που περιέγραψε για πρώτη φορά άτομα με την συγκεκριμένη διαταραχή.

Εργαστήριο: «Αντιμετωπίζοντας τις ψευδείς ειδήσεις: Οδηγός για οικογένειες»

Το Goethe-Institut Thessaloniki στο πλαίσιο του προγράμματος “Fakeless” και της έκθεσης για την εκπαίδευση στα μέσα επικοινωνίας, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο ΜεταΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, Διαχείρισης Πληροφοριών και Δεδομένων (MetaDATA LAB) του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, σας προσκαλούν την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 στο εργαστήριο «Αντιμετωπίζοντας τις ψευδείς ειδήσεις: Οδηγός για οικογένειες».

Stop στα social media για παιδιά κάτω των 14 ετών – Αυστηρός νόμος στη Φλόριντα

Stop στη χρήση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών βάζει η Φλόριντα με νέο σαρωτικό νόμο που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον ερχόμενο Ιανουάριο

Με τίτλο HB3 και υπογεγραμμένο από τον κυβερνήτη Ron DeSantis, το νομοσχέδιο καθοδηγεί τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να διαγράψουν τους λογαριασμούς των ατόμων κάτω των 14 ετών και εισάγει πρόστιμα έως και 50.000 δολλάρια για παραβάσεις.

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down - Πρόεδρος συλλόγου «Ηλιαχτίδα»: «Φτάναμε στο ακραίο σημείο να αμφισβητείται ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών ΑμΕΑ στη ζωή»

Τον περασμένο Ιανουάριο η Mar Galceran έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη βουλεύτρια με σύνδρομο Down που εξελέγη στο ισπανικό κοινοβούλιο. Η εκλογή της δεν αποτέλεσε ένα τυχαίο γεγονός καθώς, η ίδια, αγωνιζόταν για δεκαετίες ώστε τα άτομα με νοητική αναπηρία να αποκτήσουν την ορατότητα και το βήμα που δικαιούνται. «Η κοινωνία αρχίζει να βλέπει ότι τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν πολλά να συνεισφέρουν. Αλλά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς», έλεγε η ίδια τοτε τον Guardian.

Απογοητευτικά αποτελέσματα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας: Έχουν μειωμένη σωματική δραστηριότητα και περνούν αυξημένο χρόνο μπροστά στις οθόνες

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, δεν είναι όσο κινητικά δραστήρια θα έπρεπε και περνούν πολύ χρόνο μπροστά στις οθόνες, δύο συμπεριφορές με αρνητικές συνέπειες στην υγιή ανάπτυξή τους. Την ίδια ώρα, ερευνητές διαπιστώνουν ότι τα κράτη στην Ευρώπη δεν έχουν δημιουργήσει εθνικές πολιτικές για να θωρακίσουν τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη υγεία των μελλοντικών πολιτών τους.

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι με αναπηρία: Πότε δικαιούνται μισθό και εθνική σύνταξη

Συμπληρωματικές οδηγίες για τους ανάπηρους συνταξιούχους που εργάζονται εξέδωσε ο ΕΦΚΑ, αναφορικά με την αξιοποίηση του πρόσθετου χρόνου ασφάλισης και εργασίας, αλλά και όταν εκπίπτει της αναπηρίας, ενώ λάμβανε σύνταξη λόγω αναπηρίας και ήταν παράλληλα εργαζόμενος.

Τα Special Olympics Hellas και ο Όμιλος Attica υπέγραψαν τριετή συμφωνία για την ενίσχυση προγράμματος συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού

Τα Special Olympics Hellas και ο Όμιλος Attica υπέγραψαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου τριετή συμφωνία για την ενίσχυση προγραμμάτων συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού. Ο Όμιλος Attica γίνεται χρυσός χορηγός των Special Olympics Hellas παρέχοντας χρηματοδότηση στη λειτουργία των σχετικών προγραμμάτων για τα έτη 2024, 2025 και 2026.

5o Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών 2024 στα Σπάτα

Από τις 8 έως 11 Απριλίου, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων «Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» θα διεξαχθεί το «5o Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών 2024», το οποίο εφέτος εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της ΓΓΑ #BEACTIVE# που αποτελεί ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έξυπνο» παιχνίδι ρομπότ κάνει τα παιδιά πιθανό στόχο κυβερνοεγκληματιών

Τα παιδιά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανό στόχο κυβερνοεγκληματιών εξαιτίας ευπαθειών σε ένα δημοφιλές έξυπνο παιχνίδι που μοιάζει με ρομπότ, σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky. Οι ευπάθειες του παιχνιδιού θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους χάκερς να πάρουν τον έλεγχο του συστήματος του παιχνιδιού και να το χρησιμοποιήσουν για να επικοινωνούν κρυφά με τα παιδιά μέσω video chat χωρίς τη γονική συγκατάθεση. Μεταξύ των κινδύνων που σχετίζονται με την εφαρμογή του συστήματος του ρομπότ είναι και η παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όπως το όνομα, το φύλο και η ηλικία των χρηστών, ακόμη και οι τοποθεσίες τους.

Βρετανία: Σε πρωτοφανές επίπεδο έφτασε ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε κατάσταση φτώχειας

Ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε κατάσταση φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε σε πρωτοφανές επίπεδο, για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, λόγω της κρίσης του κόστους διαβίωσης που πλήττει τη χώρα.