Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

10 συμβουλές για να μάθει ποδήλατο το παιδί με δυσπραξια

- Οι γρατζουνιές και οι μελανιές (τα χτυπήματα γενικά) μπορούν να μειωθούν αρκετά αν το παιδί φοράει μακρύ παντελόνι και μπλουζάκια που τα μανίκια φτάνουν λίγο πριν τον καρπό.

Γερμανία – Έρευνα: Ένας στους τέσσερις μαθητές της 4ης Δημοτικού αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ανάγνωση

Ένας στους τέσσερις μαθητές της τετάρτης δημοτικού δυσκολεύεται στην ανάγνωση και δεν έχει κατακτήσει το ελάχιστο επίπεδο κατανόησης κειμένου που αντιστοιχεί στην ηλικία και στο επίπεδό του, αποκαλύπτει η έρευνα IGLU για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία. Ως βασικότερη αιτία θεωρείται η αποχή των μαθητών από τα μαθήματα και οι εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ πρόβλημα αποτελεί και η ανομοιογένεια στις τάξεις.

«Open Talks» podcast: Αναπηρία είναι τα εμπόδια που βάζουν η κοινωνία και η πολιτεία


Περισσότερες έφηβες αυτοκτονούν – φταίνε τα smartphones;

Το 2017 η Τζιν Τουέντζ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, έγραψε ένα άρθρο με τον τίτλο «Τα smartphones έχουν καταστρέψει μια γενιά;». Η ίδια απάντησε «ναι», προκαλώντας τότε πολλές αντιδράσεις. Σήμερα, το συμπέρασμά της είναι κοινός τόπος. 

Εφαρμογή για τα άτομα με αυτισμό ανέπτυξε η Samsung España

Η Samsung España και η Cheil Worldwide Spain δημιούργησαν μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για ανθρώπους με αυτισμό, η οποία λειτουργεί με τα ακουστικά του brand και μειώνει την ένταση τον ήχων που μπορούν να προκαλέσουν φόβο ή άγχος. Για τα άτομα με αυτισμό, η ακουστική ευαισθησία μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και άγχος ως αντίδραση σε ορισμένους ήχους όπως αυτοί που παράγουν οι σειρήνες ή τα οδικά έργα.

Γιατί οι ενήλικες πρέπει να μιλάνε πολύ στα μωρά- και πώς βοηθάει την μυελίνη τους

Όσο περισσότερο οι ενήλικες μιλούν στα μωρά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τόσο πιο πολύ βοηθούν στη διαμόρφωση της δομής του εγκεφάλου τους, υποστηρίζουν ερευνητές.

Μελέτες έχουν και παλιότερα ανακαλύψει οφέλη από την ομιλία σε μικρά παιδιά. Οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γλωσσικής τους επεξεργασίας και να ενισχύσει το λεξιλόγιό τους.

Αν το παιδί σου σε αποκαλεί συχνά «χειρότερη μαμά στον κόσμο» κάτι κάνεις καλά

Είναι πολύ εύκολο για ένα παιδί να απονείμει στη μαμά του τον τίτλο της κακιάς μαμάς ή ακόμα και της χειρότερης στον κόσμο.

Συνήθως όμως αυτό σημαίνει ότι απλά κάνετε σωστά τη δουλειά σας.

Όχι, οι «κακές» μαμάδες για τις οποίες μιλάμε δεν είναι αυτές που αδιαφορούν για τα παιδιά τους, που δεν τα αγκαλιάζουν ποτέ ή που τα εκθέτουν σε διάφορους φυσικούς και ψυχικούς κινδύνους.

Οι τρεις «χρυσοί» μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist

Δυο μαθητές γυμνασίου και μια φοιτήτρια πληροφορικής, είναι οι τρείς Έλληνες που θα εκπροσωπήσουν φέτος τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist που θα διεξαχθεί στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Νέα φάρμακα για την επιληψία και τη σκλήρυνση κατά πλάκας βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών

Ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της επιληψίας, με δραστική ουσία τη κενομπαμάτη, εντάχθηκε πριν από μια εβδομάδα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το φάρμακο αυτό έχει τη μορφή χαπιού και μειώνει κατά 50% τις επιληπτικές κρίσεις των ενήλικων ασθενών.

Ταϊβάν: Με νόμο παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν

Η Ταϊβάν ενέκρινε νομοσχέδιο που παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν από κοινού παιδί.

Συγκεκριμένα το νομοθετικό σώμα της Ταϊβάν ενέκρινε σήμερα νομοθέτημα που παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν από κοινού παιδί με το οποίο κανένας από τους δύο δεν έχει συγγένεια, ξεπερνώντας ένα από τα τελευταία εμπόδια για την επίτευξη της πλήρους ισότητας στο γάμο.