Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Βιβλιοπαρουσίαση: Έχω νεύρα!

Γιατί δεν πρέπει να σε πιάσουν τα νεύρα σου άμα κάποιος πυροβολήσει το μικρό δάχτυλο του δεξιού ποδιού σου; Ή του αριστερού; Πώς μπορείς να περάσεις την ώρα σου στον πάτο ενός πηγαδιού χωρίς ίντερνετ; Τι σημαίνουν οι φράσεις «Κουκουρίμπα τσίσα! Τσιρλιπιπί κεμπάπ!» Όταν τελειώσετε το διάβασμα, ίσως να τραγουδήσετε κι εσείς μαζί με τους ήρωες της ιστορίας:

Μη βιάζεσαι να λυπηθείς
ούτε να νευριάσεις,
κάτι καλό μπορεί να βγει
στις παλιοκαταστάσεις.

Πρακτικά του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Η ΕΕΠΕΚ παρουσιάζει την έκδοση των 4 τόμων των πρακτικών του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας. Μπορείτε να δείτε τις περίπου 4.500 σελίδες τους (!!!) πατώντας εδώ.

Διευκρινίσεις για άδεια ειδικού σκοπού -Τι ισχύει για γονείς με παιδιά ΑμεΑ ή ευπαθών ομάδων

Γονείς παιδιών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για νόσηση από τον κορωνοϊό ή έχουν σοβαρή αναπηρία δικαιούνται την άδεια ειδικού σκοπού, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις.

Βρετανία- Κορωνοϊός: Οργή για οδηγίες για «μη αναζωογόνηση» ασθενών με μαθησιακές δυσκολίες

Οδηγίες για «μη προσπάθεια αναζωογόνησης» δόθηκαν για ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού στη Βρετανία, παρά την ευρεία καταδίκη αυτής της πρακτικής πέρυσι και την επείγουσα έρευνα που διατάχθηκε.

Η οργάνωση Mencap δέχθηκε τον Ιανουάριο αναφορές από ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες ότι τους είπαν πως δεν θα γίνει προσπάθεια αναζωογόνησης σε περίπτωση που ασθενήσουν από κορωνοϊό.

Προετοιμάζοντας τα παιδιά να υποδεχθούν ένα νέο αδελφάκι

Μπορεί το μικρό σας να σας ζητούσε επιτακτικά ένα αδερφάκι όλον αυτόν τον καιρό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τώρα που εισακούστηκε η επιθυμία του, όλα θα κυλήσουν όπως τα είχατε στο μυαλό σας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η χαρμόσυνη ανακοίνωση των γονιών ότι η οικογένεια θα αποκτήσει νέο μέλος, ακολουθείται από μια… έκρηξη θυμού του παιδιού.

Έρχονται τα εμβόλια Covid-19 για εφήβους και παιδιά

Οι εταιρείες Pfizer/BioNTech και Moderna έχουν ξεκινήσει να δοκιμάζουν τα εμβόλια τους κατά του κορονοϊού και σε παιδιά άνω των 12 ετών, ελπίζοντας ότι θα έχουν τα αποτελέσματα έως το καλοκαίρι, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για τον εμβολιασμό των εφήβων σε πρώτη φάση. Ανάλογα με το πώς «δουλεύουν» τα εμβόλια σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, μετά οι εταιρείες θα προχωρήσουν σε δοκιμές και σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Μαθήματα μαγειρικής μπροστά σε… αρχικά

Ο υπολογιστής είναι τοποθετημένος επάνω στον φούρνο. Σε τέτοια γωνία –με τη βοήθεια ενός βιβλίου για τα «καλύτερα κυκλαδίτικα προϊόντα»– ώστε η κάμερα να είναι στραμμένη στις εστίες φωτιάς. Το πλάνο πρέπει να περιλαμβάνει τα δύο τηγάνια αλλά και τα υλικά στον πάγκο, τα βασικά τουλάχιστον. Βρισκόμαστε σε εργαστήριο σχολής μαγειρικής όχι σε στούντιο για γυρίσματα εκπομπής, με συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα, ώστε να υπάρχει υποδομή και οργάνωση για online εκτέλεση συνταγών, οπότε ο αυτοσχεδιασμός είναι επιβεβλημένος. Ο δάσκαλος μαγειρικής πρέπει αναγκαστικά να γίνει και λίγο σκηνοθέτης.