Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ευρωπαϊκός μαθητικός διαγωνισμός για το πείραμα στις Φυσικές Επιστήμες

H 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2014 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 30 Μαρτίου ώς 6 Απριλίου.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), δηλαδή οι εκπαιδευτικοί των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών που επιμορφώνουν τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης στην προσπάθεια τους για την ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.

Συγκέντρωση δώρων για παιδιά με ανάγκες

Την ευκαιρία να γίνει κάποιος νονός ενός παιδιού που έχει ανάγκη από βοήθεια και στήριξη προσφέρει ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ολοι μαζί για το παιδί». Για δεύτερη χρονιά, ο ΣΚΑΪ συγκεντρώνει δώρα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και άλλων πόλεων προκειμένου να δοθούν σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και τα χρήματα των οποίων δεν επαρκούν προκειμένου να χαρίσουν το γέλιο στα παιδιά τους κατά τις εορτινές ημέρες που έρχονται. Ο τίτλος της διοργάνωσης είναι «Αυτό το Πάσχα γίνε και εσύ νονός» και θα λάβει χώρα για τρία Σάββατα, αρχής γενομένης από αύριο.

Κόμικ αφύπνισης από μαθητές

Το εξώφυλλο του κόμικ με τίτλο «Out of life»
Μια εικονική εκδοτική επιχείρηση με σκοπό την αφύπνιση και την κινητοποίηση των νέων σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία συνέστησαν οι μαθητές της Β' Λυκείου του Β' Αρσάκειου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας που οργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).

Η αυστηρή ανατροφή κάνει τα παιδιά παχύσαρκα

Τα παιδιά που έχουν αυστηρούς γονείς και δεν έχουν καλή σχέση μαζί τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα, σύμφωνα με νέα καναδική μελέτη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μακ Γκιλ του Μόντρεαλ, με επικεφαλής την Δρ Λίσα Κακιναμι, διαπίστωσαν ότι τα νήπια, 2-5 ετών των οποίων οι γονείς ήταν αυστηροί, δηλαδή δεν τους επέτρεπαν να μιλούν πολύ ή δεν τους έδειχναν τρυφερότητα, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα, συγκριτικά με τα συνομήλικά τους που είχαν γονείς τρυφερούς και που ήταν πιο κοντά τους. 

To Μήνυμα Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2014

Ο Νοτιοαφρικανικής καταγωγής θεατρικός συγγραφέας, σχεδιαστής, σκηνοθέτης, δημιουργός θεατρικών παραστάσεων με κατασκευές και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Third World Bunfight», Brett Bailey, επιλέγηκε φέτος από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ) να γράψει το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

Τι να κάνουν οι γονείς όταν το παιδί «βρέχει» το κρεβάτι του


Ποια είναι τα συμπτώματα και οι αιτίες της νυχτερινής ενούρησης στα παιδιά;

Πρόκειται για την ακούσια απώλεια ούρων κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών είναι πιο ευάλωτα, αν και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να εμφανίσουν επίσης αυτή τη συμπεριφορά. 

Κινδύνους για τη μητέρα και το παιδί ενέχει ο τοκετός στο νερό

Ο τοκετός στο νερό δεν έχει αποδεδειγμένα οφέλη και μπορεί να ενέχει σπάνιους αλλά σοβαρούς κινδύνους για το νεογνό, άρα λοιπόν δεν ενδείκνυται για την πλειοψηφία των γυναικών, σύμφωνα με κοινή γνωμοδότηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων

Θες να κάτσουμε στο ίδιο θρανίο; Εκπαίδευση και διαφορετικότητα (2/4/14)

"Θες να κάτσουμε στο ίδιο θρανίο; Εκπαίδευση και διαφορετικότητα": Μέσα από τη συζήτηση θα αναζητηθούν εκπαιδευτικές μέθοδοι και τρόποι ώστε να διδαχθούν οι Έλληνες μαθητές την αποδοχή του διαφορετικού «Άλλου».

Εξετάζεται επιμήκυνση του διδακτικού έτους κατά 50 ώρες

Εως και την Τρίτη του Πάσχα θα κάνουν διακοπές οι μαθητές των σχολείων που μετείχαν σε καταλήψεις για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την έναρξη του σχολικού έτους μία εβδομάδα νωρίτερα, από τις 4 Σεπτεμβρίου αντί της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ήταν «άγρια παιδιά»


Ήταν τέσσερα παιδιά που μεγάλωσαν αυτοφυώς, χωρίς να τα δεΙ ποτέ γιατρός και χωρίς να έχουν βγεΙ ποτέ έξω από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους, σε προάστιο του Παρισιού. Οι γονείς τους (27 και 33 χρόνων) είναι άνεργοι. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά 5 και 6 χρονών δεν μιλάνε, δεν περπατάνε, βγάζουν άναρθρους ήχους και είναι υποσιτισμένα. Τα άλλα δύο είναι απλώς πολύ μικρά, 2 μηνών και 2 ετών…

Αποσύρονται παιδικά ρούχα λόγω καρκινογόνων ουσιών!

Aπαγορευμένες χρωματικές ουσίες, βρέθηκαν σε παιδικά ρούχα τριών εταιρειών ρουχισμού!

Τρεις εταιρείες ρουχισμού και συγκεκριμένα οι Rivers, Just Jeans και Pillow Talk ανακάλεσαν από την αγορά, παιδικά παντελόνια μετά την αποκάλυψη ότι περιέχουν απαγορευμένες χρωματικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να διασπαστούν και να δημιουργήσουν κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου.

Δωρεάν κατασκήνωση για 35.000 παιδιά

Τη δυνατότητα να κάνουν δεκαπενθήμερες διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις, θα έχουν το ερχόμενο καλοκαίρι 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων, που ο ασφαλιστικός τους φορέας δεν τους καλύπτει αυτό το έξοδο.