Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Γιατροί με αναπηρίες: Γιατί είναι σημαντικοί.

Μεγαλώνοντας, η αδερφή μου ποτέ δεν άφησε την οικογένειά μας να πάρει την ειδική κάρτα «αναπηρίας» για το αυτοκίνητο. Γεννημένη 3 μήνες πρόωρα με εγκεφαλική παράλυση, χρησιμοποιεί πατερίτσες για να κινείται. Ωστόσο, προτιμά να περπατήσει μισό μίλι για να φτάσει στην είσοδο του εμπορικού κέντρου παρά να παρκάρει στις ειδικές θέσεις για ανάπηρους ακριβώς δίπλα στην είσοδο (κάτι που θεωρώ τελείως υπερβολικό κατά τη διάρκεια των διακοπών όταν μια θέση parking είναι πιο σημαντική από τα δώρα στο εσωτερικό του καταστήματος). Η προοπτική, ωστόσο, για μικρότερο στιγματισμό και μεγαλύτερη υποστήριξη στα άτομα με αναπηρίες ήταν ο βασικός λόγος που η οικογένειά μου μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Η αδερφή μου γεννήθηκε την χρονιά που πέρασε ο νόμος Americans with Disabilities Act (ADA)- ένας νόμος που επιβεβαίωσε την ηθική και πρακτική δέσμευση της Αμερικής στην ισότητα.

Η Μαλάλα έγινε δεκτή στην Οξφόρδη -3 χρόνια μετά το Νόμπελ και 5 από τα δολοφονικά πυρά του Ταλιμπάν

Η εικοσάχρονη Πακιστανή ακτιβίστρια αρίστευσε στις εξετάσεις και πλέον θα φοιτήσει σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Όπως είναι γνωστό, από την Οξφόρδη έχουν αποφοιτήσει σπουδαίοι συγγραφείς, καλλιτέχνες και αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων και η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο. Στο φημισμένο πανεπιστήμιο θα σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Οικονομικά.

Εθνικό απολυτήριο και βαθμοθηρία

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει παρουσιάσει σχέδιο αλλαγών στο λύκειο, βάσει του οποίου οι μαθητές στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου θα εστιάζουν στα κρίσιμα μαθήματα για την εισαγωγή σε κάποια σχολή ΑΕΙ. Θα διδάσκονται περισσότερες ώρες τα μαθήματα αυτά –για παράδειγμα, Αρχαία και Ιστορία οι ενδιαφερόμενοι για τις σχολές ανθρωπιστικών επιστημών, Μαθηματικά και Φυσική αυτοί των θετικών– ενώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη Γυμναστική και τα Θρησκευτικά· οι υπέρμαχοι των Θρησκευτικών θα έπρεπε να προβληματισθούν για το μειωμένο ενδιαφέρον που δείχνουν τα παιδιά στο μάθημα, αλλά εκείνοι στρουθοκαμηλίζουν αρκούμενοι στο ότι απλώς υπάρχει στο πρόγραμμα. Στο τέλος της Γ΄ Λυκείου οι μαθητές, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, θα λαμβάνουν το εθνικό απολυτήριο.

Ελληνοαραβικό αλφαβητάρι με πρωτότυπη εικονογράφηση

Ένα ελληνοαραβικό αλφαβητάριο με πρωτότυπη εικονογράφηση και με πρωταγωνιστές τον Ιλάφ, τον Ματζίντ, τη Φάτιμα και τον Τζαμίλ, δημιούργησαν μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης προκειμένου να διδάξουν την ελληνική γλώσσα σε πρόσφυγες.

Σνάκς για μωρά

Εάν το μικρό σας κοντεύει να κλείσει τα πρώτα του γενέθλια και έχει αρχίσει να θέλει να τρώει και από το δικό σας πιάτο, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε να του προσφέρετε μικρές μπουκίτσες όπως:
  • Ώριμα φρούτα και μικρές μπουκίτσες καλοβρασμένων λαχανικών, όπως καρότα, πατάτα, κολοκύθι, μπρόκολο κτλ.
  • Κομματάκια από καλοβρασμένα κρέατα όπως κοτόπουλο, ψάρι κτλ.
  • Δημητριακά σπασμένα σε κομματάκια και μουλιασμένα στο γάλα του.
  • Μικρές μπουκίτσες μαλακού τυριού και κομμένα μακαρόνια μικρού μεγέθους

Σπίτι Φροντίδας για όλα τα παιδιά που είναι σε κίνδυνο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

Ολα τα παιδιά που είναι σε κίνδυνο και έχουν την ανάγκη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου, αποκτούν το δικό τους Σπίτι Φροντίδας στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, όπως ανακοινώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Μπούλινγκ: Φινλανδική «συνταγή» για την αντιμετώπιση του «εφιάλτη» στα αμερικανικά σχολεία

Η Φινλανδία έχει βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη του μπούλινγκ. Το φινλανδικό πρόγραμμα KiVa , που σημαίνει «κατά του μπούλινγκ», μεταφράστηκε και μοιράστηκε σε πολλά σχολεία της Ευρώπης. Στα περισσότερα από αυτά λειτούργησε. Τώρα, ήρθε η σειρά της Αμερικής. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν πως οι διαφορές στη νοοτροπία των ευρωπαίων και των αμερικανών μαθητών, δεν θα επιτρέψουν σε ένα πρόγραμμα σαν το KiVa να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Στην Ισλανδία δεν γεννιούνται παιδιά με σύνδρομο Down.

Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σχεδόν όλους τους απλούς και καθημερινούς μας στόχους εκπληρωμένους, αλλά και δεδομένους, υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που δίνουν έναν πραγματικό αγώνα ζωής για να τους κάνουν πράξη και να ζήσουν μια ζωή όπως όλοι μας. Το σύνδρομο Down δεν αποτελεί ασθένεια, αλλά μια ιδιαιτερότητα, η οποία χαρακτηρίζει τα άτομα αυτά, που παρά τις δυσκολίες, μπορούν να έχουν έναν δυναμικό ρόλο στην κοινωνία και να εκπληρώσουν στόχους, που κάποιοι απλοί άνθρωποι, ίσως να μην προσπαθούσαν ποτέ.