Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Πριν γεννηθούν «μαθαίνουν» τη μητρική τους γλώσσα τα παιδιά

Τους ήχους της μητρικής τους γλώσσας μπορούν να ξεχωρίσουν τα νεογνά λίγη ώρα μετά την γέννησή τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Acta Paediatrica

Ιστότοπος: First World War Centenary

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος αποτέλεσε σταθμό στην παγκόσμια ιστορία, καθώς είχε αντίκτυπο στη ζωή όλων των ατόμων. Ακόμη και σήμερα, έναν αιώνα μετά,  όλοι συνδεόμαστε με κάποιον τρόπο με το γεγονός αυτό. Το IWM (Imperial War Museums) δημιούργησε ένα δίκτυο 500 περίπου τοπικών, περιφερειακών, εθνικών και διεθνών πολιτισμικών και εκπαιδευτικών οργανώσεων, στο οποίο επιδιώκεται η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τη ζωή την περίοδο του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Μεταβείτε στον ιστότοπο First World War Centenary και περιηγηθείτε στο πλούσιο υλικό.

Προβολή: Arvind Gupta - Μετατρέποντας σκουπίδια σε εκπαιδευτικά παιχνίδια


Στο συνέδιο INK, o Arvnind Gupta μοιράζεται απλούς, πλην όμως καταπληκτικούς τρόπους μετατροπής σκουπιδιών σε διασκεδαστικά, καλοσχεδιασμένα παιχνίδια, τα οποία τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν από μόνα τους-- μαθαίνοντας παράλληλα βασικές αρχές της επιστήμης και του σχεδιασμού.

Μαθηματική Εβδομάδα 2013

Ο θεσμός της Μαθηματικής Εβδομάδας αποτελεί για πολλά χρόνια πόλο έλξης όσων ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τα Μαθηματικά. Έδωσε και συνεχίζει να δίνει την ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στις εργασίες που αφορούν τις νέες ανακαλύψεις, τις νέες αντιλήψεις, τη διαρκή ενημέρωση στα θεωρητικά και εφαρμοσμένα Μαθηματικά.

«…και έφαγαν αυτοί καλύτερα»

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν δημιουργήσει ένα διαδικτυακό παιχνίδι για τον υποσιτισμό, μέσω του οποίου οι μαθητές μπορούν, παίζοντας, να ενημερωθούν για αυτή την τόσο σοβαρή ασθένεια και την αντιμετώπισή της.

Καλύτερη αλλά ακριβότερη εκπαίδευση

Σήμερα στις ΗΠΑ, τα παιδιά της κατώτερης τάξης εκπαιδεύονται καλύτερα από ό,τι στο παρελθόν. Παρ’ όλα αυτά, τα πλουσιότερα παιδιά εξακολουθούν να υπερτερούν σε ποιότητα εκπαίδευσης, η οποία συνεπάγεται υψηλότατες πιθανότητες για πολύ καλύτερες αποδοχές στον μελλοντικό επαγγελματικό τους βίο.