Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

10 συμβουλές για επιτυχημένες γιορτές με τα παιδιά με αυτισμό: γενέθλια, θρησκευτικές γιορτές, οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Οι γιορτές είναι πηγή άγχους για πολλές οικογένειες (και για τα παιδιά και για τους γονείς). Αν έχετε παιδί με ειδικές ανάγκες αυτές οι γιορτές γίνονται τρομαχτικά γεγονότα που οι περισσότεροι γονείς θα ήθελαν να διαγράψουν από το ημερολόγιό τους ή να μάθουν να τις γιορτάζουν διαφορετικά. Οι περισσότερες οικογένειες θέλουν να διατηρούν δεσμούς με τους συγγενείς και τους φίλους τους, κάτι που γίνεται κυρίως με συγκεντρώσεις στις διακοπές ή σε οικογενειακές γιορτές. Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού έτσι ώστε να είναι σε θέση να απολαμβάνουν αυτές τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα πάρτι; Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας με αυτισμό να αναπτύξει τις κοινωνικές δεξιότητες που είναι αναγκαίες για να αλληλοεπιδρά με άλλους στα πλαίσια τέτοιων κοινωνικών εκδηλώσεων;

Διδάσκοντας στο παιδί την αξία της ευγνωμοσύνης κι όχι απλά πώς να λέει «ευχαριστώ»

Eίναι ίσως πολύ δύσκολο να διδάξεις σε ένα παιδί την ευγνωμοσύνη, ειδικά όταν εμείς οι ίδιοι ως ενήλικες, δυσκολευόμαστε πολλές φορές να αντιληφθούμε την έννοιά της.

Τα Χριστούγεννα είναι πέρα από οτιδήποτε άλλο η εποχή της ευγνωμοσύνης. Είναι η εποχή που κατανοούμε λίγο περισσότερο την αξίας της μοιρασιάς, την αξία της ανιδιοτελούς αγάπης σε όλα τα επίπεδα.

Δημοσκόπηση – Πώς να αποτρέψετε το άγχος των Χριστουγεννιάτικων διακοπών στα παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι χωρίς καμία αμφιβολία ημέρες χαράς για μικρούς και μεγάλους. Όμως είναι και μία πολυάσχολη περίοδος όπου ακόμη και τα παιδιά μπορούν να νιώσουν άγχος, γεγονός που μπορεί να τους καταστρέψει τα Χριστούγεννα.

Αρκετοί γονείς θέλουν να κάνουν τις γιορτές των Χριστουγέννων μαγικές για τα παιδιά τους, αλλά το αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν τελικά είναι εντελώς αντίθετο από το επιθυμητό, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Η αναπηρία είναι κουλ: Πώς ήταν η ζωή στην πόλη το 2021 για τα ανάπηρα άτομα;

Μπορούμε να κάνουμε τις ανασκοπήσεις της χρονιάς πιο ενδιαφέρουσες, λιγότερο ελιτίστικες, ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και άτομα που κινούνται στην πόλη με τα πιο cool crips στην ιστορία της ανθρωπότητας; (πες με υπερβολικό, δεν είμαι).

Με αφορμή αυτές τις προσωπικές απορίες, αποφάσισα να μιλήσω με τον Γρηγόρη και το Σπύρο, τους δημιουργούς της social σελίδας Η αναπηρία είναι κουλ.

Πανελλήνιες: Εξετάσεις «προσομοίωσης» από 3 Ιανουαρίου για χιλιάδες μαθητές

Πανελλαδικές 2022: Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν πάλι τα σχολεία οι μαθητές που παρακολουθούν φροντιστήρια καλούνται να δώσουν τις πρώτες εξετάσεις της νέας χρονιάς - Το πρόγραμμα και η ύλη των μαθημάτων για όλες τις τάξεις

Πώς να εκπαιδεύσουμε τα αγόρια μας στο να σέβονται τις γυναίκες

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών και οι γνωστές πλατφόρμες αποδείχθηκαν καθοριστικές στον αγώνα ενάντια σε τέτοιες κοινωνικές μάστιγες. Όμως οι γονείς και οι μέντορες μπορούν να έχουν πολύ μεγαλύτερη επιρροή. Είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες ουσιαστικές κινήσεις προκειμένου να περιοριστεί η ανάπτυξη συμπεριφορών σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, στην παιδική ηλικία έως και τα πρώτα ενήλικα χρόνια. Κι ενώ συχνά γίνονται θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και προσβολής αγόρια και άνδρες, στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα είναι γυναίκες και οι θύτες άνδρες οπότε θα βαδίσω αναλόγως σε αυτό το άρθρο.

Η «Μύρτις» εντάσσεται στα νέα προγράμματα σπουδών στα ελληνικά σχολεία

Στα νέα προγράμματα σπουδών των ελληνικών σχολείων εντάσσεται πλέον η «Μύρτις», το 11χρονο κορίτσι που πέθανε στον μεγάλο λοιμό των Αθηνών τον 5ο αι. π.Χ. και το πρόσωπό της αναπλάστηκε από την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη.

Εννέα χρόνια μετά τη συμπερίληψή της στα σχολικά βιβλία της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, ήρθε η ώρα να την ανακαλύψουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της χώρας μας.

ΑΕΙ: Βαθιά ριζωμένα τα προβλήματα

Πολλοί φοιτητές, λίγοι καθηγητές, ελλιπής παρακολούθηση των μαθημάτων, μη αξιοποίηση της βιβλιογραφίας –πλην του μοναδικού συγγράμματος και των σημειώσεων των συμφοιτητών–, χαμηλοί δείκτες αποφοίτησης. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως προς τον αριθμό των φοιτητών αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας. Επίσης, η χώρα μας πιάνει τους στόχους ως προς τον αριθμό πτυχιούχων στις δυναμικές ηλικιακές ομάδες. Αλλά αυτά μοιάζουν βιτρίνα, η οποία κρύβει τα ποιοτικά προβλήματα που έχει το μαζικό πανεπιστήμιο, τα οποία έχουν επιβαρυνθεί από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση λόγω της δημοσιονομικής κρίσης.

17ος Πανελλήνιο Διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης Εφήβων- Ενηλίκων "ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ"

 

πηγή



Κρήτη: Ο Νικόλας εκπαιδεύει δωρεάν σκύλους για ΑμεΑ και δίνει μαθήματα ανθρωπιάς

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο τους, ο κόσμος αυτός θα είναι πάντα πιο όμορφος. Πριν λίγες εβδομάδες, ο Νικόλας Μοναστηριώτης, εκπαιδευτής σκύλων, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Τού ζητήθηκε να εκπαιδεύσει ένα αδέσποτο σκυλί, κακοποιημένο στο παρελθόν, ώστε να μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά με τη νέα του κηδεμόνα, μία γλυκύτατη γυναίκα που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Μαρία Σπυράκη: Έγραψε παιδικό βιβλίο για το μεθάνιο

Το παραμύθι «Πουφ!!! Μεθάνιο» διατίθεται δωρεάν και έχει ως βασικό στόχο να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα της κλιματικής κρίσης.

«Πουφ!!! Μεθάνιο», είναι ο τίτλος της παιδικής ιστορίας που έγραψε η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, με στόχο να συζητήσουν τα παιδιά για την κλιματική κρίση, το ρόλο του μεθανίου στην ατμόσφαιρα και τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατόν ένα αέριο του θερμοκηπίου, που ζεσταίνει τον πλανήτη και συμβάλει στην κλιματική αλλαγή, να μετατραπεί σε μια χρήσιμη πηγή ενέργειας.